mohu poprosit jen pro srovnání o zaslání této pomůcky? Někdy je dobré porovnat zpracování HACCP s jiným provozem. Děkuji a přeji úspěšný a klidný nastávající školní rok.
Mohla by prosím Vás také poprosit o pomůcku ke srovnání. HCCP máme vypracované již několik let, ale ráda se poučím z nějaké jiné verze. Děkuji
můj e-mail je renatamensik@seznam.cz
Dobrý den,
vím, že se budu opakovat, ale mohla by jste poslat pomůcku i mně?Předem děkuji, chci zkontrolovat, zda mám vypracováno správně.
předem děkuji
Dobry den,
zajimam se o haccapt a jeho spravne sedtaveni,az jsem narszila na Vas odkaz.Byla by jste tak hodna a poslala mi na email,co jste pani nabizela,primo od higieny?moc dekuji Jana
Pekny vecer:)
Milá rodino, přečtěte si články Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž 1,2,3 na tomto portálu. Nic jiného a lepšího vám poradit nikdo nemůže. Krok za krokem a přizpůsobit svému pracovišti a máte vystaráno. Já jsem příručku HACCP měla samozřejmě zpracovanou, ale protože s ní stále pracuji, našla jsem tu dobré rady. A zpracováním příručky nemáte hotovo, je to stálá práce s ní, ne uložit do šuplíku .. Hodně zdaru. Více práce se zpracováním, ale pak to jde.
Dobrý den můžete mi prosím poslat pomůcky od hygieny máme sice HACAP v pořádku, ale mám jej prý zjednodušit ale více mi prozradit nechtěly, prý nemohly doporučovat. Děkuji Alž.
dobrý den, mohu vás poprosit zaslání návodu jak zpracovat analýzu nebezpečí HACCP doevidence. Nabízela jste tuto možnost v srpnu 2013 na portálu jídelny cz. Moc vás prosím jestli je to ještě aktualní o zaslání. Jsem nově ve funkci Všj a systém HACCP zde vůbec nebyl zaveden, tak se tím prokousávám. Moc by mi to pomohlo. Kdyby jste měla jiné pomůcky určitě je uvítám. Ještě jednou díky Pavla.
Dobrý den,
potřebovala bych návod jak zpracovat analýzu nebezpečí,nejlépe nějakou vypracovanou a podle toho sestavit svou. (tak mi to poradila včera kontrola z hygieny). Prosím pokud je Vaše nabídka stále platná zašlete mi ji na meil. Předem moc děkuji Markéta
Dobrý den,
potřebovala bych návod jak zpracovat analýzu nebezpečí,nejlépe nějakou vypracovanou a podle toho sestavit svou. (tak mi to poradila včera kontrola z hygieny). Prosím pokud je Vaše nabídka stále platná zašlete mi ji na meil. Předem moc děkuji Markéta
Mohla bych také poprosit o zaslání tohoto žádaného pomocného materiálu. Děkuji, mé zpracování už nebylo hygieně dostatečné, prý mám na sobě více pracovat.
předně nechápu proč je to ve vláknu HACCP – asi máte jako kritický bod volný přístup kohokoliv do vaší kanceláře. Pokud jste to hlásila na Policii, máte protokol a nezbyde než čekat do závěru vyšetřování a do evidence pokladny bych založila protokol o trestním oznámení, kde je uvedeno kolik bylo ukradeno a to dát do mínusu. Pokud jste to na Policii nehlásila, tak to zaplaťte ze svého a život jde dál, doufám s náležitým poučením pro příště.
Milá kolegyně, pokud čtete všechny tyto příspěvky, tak byste mohla pochopit, že si HACCP musíte vytvořit sama konkrétně na Váš provoz. Kde hledat informace se dočtete na tomto portálu. Nebo čekáte, že někdo stráví hodiny na vypracování HACCP a bude ho dávat opisovat? Každý jsme ten čas tomu museli věnovat, tak to zkuste taky. Zopakujete si u toho mnoho důležitých věcí. A to nejenom vy, ale i ostatní …… už je to k smíchu „prosím o zaslání HACCP…“
A jéje, už to zase začíná…
Milé kolegyně, pokud chcete něco zaslat, kontaktujte hodnou paní „pepindu“, jak vám psala.
Děkuji a přeji pěkný začátek nového školního roku.
Dobrý den,
HACCP si musí každá jídelna vypracovat sama podle podmínek a možností svého provozu. Pokud to budeme takto opisovat, tak pro nás celý systém nebude přínosem. Pouze 11% jídelen (výsledky ankety) umí se systémem pracovat, proto je pro ně důležitým pomocníkem.
Dobrý den, nechci nic opisovat, nastoupila jsem nově a načetla si o HACCP spoustu informací. Kuchyň jsem přebírala za ne zrovna příznivých podmínek, v podstatě jsem dostala klíče a nazdar. Takže bych ráda porovnala to, co zde mám s tím jak to vypadá jinde. Mám už samozřejmě domluvenou návštěvu v sousední školní stravovně, ale víc hlav víc ví. Takže asi tak
Přesně takto jsem přebírala kuchyň před třemi lety a o portálu jidelny.cz jsem ani netušila. Prostudovala jsem si vzory na internetu, které tam jdou najít a HACCP jsem si vypracovala.
Autor: danosek
Dobrý den,také bych poprosil o tuto pomůcku.Předem moc děkuji
Hezký den, Haccp mám zpracovaný od bývalé paní vedoucí. Zatím bylo vše v pořádku,ale jsou pořád nějaké změny, tak bych potřebovala vidět i jiný, pro porovnání. Prosím o zaslání na email sjpesaty@seznam.cz
Moc děkuji
dobrý večer, HCCP mám zpracovaný,ale nově děláme na prodej svačiny/bagety,hamburgery atd./, musím tuto činnost mít zapracovanou nově v HCCP? Díky za radu
máte-li někde v archivu časopis Výživa a potraviny č.4 z roku 2004 nalistujte stránky
55 -66 a tam je krásná tabulka s otázkami./zpracována našimi předními odborníky/ Odpovíte a nejen,že máte Analýzu nebezpečí,
ale je z toho každému jasné, co to ta ANALÝZA nebezpečí vlastně je
Dobrý den, i my máme v MŠ donášku jídla – bezlep.dieta. S rodiči jsme museli sepsat smlouvu o donášce stravy, kde rodiče za jídlo ručí. V HACCP musí být uvedeno, že donášené jídlo je uchováno v lednici (u nás v kuchyňce u třídy) ve dvou plastových dózách. Ohříváme v mikrovlnce, měříme teplotu. A pro hygienu musí být uvedeno nařízení této diety lékařem.
…děvčata, prosím, už dost… Každý provoz má svá specifika a myslím si, že každá, kdo v našem oboru pracuje, by měla být natolik zdatná, aby si dokázala případná nebezpečí uvědomit a podle toho si HACCP zpracovat. Nikdo vám nemůže dát univerzální návod, to prostě nejde. Vezměte k ruce kuchařku, nebo zkuste poprosit kolegyni z některé sousední jídelny. Základ všeho je, aby se vám nekřížil čistý a hrubý provoz, kde pracujete se syrovými surovinami, tam už nepatří pokrm tepelně zpracovaný, rozdělte si pracovní úseky, aby se vám nekřížily, stačí trochu selského rozumu místo žádostí o nějaký návod, který vám nikdo cizí, kdo vaši kuchyň neviděl, dát nemůže. Dá to práci, ale jde to. Přeji hodně tvůrčích sil.
Tato diskuse se táhne hrozně dlouho, pokaždé se podívám, zda je tady něco přínosného pro náš provoz a stále se opakuje jen jedno prosím o pomůcku HACCP. Myslím, že univerzální příručka neexistuje a děkuji Pekařce, že nás snad zbavila tohoto témata. Přeji hezký den
příručku na míru si dokáže vytvořit průměrně chytrej člověk sám a není nutno vyhazovat peníze pochybným firmám, který na tom parazitují a většina jimi zpracovaných systémů tzv. na míru nestojí za nic!
Dobrý den,HCCP.Ved.ŠJ není rozhodně kompetentní ani tak zdatná,aby mohla sestavit kvalitní HCCP audit.Musí mít k této činnosti především CERTIFIKÁT!Dle KHS!Je především zřejmé z této diskuze,že co kraj,to jiný mrav.Nebo co jiný kraj je jinak přísná kontrola z KHS.A od toho se vše odvozuje.Co se povolí v Olomouci,nelze dělat v Aši atd.
Dobrý den, vedoucí školní jídelny musí být kompetentní k sestavení HACCP ve své provozovně. Při sestavování kritických bodů je nezbytné znát důkladně provoz školní jídelny a to nezná nikdo lépe, než zaměstnanci ŠJ. Firmy vám vypracují návod, který nelze použít v každé školní jídelně a mnohdy tomu ani kuchařky nerozumí. Nejdůležitější je vypracování podle specifik naší provozovny a hlavně pochopení všemi zaměstnanci.
Nemyslím si, že vedoucí školní jídelny není kompetentní. Na každém školení hygieny Vám určitě doporučí, co ještě dalšího si do HACCP máte dát a průběžně ho aktualizovat, dle Vašich potřeb. Určitě k tomu nemusíte mít certifikát. Vy přece nejlépe znáte svůj provoz a pracovnice hygieny Vám ještě rády poradí, co do HACCP zapracovat. Přeji hezký den
V rámci školní kuchyně probíhá i výroba pokrmů minutkových, jak stanovit CCP, přece nelze kontrolovat teplotu při tepelné úpravě jako u přípravy hotovek. A vizuální kontrola přípravy není vhodná pro stanovení kritické meze. Poradí někdo?
A stravování provozuje škola, jsou zaměstnanci jejich? Pokud ano tak, vypracovává tým stanovený ředitelem. Samozřejmě může zadat i externistovi a za tuto službu zaplatit.
Jsme jeden právní subjekt ZŠ, MŠ, ŠJ. Výdejna je součástí subjektu, ale samostatně zapsána v rejstříku škol. Jde o to, jestli Haccp vypracovává vedoucí školní jídelny nebo zajistí ředitel školy.
Tak záleží na řediteli, může pověřit vedoucí ŠJ (rozumí problematice), aby vypracovala nebo se dohodnou a zadají to nějaké firmě. Stejně bude muset nejlépe personál kuchyně spolupracovat, aby to odpovídalo realitě.
Dobrý den, potřebovala bych v kritický bodech stanovit, jak dlouho odpovídám za teplotu pokrmů vydaných do výdejen.
Nebo naplněním termoportů odpovědnost vývařovny za teplotu končí?
Pokud pokrmy pouze plníte do termoportů a do výdejen rozváží jiný subjekt, tak za teplotu odpovídáte do doby naplnění termoportů – dál odpovídá daný subjekt. Samozřejmě, že se s ním musíte domluvit na takové teplotě při které budete termoporty plnit, aby byl schopen na svojí výdejnu dovézt při teplotě nad +60 stupňů. Uděláte si měření při plnění a při příjezdu na výdejnu – a podle výsledku se zachováte. Pokud plníte termoporty a odvážíte na výdejny, odpovídáte za celou dobu výdeje za teploty vy.
dobry den chtěl bych sec zeptat jestli musím Mit hacap kdyz prodavam pouze alk-neal. napoje a brambůrky ,ořisky.apod. nepodavam nic teplého ani chlazeneho.a Lednicku mam jen na napoje a jinou nemam.dekuji za odpoved
Leoši nezlobte se ,ale to prodáváte brambůrky ve škole v bufetu nebo kde?Kdysi jsem byla na školení a paní z hygieny tam říkala,že dělali HACCP v hospodě, kde prodávali pivo a tyto laskominy k pivu.
HACCP
Autor: Pájina
HACCP
Poradí někdo, jak zpracovat analýzu nebezpečí
do evidence Haccp? Vůbec si s tím nevím, jak na to.
Autor: pepinda
pokud máte zájem, mám pomůcku přímo od hygieny.Zadejte email a nebo mi zavolejte
731 495 211 Domluvíme se jak Vám to poslat.
Autor: Folta
Pokud to můžete poslat i mě, děkuji. Folta
Autor: majka 1
mohu poprosit jen pro srovnání o zaslání této pomůcky? Někdy je dobré porovnat zpracování HACCP s jiným provozem. Děkuji a přeji úspěšný a klidný nastávající školní rok.
Autor: teo
prosím nůžete poslat mě taky k porovnání moc děkuji
Autor: Lucie
Dobry den. Prosim take o zaslani teto pomucky. Dekuji L.
Autor: vavřinka
Moc prosím též o zaslání pomůcky od hygieny.
děkuji vavřinka
Autor: Pett
Dobrý den,také bych poprosila o tuto pomůcku.Předem moc děkuji
Autor: ifka
Prosím o zaslání pomůcky HACCP od hygeny.Děkuji moc.
Autor: nic nedostaneš
nic nedostaneš 🙁
Autor: bara
a od, které hygieny, kde jsou tak hodné?
Autor: Alena1
Prosím taky o poslání pomůcky Děkuji moc
Autor: brouk
Dobrý den, pokud můžu poprosit o tu příručku moc by mi pomohla. Děkuji
Autor: Jarka V.
Dobrý den, mohla bych taky poprosit o poslání pomůcky na email jarkasamcova@seznam.cz
Děkuji moc
Autor: akinom
Mohu poprosit jen pro srovnání o zaslání této pomůcky? Děkuji
Autor: barba
Dobrý den, pokud budete hodná pošlete mi také pomůcku od hygieny. Děkuji
Autor: kabr
můžu taky poprosit o zaslání? moc děkuji, Katka
Autor: sigabi
Mohu také poprosit o pomůcku od hygieny?Děkuji.
Autor: zoe.zojka
Dobrý večer. Mohu poprosit také o zaslání pomucky. Moc děkuji
Autor: Danka
Prosím také o zaslání předem moc děkuji
Autor: Bara
Mám miniškolku a prosím o zaslání pomůcky HACCP na email – BIM-BAM@atlas.cz. Děkuji moc
Autor: jika
Prosím také o zaslání pro porovnání jak ta dělají jinde,děkuji
Autor: ZK
Prosím také o zaslání pomůcky od hygieny. Děkuji moc
Autor: raduše
Můžete mi taky prosím, zaslat pomoc na haccp?
Autor: sobota
Prosím také o zaslání .Moc děkuji předem
Autor: Lenik62
Dobrý den prosím o přeposlání pomůcky od hygieny. Na email : jidelna.ustudny@seznam.cz.
Moc děkuji. Lenik 62
Autor: Hanka30
Mohu poprosit o přeposlání pomůcky. Děkuji
Autor: akdar
Prosím moc o zaslání pomůcky od hygieny.
Děkuji moc
Autor: Milča
Milá p. Pepindo,stojím v řadě a prosím o to též,jako kolegyně.HACCP. Byla by jste tak hodná.Děkuji,zdraví Šumava.
Autor: Lenča
Dobrý den, můžete mi poslat prosím pomůcku na HACCP.Děkuji Lenča
Autor: pesule
Dobrý den, taky prosím o zaslání HACCP.děkuji
Autor: Menšíková
Mohla by prosím Vás také poprosit o pomůcku ke srovnání. HCCP máme vypracované již několik let, ale ráda se poučím z nějaké jiné verze. Děkuji
můj e-mail je renatamensik@seznam.cz
Autor: Blaza
Dobrý den, mohla bych také poprosit o HACCP? Začínám, tak abych se měla čeho chytit. Děkuji
Autor: Evanda
Mám zájem o pomůcku na HACCP,předem děkuji
Autor: mama
prosim o zaslani pomucky dekuji
Autor: baja
Mohu také ještě poprosit o tuto pomůcku. Děkuji
Autor: Holmanová
ůžu také poprosit o pomůcku. Naše hygiena něco chce a stále nevím co. Hledám kde můžu. Děkuji Holmanová
Autor: lenpep
Můžu také o tuto pomůcku poprosit, nemáme vůbec vypracované HACCAPy, takže hurá na ně. Děkuji Peperniková
Autor: Andy1
Cože? A co na to kontroly? Vypracovat si je musíte sami podle vlastního provozu, popř. požádejte firmu o jejich zpracování.
Autor: ŠEBELÍKOVÁ
Dobrý den,chtěla jsem Vás požádat,také o pomůcku HACCP.Dekuji Šebelíková.
Autor: marta62
Také bych poprosila o pomůcku HACCAP. Děkuji.
Autor: Walda
Dobrý den, prosím o zaslání pomůcky od hygieny HACCP. Děkuji
Autor: zuzana havlova
moc bych prosila o radu s hccp díky moc
Autor: Eva.M.
Prosím také o zaslání pomůcky k HACCP. Děkuji Eva
Autor: mama
prosim o zaslani pomucky od hygieny dekuji s potdravem alena
Autor: Mimi
Dobrý den,
vím, že se budu opakovat, ale mohla by jste poslat pomůcku i mně?Předem děkuji, chci zkontrolovat, zda mám vypracováno správně.
předem děkuji
Autor: myspulin
Dobry den,
zajimam se o haccapt a jeho spravne sedtaveni,az jsem narszila na Vas odkaz.Byla by jste tak hodna a poslala mi na email,co jste pani nabizela,primo od higieny?moc dekuji Jana
Pekny vecer:)
Autor: Martina Rubášová
Dobrý den,mohla by jste mi prosím také poslat také tu pomůcku? Děkuji Martina
Autor: sedlackova1990
dobrý den taky bych chtěla ty pomůcky přímo od hygieny jestli by to bylo ještě možné moc děkuji
Autor: Hopsanda
Také se potýkám se sestavením HACCP pro svoji školku. Budu vděčná za každou radu. Děkuji Hopsanda
Autor: Hopsanda
Také se potýkám se sestavením HACCP pro svoji školku. Budu vděčná za každou radu. Děkuji Hopsanda
Autor: EVA OPATOVÁ
CHTĚLA BYCH VÁS POPROSIT O ZASLÁNÍ POMŮCKY HACCAP NA EMAIL pelzka@seznam.cz, děkuji předem
Autor: 111mona
Dobrý den,
můžete mi prosím poslat pomůcku od hygieny?
Děkuji moc, přeji pěkný den a jsem s pozdravem.
Autor: alí
Prosím,prosím mám zájem o pomůcku HACCP děkuji M.
Autor: lilina
Dobrý den prosím o zaslání pomůcky k HACCP na LMolitorisova@seznam.cz.Mockrát děkuji.
Autor: rodina
dobrý večer,prosím o zaslání pomůcky k HACCP na Renata.Kombrzova@seznam.cz předem Vám moc děkuji.
Autor: 1234
Milá rodino, přečtěte si články Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž 1,2,3 na tomto portálu. Nic jiného a lepšího vám poradit nikdo nemůže. Krok za krokem a přizpůsobit svému pracovišti a máte vystaráno. Já jsem příručku HACCP měla samozřejmě zpracovanou, ale protože s ní stále pracuji, našla jsem tu dobré rady. A zpracováním příručky nemáte hotovo, je to stálá práce s ní, ne uložit do šuplíku .. Hodně zdaru. Více práce se zpracováním, ale pak to jde.
Autor: LILI**
Dobrý den,mohu také poprosit o zaslání pomůcky?Děkuji a pěkný den .
Autor: 1234
Umíte číst?
Autor: Martin.Arnošt
Dobrý den, mohu požádat i já o pomůcku HACCP ?
Děkuji mirka.pelkova@seznam.cz
Autor: Alžběta 62
Dobrý den můžete mi prosím poslat pomůcky od hygieny máme sice HACAP v pořádku, ale mám jej prý zjednodušit ale více mi prozradit nechtěly, prý nemohly doporučovat. Děkuji Alž.
Autor: Kokšteinová Zuzka
Dobrý den, mohu Vás též požádat. Děkuji, Kokšteinová
Autor: mama
prosim muzete mi to take poslat dekuji
Autor: kovolodka
dobrý den, mohu vás poprosit zaslání návodu jak zpracovat analýzu nebezpečí HACCP doevidence. Nabízela jste tuto možnost v srpnu 2013 na portálu jídelny cz. Moc vás prosím jestli je to ještě aktualní o zaslání. Jsem nově ve funkci Všj a systém HACCP zde vůbec nebyl zaveden, tak se tím prokousávám. Moc by mi to pomohlo. Kdyby jste měla jiné pomůcky určitě je uvítám. Ještě jednou díky Pavla.
Autor: matusanda
Prosím o zaslání na email: jidelna.msbechovice@seznam.cz
děkuji
Autor: sněženka
Mohu také poprosit o pomůcku HACCP. Děkuji předem. Jana
Autor: Monni
Dobrý den,
mohla bych také poprosit o zaslání pro srovnání. Děkuji moc.M.
Autor: 1234
A je to tu zase……..
Autor: Markéta Ch.
Dobrý den,
potřebovala bych návod jak zpracovat analýzu nebezpečí,nejlépe nějakou vypracovanou a podle toho sestavit svou. (tak mi to poradila včera kontrola z hygieny). Prosím pokud je Vaše nabídka stále platná zašlete mi ji na meil. Předem moc děkuji Markéta
Autor: Markéta Ch.
Dobrý den,
potřebovala bych návod jak zpracovat analýzu nebezpečí,nejlépe nějakou vypracovanou a podle toho sestavit svou. (tak mi to poradila včera kontrola z hygieny). Prosím pokud je Vaše nabídka stále platná zašlete mi ji na meil. Předem moc děkuji Markéta
Autor: ketyna
Dobrý den, mohla bych poprosit o zaslání pomůcky na HACCAP, převzala jsem jídelnu a bohužel zde HACCAP nebyl zaveden.
Děkuji Novotná
Autor: Mersi
Dobrý den můžu poprosit o zaslání teto pomůcky na E-mail marcela.machelova@seznam.cz Děkuji.
Autor: LM
Mohla bych také poprosit o zaslání tohoto žádaného pomocného materiálu. Děkuji, mé zpracování už nebylo hygieně dostatečné, prý mám na sobě více pracovat.
Autor: Bošková
Prosím poslat pomůcku na analýzu nebezpečí do systému HACC. Našla jsem Váš odkaz na stránkách jídelny.cz. Předem děkuji za ochotu Bošková
Autor: ewrcka
Ukradli mi peníze z kanceláře, poraďte prosím, jak postupovat v evidenci pokladny a účetně? děkuji
Autor: maruš
předně nechápu proč je to ve vláknu HACCP – asi máte jako kritický bod volný přístup kohokoliv do vaší kanceláře. Pokud jste to hlásila na Policii, máte protokol a nezbyde než čekat do závěru vyšetřování a do evidence pokladny bych založila protokol o trestním oznámení, kde je uvedeno kolik bylo ukradeno a to dát do mínusu. Pokud jste to na Policii nehlásila, tak to zaplaťte ze svého a život jde dál, doufám s náležitým poučením pro příště.
Autor: Ála
Dobrý den, prosím o zaslání pomůcky od hygieny na mail aanniikkaa@seznam.cz. Předem děkuji.
Autor: Pšt
Mohu Vás také poprosit o zaslání, ráda si porovnám. Moc děkuji.
Autor: 1234
Milá kolegyně, pokud čtete všechny tyto příspěvky, tak byste mohla pochopit, že si HACCP musíte vytvořit sama konkrétně na Váš provoz. Kde hledat informace se dočtete na tomto portálu. Nebo čekáte, že někdo stráví hodiny na vypracování HACCP a bude ho dávat opisovat? Každý jsme ten čas tomu museli věnovat, tak to zkuste taky. Zopakujete si u toho mnoho důležitých věcí. A to nejenom vy, ale i ostatní …… už je to k smíchu „prosím o zaslání HACCP…“
Autor: Alena II.
A jéje, už to zase začíná…
Milé kolegyně, pokud chcete něco zaslat, kontaktujte hodnou paní „pepindu“, jak vám psala.
Děkuji a přeji pěkný začátek nového školního roku.
Autor: hygienička
🙂 🙂 🙂
Autor: petruška
taky, taky děkuju…..i když já bych ho brala celej))),ale tohle bude dobré
Autor: školička
Proslím o zaslání pomůcky na HACCP. Děkuji.
Autor: anaj
Mohu taky poprosit o zaslání haccp,jste moc hodná a předem děkuji,přejí hezký den
Autor: matusanda
Prosím o zaslání také děkuji matusanda
jidelna.msbechovice@seznam.cz
Autor: papadarov
Dobrý den, pokud by jste byla tak ochotná prosím zaslat i mně na e-mail jidelna@zs.oparany.cz. Děkuji
Autor: mart
Dobrý den,
HACCP si musí každá jídelna vypracovat sama podle podmínek a možností svého provozu. Pokud to budeme takto opisovat, tak pro nás celý systém nebude přínosem. Pouze 11% jídelen (výsledky ankety) umí se systémem pracovat, proto je pro ně důležitým pomocníkem.
Autor: Andy1
Je zbytečné to sem psát. Už se to tady psalo několikrát, že každá jídelna si musí vypracovat HACCP podle svého provozu.
Autor: papadarov
Dobrý den, nechci nic opisovat, nastoupila jsem nově a načetla si o HACCP spoustu informací. Kuchyň jsem přebírala za ne zrovna příznivých podmínek, v podstatě jsem dostala klíče a nazdar. Takže bych ráda porovnala to, co zde mám s tím jak to vypadá jinde. Mám už samozřejmě domluvenou návštěvu v sousední školní stravovně, ale víc hlav víc ví. Takže asi tak
Autor: Andy1
Přesně takto jsem přebírala kuchyň před třemi lety a o portálu jidelny.cz jsem ani netušila. Prostudovala jsem si vzory na internetu, které tam jdou najít a HACCP jsem si vypracovala.
Autor: danosek
Dobrý den,také bych poprosil o tuto pomůcku.Předem moc děkuji
Autor: ajarouska
Hezký den, Haccp mám zpracovaný od bývalé paní vedoucí. Zatím bylo vše v pořádku,ale jsou pořád nějaké změny, tak bych potřebovala vidět i jiný, pro porovnání. Prosím o zaslání na email sjpesaty@seznam.cz
Moc děkuji
Autor: lady
Dobrý den, mohla bych také poprosit o poslání…děkuji
Autor: jika
Prosím také o zaslání pro porovnání
Autor: kuchta
Proslím o zaslání pomůcky na HACCP. Děkuji.
Autor: vvv
Prosím také o zaslání pomůcky od hygieny na HACCP. Děkuji.
Autor: bet
Dobrý den, mohla bych také poprosit o poslání…děkuji JK
Autor: Lucie
Můžu také poprosit o příručku. Předem děkuji
Autor: kuchtička
dobrý večer, HCCP mám zpracovaný,ale nově děláme na prodej svačiny/bagety,hamburgery atd./, musím tuto činnost mít zapracovanou nově v HCCP? Díky za radu
Autor: kuchta
Děkuji za poslání pomůcek na HACCP. Děkuji.
Autor: trebicanek
prosím mohli by jste mi taky poslat ten haccp 🙂 děkuji
mail rk.romankolar@gmail.com
Autor: xyz
…ach jo….
Autor: mmmmm
Ach ne…. , k tomu už není vážně co dodat…
Jak stádečko …..
Autor: Ála
Nevím, proč se tato diskuse neukončí.
Autor: bětka
máte-li někde v archivu časopis Výživa a potraviny č.4 z roku 2004 nalistujte stránky
55 -66 a tam je krásná tabulka s otázkami./zpracována našimi předními odborníky/ Odpovíte a nejen,že máte Analýzu nebezpečí,
ale je z toho každému jasné, co to ta ANALÝZA nebezpečí vlastně je
Autor: bětka
Článek se jmenuje“ Jak na zavedení systému HACCP prakticky a pokud možno bezbolestně.
Autor: bibi
Poradí mi někdo? Mám vypracovat HACCAP na donášku jídla do MŠ. Stačilo by jen v bodech co by to mělo obsahovat. Děkuji
Autor: Větrná
Dobrý den, i my máme v MŠ donášku jídla – bezlep.dieta. S rodiči jsme museli sepsat smlouvu o donášce stravy, kde rodiče za jídlo ručí. V HACCP musí být uvedeno, že donášené jídlo je uchováno v lednici (u nás v kuchyňce u třídy) ve dvou plastových dózách. Ohříváme v mikrovlnce, měříme teplotu. A pro hygienu musí být uvedeno nařízení této diety lékařem.
Autor: bak
Dobrý den, máme závodní jídelnu, kde jídlo pouze vydáváme. Mohu také poprosit o zaslání návodu.
Děkuji předem
Autor: Pekařka
…děvčata, prosím, už dost… Každý provoz má svá specifika a myslím si, že každá, kdo v našem oboru pracuje, by měla být natolik zdatná, aby si dokázala případná nebezpečí uvědomit a podle toho si HACCP zpracovat. Nikdo vám nemůže dát univerzální návod, to prostě nejde. Vezměte k ruce kuchařku, nebo zkuste poprosit kolegyni z některé sousední jídelny. Základ všeho je, aby se vám nekřížil čistý a hrubý provoz, kde pracujete se syrovými surovinami, tam už nepatří pokrm tepelně zpracovaný, rozdělte si pracovní úseky, aby se vám nekřížily, stačí trochu selského rozumu místo žádostí o nějaký návod, který vám nikdo cizí, kdo vaši kuchyň neviděl, dát nemůže. Dá to práci, ale jde to. Přeji hodně tvůrčích sil.
Autor: rohlik
Tato diskuse se táhne hrozně dlouho, pokaždé se podívám, zda je tady něco přínosného pro náš provoz a stále se opakuje jen jedno prosím o pomůcku HACCP. Myslím, že univerzální příručka neexistuje a děkuji Pekařce, že nás snad zbavila tohoto témata. Přeji hezký den
Autor: Věra Bačíková
Haccp se musí vytvořit na míru dle provozu, velikosti, počet a druhy vařených jidel. Nejde na toto používat univerzální příručku .
Autor: Věra Bačíková
Pokud by to někdo nezvládl si sám vytvořit, rádi Vám HACCP vytvoříme přesně na míru dle Vašeho provozu.
Autor: chytrejzvodnan
příručku na míru si dokáže vytvořit průměrně chytrej člověk sám a není nutno vyhazovat peníze pochybným firmám, který na tom parazitují a většina jimi zpracovaných systémů tzv. na míru nestojí za nic!
Autor: Sabinaa
Dobrý den,HCCP.Ved.ŠJ není rozhodně kompetentní ani tak zdatná,aby mohla sestavit kvalitní HCCP audit.Musí mít k této činnosti především CERTIFIKÁT!Dle KHS!Je především zřejmé z této diskuze,že co kraj,to jiný mrav.Nebo co jiný kraj je jinak přísná kontrola z KHS.A od toho se vše odvozuje.Co se povolí v Olomouci,nelze dělat v Aši atd.
Autor: mart
Dobrý den, vedoucí školní jídelny musí být kompetentní k sestavení HACCP ve své provozovně. Při sestavování kritických bodů je nezbytné znát důkladně provoz školní jídelny a to nezná nikdo lépe, než zaměstnanci ŠJ. Firmy vám vypracují návod, který nelze použít v každé školní jídelně a mnohdy tomu ani kuchařky nerozumí. Nejdůležitější je vypracování podle specifik naší provozovny a hlavně pochopení všemi zaměstnanci.
Autor: rohlik
Nemyslím si, že vedoucí školní jídelny není kompetentní. Na každém školení hygieny Vám určitě doporučí, co ještě dalšího si do HACCP máte dát a průběžně ho aktualizovat, dle Vašich potřeb. Určitě k tomu nemusíte mít certifikát. Vy přece nejlépe znáte svůj provoz a pracovnice hygieny Vám ještě rády poradí, co do HACCP zapracovat. Přeji hezký den
Autor: petraren
V rámci školní kuchyně probíhá i výroba pokrmů minutkových, jak stanovit CCP, přece nelze kontrolovat teplotu při tepelné úpravě jako u přípravy hotovek. A vizuální kontrola přípravy není vhodná pro stanovení kritické meze. Poradí někdo?
Autor: chytrejzvodnan
je to jednoduché – tak nebudete mít u minutek stanovený žádný CCP, protže tam žádný stanovit nejde 🙂
Autor: henula
Dobrý den prosím o zaslání pomůcky k HACCP na email hena.bollova@seznam.cz děkuji a přeji hezký den.
Autor: klečková
Dobrý den prosím o zaslání pomůcky k HACCP na email kleckova@cssdecin.cz děkuji a přeji hezký den.
Autor: jitunek
Dobrý večer,ráda bych také poprosila o zaslání pomůcky,jak zpracovat analýzu HACCAP. Děkuji
Autor: Sjuzinka
Dobrý den, i já prosím o zaslání podkladů pro zpracování HACCP, moc děkuji 🙂
Autor: Veronika.ond
Mohla bych také poprosit o zaslání tohoto velice žádaného pomocného materiálu. Děkuji, s podzravem.
Autor: Michal
Dobrý den, omlouvám se, ale taky bych Vás požádal o pomocný materiál. Můžeme se i nějak finančně vyrovnat 🙂
Krásný den přeji.
Autor: krátká
Mohla bych poprosit též o zaslání příručky k sestavení HACCAP na email ivanakratka@seznam.cz
Moc děkuji
Autor: Ambrož
Dobrý den, kdo zpracovává Haccp výdejně, která je zapsána samostatně v rejstříku škol, ale je součástí jednoho právního subjektu ZŠ?
Autor: Zalka
A stravování provozuje škola, jsou zaměstnanci jejich? Pokud ano tak, vypracovává tým stanovený ředitelem. Samozřejmě může zadat i externistovi a za tuto službu zaplatit.
Autor: Ambrož
Jsme jeden právní subjekt ZŠ, MŠ, ŠJ. Výdejna je součástí subjektu, ale samostatně zapsána v rejstříku škol. Jde o to, jestli Haccp vypracovává vedoucí školní jídelny nebo zajistí ředitel školy.
Autor: Zalka
Tak záleží na řediteli, může pověřit vedoucí ŠJ (rozumí problematice), aby vypracovala nebo se dohodnou a zadají to nějaké firmě. Stejně bude muset nejlépe personál kuchyně spolupracovat, aby to odpovídalo realitě.
Autor: Bohumíra
Dobrý den, potřebovala bych v kritický bodech stanovit, jak dlouho odpovídám za teplotu pokrmů vydaných do výdejen.
Nebo naplněním termoportů odpovědnost vývařovny za teplotu končí?
Autor: maruš
Pokud pokrmy pouze plníte do termoportů a do výdejen rozváží jiný subjekt, tak za teplotu odpovídáte do doby naplnění termoportů – dál odpovídá daný subjekt. Samozřejmě, že se s ním musíte domluvit na takové teplotě při které budete termoporty plnit, aby byl schopen na svojí výdejnu dovézt při teplotě nad +60 stupňů. Uděláte si měření při plnění a při příjezdu na výdejnu – a podle výsledku se zachováte. Pokud plníte termoporty a odvážíte na výdejny, odpovídáte za celou dobu výdeje za teploty vy.
Autor: Leos
dobry den chtěl bych sec zeptat jestli musím Mit hacap kdyz prodavam pouze alk-neal. napoje a brambůrky ,ořisky.apod. nepodavam nic teplého ani chlazeneho.a Lednicku mam jen na napoje a jinou nemam.dekuji za odpoved
Autor: rohlik
???
Autor: zdenouš
Leoši nezlobte se ,ale to prodáváte brambůrky ve škole v bufetu nebo kde?Kdysi jsem byla na školení a paní z hygieny tam říkala,že dělali HACCP v hospodě, kde prodávali pivo a tyto laskominy k pivu.