Přeskočit na obsah

HACCP

  • Autor: Pájina

    HACCP
    Poradí někdo, jak zpracovat analýzu nebezpečí
    do evidence Haccp? Vůbec si s tím nevím, jak na to.

    • Autor: pepinda

      pokud máte zájem, mám pomůcku přímo od hygieny.Zadejte email a nebo mi zavolejte
      731 495 211 Domluvíme se jak Vám to poslat.

      • Autor: Folta

        Pokud to můžete poslat i mě, děkuji. Folta

      • Autor: majka 1

        mohu poprosit jen pro srovnání o zaslání této pomůcky? Někdy je dobré porovnat zpracování HACCP s jiným provozem. Děkuji a přeji úspěšný a klidný nastávající školní rok.

      • Autor: teo

        prosím nůžete poslat mě taky k porovnání moc děkuji

      • Autor: Lucie

        Dobry den. Prosim take o zaslani teto pomucky. Dekuji L.

      • Autor: vavřinka

        Moc prosím též o zaslání pomůcky od hygieny.

        děkuji vavřinka

      • Autor: Pett

        Dobrý den,také bych poprosila o tuto pomůcku.Předem moc děkuji

      • Autor: ifka

        Prosím o zaslání pomůcky HACCP od hygeny.Děkuji moc.

      • Autor: bara

        a od, které hygieny, kde jsou tak hodné?

      • Autor: Alena1

        Prosím taky o poslání pomůcky Děkuji moc

      • Autor: brouk

        Dobrý den, pokud můžu poprosit o tu příručku moc by mi pomohla. Děkuji

      • Autor: Jarka V.

        Dobrý den, mohla bych taky poprosit o poslání pomůcky na email jarkasamcova@seznam.cz
        Děkuji moc

      • Autor: akinom

        Mohu poprosit jen pro srovnání o zaslání této pomůcky? Děkuji

      • Autor: barba

        Dobrý den, pokud budete hodná pošlete mi také pomůcku od hygieny. Děkuji

      • Autor: kabr

        můžu taky poprosit o zaslání? moc děkuji, Katka

      • Autor: sigabi

        Mohu také poprosit o pomůcku od hygieny?Děkuji.

      • Autor: zoe.zojka

        Dobrý večer. Mohu poprosit také o zaslání pomucky. Moc děkuji

      • Autor: Danka

        Prosím také o zaslání předem moc děkuji

      • Autor: Bara

        Mám miniškolku a prosím o zaslání pomůcky HACCP na email – BIM-BAM@atlas.cz. Děkuji moc

      • Autor: jika

        Prosím také o zaslání pro porovnání jak ta dělají jinde,děkuji

      • Autor: ZK

        Prosím také o zaslání pomůcky od hygieny. Děkuji moc

      • Autor: raduše

        Můžete mi taky prosím, zaslat pomoc na haccp?

      • Autor: sobota

        Prosím také o zaslání .Moc děkuji předem

      • Autor: Lenik62

        Dobrý den prosím o přeposlání pomůcky od hygieny. Na email : jidelna.ustudny@seznam.cz.
        Moc děkuji. Lenik 62

      • Autor: Hanka30

        Mohu poprosit o přeposlání pomůcky. Děkuji

      • Autor: akdar

        Prosím moc o zaslání pomůcky od hygieny.
        Děkuji moc

      • Autor: Milča

        Milá p. Pepindo,stojím v řadě a prosím o to též,jako kolegyně.HACCP. Byla by jste tak hodná.Děkuji,zdraví Šumava.

      • Autor: Lenča

        Dobrý den, můžete mi poslat prosím pomůcku na HACCP.Děkuji Lenča

      • Autor: pesule

        Dobrý den, taky prosím o zaslání HACCP.děkuji

      • Autor: Menšíková

        Mohla by prosím Vás také poprosit o pomůcku ke srovnání. HCCP máme vypracované již několik let, ale ráda se poučím z nějaké jiné verze. Děkuji
        můj e-mail je renatamensik@seznam.cz

      • Autor: Blaza

        Dobrý den, mohla bych také poprosit o HACCP? Začínám, tak abych se měla čeho chytit. Děkuji

      • Autor: Evanda

        Mám zájem o pomůcku na HACCP,předem děkuji

      • Autor: mama

        prosim o zaslani pomucky dekuji

      • Autor: baja

        Mohu také ještě poprosit o tuto pomůcku. Děkuji

      • Autor: Holmanová

        ůžu také poprosit o pomůcku. Naše hygiena něco chce a stále nevím co. Hledám kde můžu. Děkuji Holmanová

      • Autor: lenpep

        Můžu také o tuto pomůcku poprosit, nemáme vůbec vypracované HACCAPy, takže hurá na ně. Děkuji Peperniková

        • Autor: Andy1

          Cože? A co na to kontroly? Vypracovat si je musíte sami podle vlastního provozu, popř. požádejte firmu o jejich zpracování.

      • Autor: ŠEBELÍKOVÁ

        Dobrý den,chtěla jsem Vás požádat,také o pomůcku HACCP.Dekuji Šebelíková.

      • Autor: marta62

        Také bych poprosila o pomůcku HACCAP. Děkuji.

      • Autor: Walda

        Dobrý den, prosím o zaslání pomůcky od hygieny HACCP. Děkuji

      • Autor: zuzana havlova

        moc bych prosila o radu s hccp díky moc

      • Autor: Eva.M.

        Prosím také o zaslání pomůcky k HACCP. Děkuji Eva

      • Autor: mama

        prosim o zaslani pomucky od hygieny dekuji s potdravem alena

      • Autor: Mimi

        Dobrý den,
        vím, že se budu opakovat, ale mohla by jste poslat pomůcku i mně?Předem děkuji, chci zkontrolovat, zda mám vypracováno správně.
        předem děkuji

      • Autor: myspulin

        Dobry den,
        zajimam se o haccapt a jeho spravne sedtaveni,az jsem narszila na Vas odkaz.Byla by jste tak hodna a poslala mi na email,co jste pani nabizela,primo od higieny?moc dekuji Jana
        Pekny vecer:)

      • Autor: Martina Rubášová

        Dobrý den,mohla by jste mi prosím také poslat také tu pomůcku? Děkuji Martina

      • Autor: sedlackova1990

        dobrý den taky bych chtěla ty pomůcky přímo od hygieny jestli by to bylo ještě možné moc děkuji

      • Autor: Hopsanda

        Také se potýkám se sestavením HACCP pro svoji školku. Budu vděčná za každou radu. Děkuji Hopsanda

      • Autor: Hopsanda

        Také se potýkám se sestavením HACCP pro svoji školku. Budu vděčná za každou radu. Děkuji Hopsanda

      • Autor: EVA OPATOVÁ

        CHTĚLA BYCH VÁS POPROSIT O ZASLÁNÍ POMŮCKY HACCAP NA EMAIL pelzka@seznam.cz, děkuji předem

      • Autor: 111mona

        Dobrý den,
        můžete mi prosím poslat pomůcku od hygieny?

        Děkuji moc, přeji pěkný den a jsem s pozdravem.

      • Autor: alí

        Prosím,prosím mám zájem o pomůcku HACCP děkuji M.

      • Autor: lilina

        Dobrý den prosím o zaslání pomůcky k HACCP na LMolitorisova@seznam.cz.Mockrát děkuji.

      • Autor: rodina

        dobrý večer,prosím o zaslání pomůcky k HACCP na Renata.Kombrzova@seznam.cz předem Vám moc děkuji.

        • Autor: 1234

          Milá rodino, přečtěte si články Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž 1,2,3 na tomto portálu. Nic jiného a lepšího vám poradit nikdo nemůže. Krok za krokem a přizpůsobit svému pracovišti a máte vystaráno. Já jsem příručku HACCP měla samozřejmě zpracovanou, ale protože s ní stále pracuji, našla jsem tu dobré rady. A zpracováním příručky nemáte hotovo, je to stálá práce s ní, ne uložit do šuplíku .. Hodně zdaru. Více práce se zpracováním, ale pak to jde.

      • Autor: LILI**

        Dobrý den,mohu také poprosit o zaslání pomůcky?Děkuji a pěkný den .

      • Autor: Martin.Arnošt

        Dobrý den, mohu požádat i já o pomůcku HACCP ?
        Děkuji mirka.pelkova@seznam.cz

      • Autor: Alžběta 62

        Dobrý den můžete mi prosím poslat pomůcky od hygieny máme sice HACAP v pořádku, ale mám jej prý zjednodušit ale více mi prozradit nechtěly, prý nemohly doporučovat. Děkuji Alž.

      • Autor: Kokšteinová Zuzka

        Dobrý den, mohu Vás též požádat. Děkuji, Kokšteinová

      • Autor: mama

        prosim muzete mi to take poslat dekuji

      • Autor: kovolodka

        dobrý den, mohu vás poprosit zaslání návodu jak zpracovat analýzu nebezpečí HACCP doevidence. Nabízela jste tuto možnost v srpnu 2013 na portálu jídelny cz. Moc vás prosím jestli je to ještě aktualní o zaslání. Jsem nově ve funkci Všj a systém HACCP zde vůbec nebyl zaveden, tak se tím prokousávám. Moc by mi to pomohlo. Kdyby jste měla jiné pomůcky určitě je uvítám. Ještě jednou díky Pavla.

      • Autor: matusanda

        Prosím o zaslání na email: jidelna.msbechovice@seznam.cz
        děkuji

      • Autor: sněženka

        Mohu také poprosit o pomůcku HACCP. Děkuji předem. Jana

      • Autor: Monni

        Dobrý den,
        mohla bych také poprosit o zaslání pro srovnání. Děkuji moc.M.

      • Autor: Markéta Ch.

        Dobrý den,
        potřebovala bych návod jak zpracovat analýzu nebezpečí,nejlépe nějakou vypracovanou a podle toho sestavit svou. (tak mi to poradila včera kontrola z hygieny). Prosím pokud je Vaše nabídka stále platná zašlete mi ji na meil. Předem moc děkuji Markéta

      • Autor: Markéta Ch.

        Dobrý den,
        potřebovala bych návod jak zpracovat analýzu nebezpečí,nejlépe nějakou vypracovanou a podle toho sestavit svou. (tak mi to poradila včera kontrola z hygieny). Prosím pokud je Vaše nabídka stále platná zašlete mi ji na meil. Předem moc děkuji Markéta

      • Autor: ketyna

        Dobrý den, mohla bych poprosit o zaslání pomůcky na HACCAP, převzala jsem jídelnu a bohužel zde HACCAP nebyl zaveden.
        Děkuji Novotná

      • Autor: Mersi

        Dobrý den můžu poprosit o zaslání teto pomůcky na E-mail marcela.machelova@seznam.cz Děkuji.

      • Autor: LM

        Mohla bych také poprosit o zaslání tohoto žádaného pomocného materiálu. Děkuji, mé zpracování už nebylo hygieně dostatečné, prý mám na sobě více pracovat.

      • Autor: Bošková

        Prosím poslat pomůcku na analýzu nebezpečí do systému HACC. Našla jsem Váš odkaz na stránkách jídelny.cz. Předem děkuji za ochotu Bošková

      • Autor: ewrcka

        Ukradli mi peníze z kanceláře, poraďte prosím, jak postupovat v evidenci pokladny a účetně? děkuji

        • Autor: maruš

          předně nechápu proč je to ve vláknu HACCP – asi máte jako kritický bod volný přístup kohokoliv do vaší kanceláře. Pokud jste to hlásila na Policii, máte protokol a nezbyde než čekat do závěru vyšetřování a do evidence pokladny bych založila protokol o trestním oznámení, kde je uvedeno kolik bylo ukradeno a to dát do mínusu. Pokud jste to na Policii nehlásila, tak to zaplaťte ze svého a život jde dál, doufám s náležitým poučením pro příště.

      • Autor: Ála

        Dobrý den, prosím o zaslání pomůcky od hygieny na mail aanniikkaa@seznam.cz. Předem děkuji.

    • Autor: Pšt

      Mohu Vás také poprosit o zaslání, ráda si porovnám. Moc děkuji.

      • Autor: 1234

        Milá kolegyně, pokud čtete všechny tyto příspěvky, tak byste mohla pochopit, že si HACCP musíte vytvořit sama konkrétně na Váš provoz. Kde hledat informace se dočtete na tomto portálu. Nebo čekáte, že někdo stráví hodiny na vypracování HACCP a bude ho dávat opisovat? Každý jsme ten čas tomu museli věnovat, tak to zkuste taky. Zopakujete si u toho mnoho důležitých věcí. A to nejenom vy, ale i ostatní …… už je to k smíchu „prosím o zaslání HACCP…“

    • Autor: Alena II.

      A jéje, už to zase začíná…
      Milé kolegyně, pokud chcete něco zaslat, kontaktujte hodnou paní „pepindu“, jak vám psala.
      Děkuji a přeji pěkný začátek nového školního roku.

    • Autor: petruška

      taky, taky děkuju…..i když já bych ho brala celej))),ale tohle bude dobré

    • Autor: školička

      Proslím o zaslání pomůcky na HACCP. Děkuji.

    • Autor: anaj

      Mohu taky poprosit o zaslání haccp,jste moc hodná a předem děkuji,přejí hezký den

    • Autor: matusanda

      Prosím o zaslání také děkuji matusanda
      jidelna.msbechovice@seznam.cz

    • Autor: papadarov

      Dobrý den, pokud by jste byla tak ochotná prosím zaslat i mně na e-mail jidelna@zs.oparany.cz. Děkuji

      • Autor: mart

        Dobrý den,
        HACCP si musí každá jídelna vypracovat sama podle podmínek a možností svého provozu. Pokud to budeme takto opisovat, tak pro nás celý systém nebude přínosem. Pouze 11% jídelen (výsledky ankety) umí se systémem pracovat, proto je pro ně důležitým pomocníkem.

        • Autor: Andy1

          Je zbytečné to sem psát. Už se to tady psalo několikrát, že každá jídelna si musí vypracovat HACCP podle svého provozu.

        • Autor: papadarov

          Dobrý den, nechci nic opisovat, nastoupila jsem nově a načetla si o HACCP spoustu informací. Kuchyň jsem přebírala za ne zrovna příznivých podmínek, v podstatě jsem dostala klíče a nazdar. Takže bych ráda porovnala to, co zde mám s tím jak to vypadá jinde. Mám už samozřejmě domluvenou návštěvu v sousední školní stravovně, ale víc hlav víc ví. Takže asi tak

          • Autor: Andy1

            Přesně takto jsem přebírala kuchyň před třemi lety a o portálu jidelny.cz jsem ani netušila. Prostudovala jsem si vzory na internetu, které tam jdou najít a HACCP jsem si vypracovala.

    • Autor: danosek

      Dobrý den,také bych poprosil o tuto pomůcku.Předem moc děkuji

    • Autor: ajarouska

      Hezký den, Haccp mám zpracovaný od bývalé paní vedoucí. Zatím bylo vše v pořádku,ale jsou pořád nějaké změny, tak bych potřebovala vidět i jiný, pro porovnání. Prosím o zaslání na email sjpesaty@seznam.cz
      Moc děkuji

    • Autor: lady

      Dobrý den, mohla bych také poprosit o poslání…děkuji

    • Autor: jika

      Prosím také o zaslání pro porovnání

    • Autor: kuchta

      Proslím o zaslání pomůcky na HACCP. Děkuji.

    • Autor: vvv

      Prosím také o zaslání pomůcky od hygieny na HACCP. Děkuji.

    • Autor: bet

      Dobrý den, mohla bych také poprosit o poslání…děkuji JK

    • Autor: Lucie

      Můžu také poprosit o příručku. Předem děkuji

    • Autor: kuchtička

      dobrý večer, HCCP mám zpracovaný,ale nově děláme na prodej svačiny/bagety,hamburgery atd./, musím tuto činnost mít zapracovanou nově v HCCP? Díky za radu

    • Autor: kuchta

      Děkuji za poslání pomůcek na HACCP. Děkuji.

    • Autor: trebicanek

      prosím mohli by jste mi taky poslat ten haccp 🙂 děkuji
      mail rk.romankolar@gmail.com

    • Autor: xyz

      …ach jo….

    • Autor: mmmmm

      Ach ne…. , k tomu už není vážně co dodat…
      Jak stádečko …..

    • Autor: bětka

      máte-li někde v archivu časopis Výživa a potraviny č.4 z roku 2004 nalistujte stránky
      55 -66 a tam je krásná tabulka s otázkami./zpracována našimi předními odborníky/ Odpovíte a nejen,že máte Analýzu nebezpečí,
      ale je z toho každému jasné, co to ta ANALÝZA nebezpečí vlastně je

    • Autor: bětka

      Článek se jmenuje“ Jak na zavedení systému HACCP prakticky a pokud možno bezbolestně.

    • Autor: bibi

      Poradí mi někdo? Mám vypracovat HACCAP na donášku jídla do MŠ. Stačilo by jen v bodech co by to mělo obsahovat. Děkuji

      • Autor: Větrná

        Dobrý den, i my máme v MŠ donášku jídla – bezlep.dieta. S rodiči jsme museli sepsat smlouvu o donášce stravy, kde rodiče za jídlo ručí. V HACCP musí být uvedeno, že donášené jídlo je uchováno v lednici (u nás v kuchyňce u třídy) ve dvou plastových dózách. Ohříváme v mikrovlnce, měříme teplotu. A pro hygienu musí být uvedeno nařízení této diety lékařem.

    • Autor: bak

      Dobrý den, máme závodní jídelnu, kde jídlo pouze vydáváme. Mohu také poprosit o zaslání návodu.
      Děkuji předem

    • Autor: Pekařka

      …děvčata, prosím, už dost… Každý provoz má svá specifika a myslím si, že každá, kdo v našem oboru pracuje, by měla být natolik zdatná, aby si dokázala případná nebezpečí uvědomit a podle toho si HACCP zpracovat. Nikdo vám nemůže dát univerzální návod, to prostě nejde. Vezměte k ruce kuchařku, nebo zkuste poprosit kolegyni z některé sousední jídelny. Základ všeho je, aby se vám nekřížil čistý a hrubý provoz, kde pracujete se syrovými surovinami, tam už nepatří pokrm tepelně zpracovaný, rozdělte si pracovní úseky, aby se vám nekřížily, stačí trochu selského rozumu místo žádostí o nějaký návod, který vám nikdo cizí, kdo vaši kuchyň neviděl, dát nemůže. Dá to práci, ale jde to. Přeji hodně tvůrčích sil.

    • Autor: rohlik

      Tato diskuse se táhne hrozně dlouho, pokaždé se podívám, zda je tady něco přínosného pro náš provoz a stále se opakuje jen jedno prosím o pomůcku HACCP. Myslím, že univerzální příručka neexistuje a děkuji Pekařce, že nás snad zbavila tohoto témata. Přeji hezký den

    • Autor: Věra Bačíková

      Haccp se musí vytvořit na míru dle provozu, velikosti, počet a druhy vařených jidel. Nejde na toto používat univerzální příručku .

    • Autor: Věra Bačíková

      Pokud by to někdo nezvládl si sám vytvořit, rádi Vám HACCP vytvoříme přesně na míru dle Vašeho provozu.

      • Autor: chytrejzvodnan

        příručku na míru si dokáže vytvořit průměrně chytrej člověk sám a není nutno vyhazovat peníze pochybným firmám, který na tom parazitují a většina jimi zpracovaných systémů tzv. na míru nestojí za nic!

    • Autor: Sabinaa

      Dobrý den,HCCP.Ved.ŠJ není rozhodně kompetentní ani tak zdatná,aby mohla sestavit kvalitní HCCP audit.Musí mít k této činnosti především CERTIFIKÁT!Dle KHS!Je především zřejmé z této diskuze,že co kraj,to jiný mrav.Nebo co jiný kraj je jinak přísná kontrola z KHS.A od toho se vše odvozuje.Co se povolí v Olomouci,nelze dělat v Aši atd.

      • Autor: mart

        Dobrý den, vedoucí školní jídelny musí být kompetentní k sestavení HACCP ve své provozovně. Při sestavování kritických bodů je nezbytné znát důkladně provoz školní jídelny a to nezná nikdo lépe, než zaměstnanci ŠJ. Firmy vám vypracují návod, který nelze použít v každé školní jídelně a mnohdy tomu ani kuchařky nerozumí. Nejdůležitější je vypracování podle specifik naší provozovny a hlavně pochopení všemi zaměstnanci.

      • Autor: rohlik

        Nemyslím si, že vedoucí školní jídelny není kompetentní. Na každém školení hygieny Vám určitě doporučí, co ještě dalšího si do HACCP máte dát a průběžně ho aktualizovat, dle Vašich potřeb. Určitě k tomu nemusíte mít certifikát. Vy přece nejlépe znáte svůj provoz a pracovnice hygieny Vám ještě rády poradí, co do HACCP zapracovat. Přeji hezký den

    • Autor: petraren

      V rámci školní kuchyně probíhá i výroba pokrmů minutkových, jak stanovit CCP, přece nelze kontrolovat teplotu při tepelné úpravě jako u přípravy hotovek. A vizuální kontrola přípravy není vhodná pro stanovení kritické meze. Poradí někdo?

      • Autor: chytrejzvodnan

        je to jednoduché – tak nebudete mít u minutek stanovený žádný CCP, protže tam žádný stanovit nejde 🙂

    • Autor: henula

      Dobrý den prosím o zaslání pomůcky k HACCP na email hena.bollova@seznam.cz děkuji a přeji hezký den.

    • Autor: klečková

      Dobrý den prosím o zaslání pomůcky k HACCP na email kleckova@cssdecin.cz děkuji a přeji hezký den.

    • Autor: jitunek

      Dobrý večer,ráda bych také poprosila o zaslání pomůcky,jak zpracovat analýzu HACCAP. Děkuji

    • Autor: Sjuzinka

      Dobrý den, i já prosím o zaslání podkladů pro zpracování HACCP, moc děkuji 🙂

    • Autor: Veronika.ond

      Mohla bych také poprosit o zaslání tohoto velice žádaného pomocného materiálu. Děkuji, s podzravem.

    • Autor: Michal

      Dobrý den, omlouvám se, ale taky bych Vás požádal o pomocný materiál. Můžeme se i nějak finančně vyrovnat 🙂
      Krásný den přeji.

    • Autor: krátká

      Mohla bych poprosit též o zaslání příručky k sestavení HACCAP na email ivanakratka@seznam.cz
      Moc děkuji

    • Autor: Ambrož

      Dobrý den, kdo zpracovává Haccp výdejně, která je zapsána samostatně v rejstříku škol, ale je součástí jednoho právního subjektu ZŠ?

      • Autor: Zalka

        A stravování provozuje škola, jsou zaměstnanci jejich? Pokud ano tak, vypracovává tým stanovený ředitelem. Samozřejmě může zadat i externistovi a za tuto službu zaplatit.

    • Autor: Ambrož

      Jsme jeden právní subjekt ZŠ, MŠ, ŠJ. Výdejna je součástí subjektu, ale samostatně zapsána v rejstříku škol. Jde o to, jestli Haccp vypracovává vedoucí školní jídelny nebo zajistí ředitel školy.

      • Autor: Zalka

        Tak záleží na řediteli, může pověřit vedoucí ŠJ (rozumí problematice), aby vypracovala nebo se dohodnou a zadají to nějaké firmě. Stejně bude muset nejlépe personál kuchyně spolupracovat, aby to odpovídalo realitě.

    • Autor: Bohumíra

      Dobrý den, potřebovala bych v kritický bodech stanovit, jak dlouho odpovídám za teplotu pokrmů vydaných do výdejen.
      Nebo naplněním termoportů odpovědnost vývařovny za teplotu končí?

      • Autor: maruš

        Pokud pokrmy pouze plníte do termoportů a do výdejen rozváží jiný subjekt, tak za teplotu odpovídáte do doby naplnění termoportů – dál odpovídá daný subjekt. Samozřejmě, že se s ním musíte domluvit na takové teplotě při které budete termoporty plnit, aby byl schopen na svojí výdejnu dovézt při teplotě nad +60 stupňů. Uděláte si měření při plnění a při příjezdu na výdejnu – a podle výsledku se zachováte. Pokud plníte termoporty a odvážíte na výdejny, odpovídáte za celou dobu výdeje za teploty vy.

    • Autor: Leos

      dobry den chtěl bych sec zeptat jestli musím Mit hacap kdyz prodavam pouze alk-neal. napoje a brambůrky ,ořisky.apod. nepodavam nic teplého ani chlazeneho.a Lednicku mam jen na napoje a jinou nemam.dekuji za odpoved

    • Autor: rohlik

      ???

    • Autor: zdenouš

      Leoši nezlobte se ,ale to prodáváte brambůrky ve škole v bufetu nebo kde?Kdysi jsem byla na školení a paní z hygieny tam říkala,že dělali HACCP v hospodě, kde prodávali pivo a tyto laskominy k pivu.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se