Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Diskuse na téma Počet kuchařů a pomoc.sil

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědět12313:46 4.9.2006
Kde se dozvím, kolik je potřeba lidí k uvaření 100 porcí obědů. Děkuji za radu
odpovědět45614:21 4.9.2006
Nikde neni přesně dáno, ale platívalo na první 100 obědu 2 síly, na každou další 100 obědů -1 síla.
odpovědětemmo7:50 27.2.2007
je to přesně dáno krajskými normativy, které jsou spočítány na jednoho strávníka. Počítají se strávníci přihlášení v zahajovacím výkaze, ale pouze děti, dospělí ne. Krajský normativ se každoročně mění a měl by být v nejbližší době vyvěšen na stránkách kraje. Pokud tomu tak není, obracejte na na krajské metodičky, ty musí normativy znát.
odpovědět78915:05 4.9.2006
A co krajské normaltivy?
odpovědětRomča18:52 8.12.2006
Opravdz neexistuje žádná norma, která určuje, kolik je potřeba kuchařů a pomocných kuchařů k výrobě například celodenní stravy, která se skládá ze snídaně,svačiny,oběda,svačinky a večeře a navíc ještě pro 6 různých diet. Nyní se všude snižují stavy a šetří se, kde se může. Navíc práce kuchařů a pomocných kuchařů není patřičně ohodnocená a je velmi náročná, hlavně fyzicky. Ráda bych se dozvěděla, na koho se můřu obrátit s těmito dotazy. Děkuji za odpověď. Romana
odpovědětOli6:15 11.12.2006
Poradte prosím, na jaké adrese zjistím normativy pro plzensko. Děkuji.
odpovědět7:42 11.12.2006
www.kr-plzensky.cz,pravá strana obrazovky vzdělávání a sport,střed obrazovky oblast ekonomická,článek Rozpis rozpočtu přímých výdajů na rok 2006 a otevřít krajské normativy.Po otevření normativů na spodní straně tabulky otevřít přílohu 9 pro ZŠ a SŠ,nebo přílohu 10 pro MŠ.Je tam přesně stanoven počet dětí připadající na jeden pracovní úvazek.Podle výkazu si snadno zjistíte, na kolik úvazků máte nárok.Úvazky jsou četně vedoucí.
odpovědět10:12 11.12.2006
Normativy všech krajů najdete na tomto portálu v článku z 30.3. 2006.Jsou tam všechny internetové adresy krajů.
odpovědětoli11:36 11.12.2006
Děkuji za adresu, ale ještě mám dotaz. Počet kuchařek se počítá za strávníky přihlášené, nebo průměr uvařených obědů. Dříve tobylo podle přihlášených, ale to už asi neplatí.
odpovědět14:16 11.12.2006
Do výkazu píšete zapsané strávníky k 31.10. a počet uvařených jídel ve školním roce 2005/2006.V tabulkách normativů je přesně stanoveno, kolik dětí připadá na jeden pracovní úvazek.Vy si vezmete výkaz a podle vašich zapsaných strávníků k 31.10. se najdete v tabulce.Např. 60 dětí = 2.125.Je to jen příklad.Tyto úvazky kraj vašemu zařízení přiznal a na tyto úvazky přidělil finanční prostředky.Ppřidělené peníze a úvazky na naše zařízení přesně odpovídají popsanému postupu a normativu v tabulce.
odpovědět13:06 12.12.2006
naše jídelna vaří obědy pro 125 dětí a pro 85 cizích strávníků mám dvě kuchařky a je vedoucí jídelny zajímalo by mě kde je napsáno kolik dětí je na jednu kuchařku abÿ měla plnou pracovní dobu a z jakých peněz je placena vedoucí jídelny kraj vysočina děkuji
odpovědětJana17:15 26.2.2007
Dobrý den, velmi se omlouvám, ale měla bych dotaz, který souvisí s tímto tématem. Má maminka pracuje ve školní jídelně, která vaří obědy a svačinky pro 350 dětí a obědy pro 50 dospělých strávníků (zaměstnanců školy i cizích). Paní ředitelka této školy jim stále hrozí snižováním stavů zaměstnanců, popřípadě snižováním pracovní doby. Teď na toto množství obědů a svačin připadá 5 kuchařek + 1 vedoucí. Paní ředitelka se s nimi domluvila, že místo propouštění jim sníží pracovní dobu na 7 hodin. Nyní, prý podle nových vyhlášek jim znovu chce vzít 1 hodinu pracovní doby. Všechny kuchařky by tedy byly placeny za pouhých 6 hodin denně, i když svou práci dělají 8 hodin. (Vedoucí je má stále 8 hodinovou prac. dobu). Paní ředitelka to zdůvodňuje tím, že dospělí strávnící se do těchto norem nepřičítají a tak na ně nemůže počítat další pracovní sílu. Je toto jednání v pořádku? Kdo tedy má vařit pro dospělé cizí strávníky, když počet kuchařek vychází pouze z počtu dětí? Velmi děkuji za odpověď.
odpovědětsacher21:57 26.2.2007
Dobrý den,
Vaše otázka je na místě, ale ja se pokusim Vám dát ještě několik dalších.
Na všechno musí být dva, t.j. kdo zaměstnává kuchařky, škola nebo...? Pokud jse jim to nelíbí, kde jsou odbory?, kde je kolektivní smlouva?, nelze jenom tak snižovat úvazky .... nebo ješte se zeptám, úvazek zkrátit lze, ale musí se ponechat plat... nebo mění jim i platy??? Nám zaměstnavatel zkrátil pracoívní dobu o půl hodiny, ale ponechal platové ohodnocení.
odpovědětJarka6:36 27.2.2007
Zde záleží pouze na počtu přihlášených dětí na které dostáváte peníze.Zaměstnanci se počítají,že se
do této normy vejdou a cizí od nich dostanete
mzdové náklady,které pokryjí část úvazku.Naše jídelna vaří 450 obědů skoro denně v tom je 40
provozních zaměstnanců a asi 18 cizích,v kuchyni je 1 vedoucí 4 kuchařky, můžu
říci,že v pohodě vše stíháme.Peníze,které
zůstávájí z přiděleného rozpočtu se použijí na vyšší osobní ohodnocení.
odpovědětziss7:58 27.2.2007
Paní Jarko, nepleťte prosím tazatelku. Normativ je na vykázané děti a za vlastní dospělé strávníky/závodní stravování/ musí zaměstnavatel hradi mzdové náklady pracovníkům připravujícím stravu z ONIV.
odpovědětJana8:39 28.2.2007
Právě, že jim změnily i platy, které už před tím byly minimální. Nyní jim opět s další hodinou sáhnou na mzdu. Proto se ptám. Má maminka tvrdí, že práci za 6 hodin nestihnou. Vzhledem k tomu, že ráno připravují svačinky a potom hned obědy. Myslím si, že u nich žádné odbory nemají, což je asi v tomto případě velká chyba. Zajímalo by mě, zda norma, která počítá počet kuchařek na počet dětí (obědů)zohledňuje i přípravu svačinek ve stejném počtu. Nemáte, prosím, někdo zkušenost?
odpovědětPavlik9:04 28.2.2007
Zjistěte si krajský normativ. Jídelny jsou v něm rozdělena podle počtu jídel. V Olomouckém kraji byl loni pro MŠ maximálně 42 dětí na jednu pracovní sílu, dále se ovšem odpočítává na vyvážení. Za zaměstnance (učitele i provozní) jiných právních subjektů a cizím strávníkům účtujeme mzdovou režii, z takto získaných peněz platím část úvazku kuchařky. Za učitele na vlastním zařízení nám bohužel škola nic nedává.
odpovědětHonza8:36 27.2.2007
Záleží jakýho si odchytíš, 100 porcí naděláš tak ze dvou.
odpovědětmarie9:34 26.5.2007
zajimalo by mně,když se snižujou všude lidé na pracovištich,jestli se sníží i pracovní síla v kanceláři,když v kuchyni je zaměstnáno 7lidí a v kanceláři je vedoucí,sekretářka a občas dochází i účetní a to při 750 obědech,Ztoho jsou 200 dospělí.
odpovědětpetravejrna14:31 26.5.2007
S tim stejně nic nenaděláte,pouze Vás to zbytečně štve.Vím o čem píši.Naše vedoucí školní jídelny má úvazek na čtyři hodiny.A to se dá stihnout aktivit Ráno pozdní příchod,první cigareta venku,v půl deváte posezení s učitelkou ze školky při svačině,pak další cigareta,potom čtení časopisů.Pak světe div se výdejka.Ve čtvrt na deset odchod na zahrádku za školkou posezení pod stromy do jedenácti hodin,potom sbalení obědů,které uvařili v potu tváře kuchařky.Odchod ve čtvrt na dvanáct domů,nějak Vám to časově nesouhlasí,co naděláte.
odpovědětHMNA11:05 28.5.2007
Zírám, jaký máte přehled. Něco asi není dobře.Já pracuji od 5.45 ráno a končím 14,30 hod.Vaříme 500 jídel v průměru.Nemám k ruce ani skladnici, či jinou kancelářskou sílu. Dělám od prodeje stravného,objednávek zboží, vedení skladu, odpisů, propočtů výdejek i podklady k fakturaci vše ostatní, hlídám docházku. Taky zajišťuji opravy, hlídám revize, HCCP aj.Mám na kuchyni 7 lidí. Nedovolím si opustit pracoviště, většinou ani nečerpám ze zákona svou půlhodinku, protože se najde téměř vždy někdo, co něco v tu chvíli potřebuje.Divím se, že to tak někde jde.Ráda bych věděla odkud jste,stačí mi kraj.Není to pro kontrolu, jen ze zajímavosti. Děkuji,hezký den.
odpovědětLudka8:36 28.5.2007
Dobrý den,
mohli by jste mi poradit. Jsme úsp, máme 60 klientů, 5 jídel denně a obědy i pro zaměstnance ( celkem kolem 100 porcí denně - výběr ze dvou ), kolik tedy zaměstanců kuchyně by mělo být ? Děkuji.
odpovědětjana17:28 3.9.2007
ráda bych Vás kontaktovala,zajímalo by mě kolik lidí máte v kuchyni mi máme 35 klientů na celodení stravu a 110 kastrůlkářů v pracovním týdnu jsem já vedoucí kuchyně na 8 hodin od5 do 13:30 a kuchař na 12 od 7 do 19 nestíháme dopoledne o víkendu je také kuchař na 12 ráda příjmu nějakou radu.Zřizuje nás město které si myslí,že se snad dloubem ........přeji hezký dena těším se na Vaše názory
odpovědětM.Z.10:36 28.5.2007
Žádná norma bohužel neexistuje. Nenechte se mýlit krajskými normativy, normativ totiž udává jen množství finančních prostředků,které jsou jídelně resp. škole přiděleny podle počtu dětských strávníků. Pak už je věcí ředitele, jak s nimi naloží. Může vzít jednu sílu za x mzdových prostředků, ale taky stejný objem rozdělit dvěma.
odpovědětJirka17:07 30.5.2007
Píšete bludy,jsem překvapen vaší neznalostí a to děláte vedoucí jídelny
odpovědětAlena13:05 31.5.2007
A Jirko co děláte vy? Když jste tak chytrý,nechcete se stát externím spolupracovníkem portálu Jídelny a přispívat do Poradny? Třeba by to bylo pro nás přínosnější,
než číst Vaše invektivy.
odpovědětOlina13:21 28.5.2007
Je to bohužel tak. Pokud jsou ještě kuchařky starší /vyšíí plat. stupen/, tak mají smůlu a musí víc zabrat a nebo pobírat nižší plat, než na jaký by měly nárok.
odpovědětBlanka14:17 28.5.2007
Myslíte si, že by to jinde mohlo takto fungovat, že jenom proto, že je někdo starší, tak by musel více pracovat za menší plat? To je diskriminace jako hrom. Ale abych byla objektivní, některé kraje přidávají mzdové prostředky na tzv. " věkovou strukturu".
odpovědětAlena14:58 28.5.2007
Normativ je stanoven podle počtu přihlášených strávníků a skutečně záleží na tom, mezi kolik pracovnic je rozdělíte, protože balík peněz je pořád stejný. Pokud máte starší pracovnice, které mají tzv. "strop" - zbývá vám na rozdělení méně peněz, než pokud budete mít mladší pracovnice, které ještě nedosáhly na 12. platový stupeň. To samé je na zařízení, kde máte více kuchařek než pomocných sil a záleží skutečně na řediteli, kolik přijme pracovnic.
odpovědětJirka17:09 30.5.2007
Neslyšela jste nikdy o dohadovacím řízení o rozpočtu školy a školní jídelny, co tedy děláte a na co si stěžujete?
odpovědětEvča6:58 31.5.2007
No Jirku jsme tady potřebovaly. Musím se zastat toho na koho Jirka útočí. Pokud některá z nás neví, že je zohledněn nárust mzdových prostředků vzhledem k věku pracovnic nad 50 let, tak asi proto, že pan ředitel to vedoucí radši ani nesdělí.Vždyť mnohé z nás neznají ani svůj objem peněz na mzdy. A jak by pak vedoucí mohla být u dohadovacího řízení????? Vždyť to je záležitost ředitele. Jirko proberte se ze snů.
odpovědětAlena12:24 31.5.2007
Evčo, děkuji za zastání, ale máte naprostou pravdu.
O existenci dohadovacího řízení sice vím, ale nikdy nevím, jak dopadlo a jak vidím, určitě je nás víc. A to si jinak nestěžuji, protože s vedením jinak vycházíme dobře.
odpovědětJirka12:32 31.5.2007
Evčo, na nikoho neútočím.Jen jsem překvapen tím,že jste vedoucí zaměstnanci školy a netušíte jak se dělá rozpočet a jeho souvislosti s normativem na žáky a normativem na výkony.Jinými slovy bojíte se řediteli předložit objektivní argumenty k dohadovacímu řízení o rozpočtu a ten se zase bojí jít do sporu s krajským úřadem. Na co si tedy tedy vlastně stěžujete?Nic méně jako vedoucí pracovník máte práva a povinnosti vůči svým podřízeným,které bohužel svojí neznalostí v oblasti ekonomické a pracovněprávní poškozujete,ale to Vám asi nevadí.
odpovědětEvča13:20 31.5.2007
Jirko, já mám to štěstí, že se mnou paní ředitelka spolupracuje. Pro dohadovací řízení jsem jí sama dala podklady. Ale myslím si, a znám to z porad že většina ředitelů nespolupracuje a raději tvrdí že peníze nejsou. Byly doby kdy jsme si s rozpočtem hospodařily sami, šlo to. Ale dneska když ředitel neukáže rozpočet vedoucí tak vzniká dojem ( a možná že to dojem není), že ředitel je krkavec a peníze nedá kuchyni, ale radši přidá učitelkám. Kdyby si s vedoucí sedl a přiznal barvu mnohé by se vysvětlilo. Vedoucí by pak viděla že kde nic není ani čert nebere. Spravedlnost nehledejme, ale když jsme si hospodařili s rozpočtem sami bylo vše průhlednější. Zdravím a hezký den.
odpovědětModerátor16:22 31.5.2007
Podobně jako v tématu o dovolených prosím o méně konfrontační způsob diskuse. Díky.
odpovědětolina7:07 29.5.2007
Paní A lena má pravdu. Snažila jsem se aby bylo na naší jidelně přihlíženo při přidělování mzdových financí k věku kuchařek, ale bohužel jsem neuspěla. No a pokud děvčata to tu chtějí doklepat do důchodu, tak to bude asi nadále problém, protože to má každá za pár let a od vedení stále slyšíme jediné řešení - omladit kolektiv.
odpovědětEvča7:14 29.5.2007
Paní Blanka má pravdu. V našem rozpočtu byl zohledněn věk pracovnic nad padesát let a něco přidali. Bylo to zvlášť v kolonce na rozpočtu pro celou školu na rok 2007.
odpovědětolina9:56 29.5.2007
Paní Evčo díky za informaci, já nemám možnost nahlédnout do rozpočtu. Ještě by mě zajímalo z kterého kraje jste, že bych s tím mohla argumentovat.
odpovědětEvča12:21 29.5.2007
Zlínský
odpověděthanka23:07 29.8.2007
Dobrý den,vaříme pro 30 dětí MŠ a 15 dětí ZŠ,máme úvazky:vedoucí 2,kuchařka 6,pomocnice 6hodin denně.Může mi prosím někdo říct,zda jsou naše úvazky v pořádku nebo mi poradit kde najdu informace.vysočina
odpovědětJana16:12 30.8.2007
Hani,nejlépe Vám odpoví Vaše paní metodička nebojte se ji zavolat. Podle toho co uvádíte se máte velice dobře.U nás na 40 Mš a 40ZŚ 8 dospěláků máme 4 hod.vedoucí 8 kuchařka a 4 pomocná.
odpovědětcindy13:15 31.8.2007
To se máte super, my vaříme 160 obědů a 2 kuchařky.To je bída.
odpovědětHelena15:24 31.8.2007
Mohu "trumfovat"? Přibližně 150 obědů,střední škola, jedna kuchařka....je to k zbláznění, není se kde odvolat..."Shora" se šroubek utahuje a my držíme jako berani - větší úvazky a menší finační ohodnocení - nelíbí?- tak jděte...
odpovědětwwww16:50 31.8.2007
... stávkovat...???!!!
odpovědětvena19:22 31.8.2007
to se máte 650 obědů 2 kuchaři a 2 pom.síly.Dobrý ne?
odpovědětalfy13:46 1.9.2007
Veno, Vás je opravdu na 650 obědů pouze pět - tedy vedoucí a čtyři síly???
odpovědětHelena19:49 31.8.2007
Stávkovat - ano, tato možnost existuje, ale školské odbory se berou jenom za pedagogy, my pro ně neexistujeme, to, že všichni ti školníci, údržbáři, uklizečky, kuchařky, účetní, provozáři, atd. zajišťují chod školy, aby oni mohli v klidu učit, nedoceňují. Na mnohých místech nepedagogického personálu jsou lidé s vyšším vzděláním než někteří pedagogové. Přesto, pokud se řeší problém platového zařazení pracovníků ve školství, nikdy se nikdo nezmíní o specifické skupině nepedagogického personálu, o jejich diskriminujícím platovém zařazení, pokud je potřeba snižovat počet pracovních sil ve školství, sáhne se na úvazky nepedagogických zaměstnanců (propustí se kuchařka, však ona jsou děvčata šikovná, stihnou uvařit i v menším počtu sil, že jsou potom na pokraji svých sil, nikoho nezajímá), tak bych mohla pokračovat dále, kdo se nás zastane????
Odborový svaz nepedagogických pracovníků? Našla jsem ho na netu, ale nějak "zmrzlý". Ne!!! Patříme pod školství!!!
odpovědětziss7:56 3.9.2007
Milá Heleno, domnívám se, že pod školství už dlouho patřit nebudeme. Vláda bohužel podniká všechny kroky k odstranění všeho nepedagogického ze školství. Financování chce převést pod kraje,zřizovatele - nejlépe do soukromého sektoru. Potom to teprve bude zábava.
odpovědětevajurec@post.cz9:03 20.10.2007
Dobrý den já bych měla také jeden dotaz zda mi některá můžete odpovědět budu ráda.Pracuji zatím na celý úvazek jako vedoucí ,ale již dva měsíce vařím neb nemám kuchařku, takže jedem ve dvou ráno na 200 obědů , 50 snídaní a pak mi dojde jedna na 50 večeří. Jsem stále pod konntrolou za kolik nakupuji maso proč to a ne ono, kontrola veškerých potravin a nyní na mě vymysleli , že budu 4 hodiny v kuchyni a 4 jako vedoucí místo 5 výdejek deset a zodpovídat za úplně vše taky jen já. Připadá mi to jako mírné naznačení prostě -vypadni, nebo nevím co si mám o takových zákrocích myslet a zda se má cenu vůbec někde po tom pídit . Pokud mi některá poradíte budu ráda . Děkuji . E.
odpovědětevik14:43 26.10.2007
prosím o zrušení mého dotazu děkuji
odpovědětwwwwwww22:11 26.10.2007
Ale P R O Č ??????????
odpovědětlendy7617:21 25.11.2007
dobrý den chtěla bych se zeptat co vše by měla dělat kuchařka a jestli stačí jen jedna na 28dětí a35cizích strávníků.Jelikož pracuji v mateřské školce dělám také svačinky ,nakupuji a také objednávám zboží ,kontroluji sklad,píši krit.body,dělám jíd.lístky,uklízím,připr.stolky na svačinku,obědy,pak miji nádobí,uklízím kuchyn',vedu docházku a to vše za min.plat ,Jen jsem se chtěla zeptat jestli je to vpoiřádku děkuji . Pardon taky vlastně musím stihnout uvařit
odpovědětJanaj17:53 26.11.2007
A to tam nemáte paní vedoucí?Třebas objednávky ,jídelní lístky docházku,sklad to je přece práce vedoucí?
odpovědětDana12:38 29.11.2007
Jakou máte platovou třídu?
odpovědětEvča13:30 29.11.2007
No, asi by se tam vešla ještě nějaká část úvazku pro někoho. Vždyť jenom za cizí strávníky Vám musí měsíčně dělat kolem 9 000,- Kč
odpovědětMonča19:22 13.2.2008
Dobrý den chtěla bych se zeptat kolik obědů by měla vařit jedna kuchařka? Děkuji moc
odpovědětmilena15:02 14.2.2008
záleží kde vaříte,ve školce kde máme 150 dětí jsme 2kuchařky,jedna pomocná kuchařka a pomocná síla na 4 hodiny. normativ je myslím 40 dětí na hlavu
odpověděttyna0:22 3.11.2017
Kolik kucharek a pomocnic v dom.duch.4jidla +diety.35obedu vecere snidane
odpovědětHonza16:09 14.2.2008
Dobrý den, mám otázku: Vaříme pro "kastrůlkáře" cca 400 porcí jeden druh, pro školu 2 druhy 300 porcí plus minutku, sortiment studených pokrmů, bagety, sladké, saláty apod. vše ve vlastní výrobě. kolik bych měl mít lidí v kuchyni??? Mám jich 6 + já. Je to tak správně???
odpovědětHonza16:11 14.2.2008
Málem bych zapoměl, ještě 250 jídel vývoz do jiné školy
odpovědětLibča11:45 15.2.2008
Dorbý den! Honzo, to máte co dělat v 7 lidech 950 obědů. My máme zapsaných 700 strávníků , vaříme nejvíc 650 obědů, 2 druhy. V jídelně pracují 4 kuchařky, 4 pracovnice obchodního úseku a já.
Na 950 obědů by Vás mělo být víc. Na kraji by Vám měli na požádání sdělit normativ pracovníků.
Ať se Vám daří, pěkný víkend!
odpovědětCaesar12:16 15.2.2008
Na stránkách krajských úřadů máte finanční normativy na rok 2008 včetně normativů úvazků.Jsou tam uvedeny mzdové normativy podle počtu dětí v MŠ či ZŠ na jedno dítě a rovněž normativy úvazků.
odpovědětKlára16:02 17.2.2008
Na stránkách pražského magistrátu se nějak nemohu zorientovat. Může někdo poradit. Díky
odpovědětxxxx14:09 18.2.2008
Jsem obyčejná kuchařka mohl by někdo prosím Vás spočítat úvazky v naší kuchyni?Jsem z královehradeckého kraje a vaříme 85 ZŠ,25MŠ,15 dospělích. Děkuji
odpovědětCaesar10:26 19.2.2008
Díval jsem se na stránky úřadu královehradeckého, ale tam jsou zprávy ještě z roku 2007. Podle podmínek našeho kraje by jste měli úvazek u ZŠ při 85 dětech 1,75 u 25 dětí MŠ 0.86. Teď ještě záleží jestli jenom vaříte a vyvážíte nebo i uvařené vydáváte. Pokud vyvážíte a nevydáváte musíte u ZŠ násobit koeficientem 0.75 a u MŠ koef. 0,67.Pro dospělé vaříte zadarmo.Na ně normativy nejsou.Dostává ředitel sice peníze na závodní stravování, ale ty si ve většině případů nechává pro pány učitele.
odpovědětxxxx13:45 19.2.2008
Díky za odpověď jste hodný.
odpovědětMíla16:44 19.2.2008
Taky si trochu postěžuji.Máme v MŠ 65 dětí a 8 dospělych.Vařím tam sama na plný uvazek a paní vedoucí má uvazek 2 hodiny na mytí nádobí kuchyněk.V hlavní kuchyni si myji nádobí sama,ale vařit obědy,ráno svačinky a odpolední svačiny,kde se pečou domácí koláče je se co ohánět.Nesmíme si koupit žádný polotovar-knedlíky,nebo výrobky z Novaca,vše musí být domácí.Někdy si tak říkám,jestli toto tempo vůbec vydržím do důchodu.
odpovědětMirka23:07 19.2.2008
Máme zapsaných 70 dětí + 10 dospělých a úvazek 2,0. Dáváme občas vánočku, sladký rohlík, polotovary docela běžně. Spíš podle toho, kolik máme peněz, než času na přípravu.
odpovědětMíla20:40 20.2.2008
Paní Mirko děkuji za váš příspěvek a chtěla jsem se zeptat z jakého jste kraje,třeba jsou jiné předpisy z různých krajů. Já jsem z Libereckého.Děkuji za odpověd a přeji mnoho pohody v práci.
odpovědětMirka20:42 20.2.2008
Zlínský
odpovědětOlina6:25 21.2.2008
Máme 460 strávníků, z toho 80 dospělých. Kolik kuchařek by to mělo zvládnout? Jsme zákl. škola, takže jen obědy. Děkuji
odpovědětHanan7:48 21.2.2008
Plzeňský kraj má loňský stanovený normativ na 444 zapsaných dětí stravovaných v ZŠ na 68,66 dětí na jeden celý úvazek /normativy končí na 444 dětech/. Vychází tedy na zapsaných 460 dětí 6,7 úvazku pro kuchyni, včetně vedoucí. Dospělí se do normativu nepočítají. Letošní rok v normativech asi nebude o moc jiný, protože ani rok 2006 jiný nebyl.
odpověděttuč13:01 5.7.2016
Dobrý den chtěla bych se zeptat kolik kuchařek a pomocného personálu je potřeba na 80 stravníků děkuji
odpovědětrohlik10:20 6.7.2016
Přečtěte si příspěvky počet jídel na kuchařku z června a budete vědět. Stále dokola máte krajské normativy? Přeji hezký den
Prosím odpoví mi někdo proč se nepočítají dospělí strávníci do počtu pro které vaříme ve školní jídelně ,započítávají se nám jen děti a podle toho máme,počet kuchařek,ted jsem slyšela,že by se už dospělí strávníci měli počítat,tak jak to je?
Prosím odpoví mi někdo proč se nepočítají dospělí strávníci do počtu pro které vaříme ve školní jídelně ,započítávají se nám jen děti a podle toho máme,počet kuchařek,ted jsem slyšela,že by se už dospělí strávníci měli počítat,tak jak to je?
odpovědětlenek 15:58 8.11.2017
Na začátku zapsaných strávníků bylo, že všichni zapsaní nechodí do školy ve stejný den, je nemocnost a podobně. Takže na to konto vypadli z normativů zaměstnanci.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi