Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma vaříme v konvektomatu

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětkleopatra13:23 17.6.2008
Prosím vás, připravuje někdo z vás smažené řízky v konvektomatu? Znáte někdo zaručený způsob jak v něm usmažit řízky, aby byly krásně šťavnaté, nevysušené, křupavé a dozlatova upečené? Poraďte. Nějak se nám to nedaří. Stejný problém máme i s vařenými brambory. Jak docílit toho, aby byly dostatečné slané? Podělte se o své zkušenosti. Mockrát děkujeme.
odpovědětLudmila14:14 17.6.2008
Řízky smažíme starým způsobem v pánvi.
Brambory na kaši vaříme v konventomatu solíme v kotle až při šlehání,
vařené brambory vaříme po staru v kotle.
odpovědětkouda19:09 22.8.2016
Nez dame vařit brambory do konvektomatu, predem je osolime popripade okminujeme a promichame a pak je dame na páru do konvektomatu.
odpovědětMagdalena20:31 2.9.2008
Potřebovala bych poradit jestli neví někdo kontakt na výrobce či prodejce nádobí do mš s dětským motivem.
Ale ne melaninové. Máte někdo zkušenost? Děkuji
odpovědětBoďa11:33 3.9.2008
My veškeré smažené věci namáčime před úpravou v konvektomatu do oleje s paprikou. Nikdo nepozná, že nebyly smaženy v pánvi.
odpovědětkleopatra14:07 3.9.2008
Díky za odpovědi. Taky jsem si říkala, že to zkusíme s tou paprikou. Mohla byste mi laskavě sdělit při jakých teplotách a jak dlouho řízky v konvektomatu připravujete. Používáte pouze horký vzduch nebo kombinaci s párou? Mám takový názor, že když už ten konvektomat máme, je škoda ho pořádně nevyužít. Jedla jsem z konvektomatu řízky na předváděčkách a docela mi chutnaly. Samozřejmě, že nejsou úplně stejné jako z pánve. Když jsme však smažili klasickým způsobem řízky - stejně nebyly 100% Museli jsme je udělat dříve a následně je ohřívali až téměř do 13.30 h. Ke konci výdeje už nebyly vzhledné a doslova plavaly v tuku, který stekl do nádoby.To je však už jiná kapitola. Zdravím
odpovědětBoďa11:42 4.9.2008
My máme přímo program smažení, vepřové a kuřecí řízky smažíme 20 minut, sýr, květák a zeleninové řízky 15 minut.
na ten zbyvajici tuk pri udrzovani ve vane po nejaky cas.Ja jsem daval na dno gastrosky uterku a skladal rizky aby ''stali,, :) sna moje zkusenost pomuze
odpovědětmedea21:28 4.10.2008
ja jsem se konvektomatu dřive vyhybala,neměla jsem k němu duvěru:-)))...ale ted na něj nedam dopustit.Řizky v něm smažime bez papriky,klasicky je obalim,na dno pekače dam přiměřeně olej,do něj naskladam obalene řizky,ktere potřu zase olejem,potom je vytahnu a dam je na rošt do konvektomatu.Tech mam ale malo,proto použivam i dirovane plechy.Řizky smažim na 180 ,bez pary.jsou dobre,nejsou masne,dale je ohřivam před vydejem na 40-50% pary,aby nebyly vysušene a zarověn,aby nebyla strouhanka mokra.V konvektomatu vařim i těstoviny,ryži,brambory hodně prosolim.Opravdu ma obrovske možnosti,chce to jen zkoušet a nebat se,a když se něco nepodaři tak jak chci,přiště to zkusim jinak,hlavně nic nespalit a nic nerozvařit.Zbytek se da skoro vždy spravit:-)))
odpovědětMIHE8:00 6.10.2008
Dotaz pro "medea".
Prosím, jak vaříte v konvektomatu těstoviny?
Máte hluboké nádoby a zalíváte dostatkem vody?
Rýži jsme už zkoušeli, ale těstoviny ne. Děkuji za odpověď.mihe
odpovědětLudmila14:10 6.10.2008
těstoviny vaříme v kotle,podle dodavatele našeho konventomatu těstoviny v něm nelze vařit.
odpovědětmedea19:56 6.10.2008
Ahojky,mame hluboke nadoby,těstoviny zaleju asi 5-6 cm nad ně,nastavim si INF,teplotu asi 220,to proto,aby se mi začaly brzy vařit.Dej pozor,aby se ti nevyvařila voda,když je tak akorat ,že jsou vidět těstoviny,stahnu teplotu na 95,dam plnou paru a dovařim je.Pozor,voda se znich nenecha vyvařit,to bys je měla rozvařene.Když jsou měkke,tak je scedim přes dirovane plechy a proplachnu vodou,promažu olejem a je to.(nezapomen je dobře osolit,než je daš vařit:-)))......před vydejem je zhřivam na plne paře,70 stupnu .My mame ten nejlevnějši konvektomat a jde na něm opravdu mooc věci.Vařim v něm i knedliky a jsou opravdu chutne.Pokud bys ještě něco chtěla vědět,klidně napiš,pa
odpovědětMIHE18:35 7.10.2008
Ahoj, děkuji "medea" za odpověď ohledně těstovin, dokoupím hluboké plechy a vyzkoušíme, taktéž zkusíme řízky podle Tvé rady. Budu-li v něčem tápat, ozvu se o radu. Díky.MIHE
odpovědětmedea15:53 8.10.2008
Nemaš zač děkovat,rada se podělim o zkušenosti,taky jsem mooc tapala a zkoušela.Nevim jake maš plechy,my mame černe i nerez,dva druhy vyšky.Mam vyzkoušene,když pečeme kolače,jakekoliv,že jsou lepši černe,nevim proč,ale v nich jsou i spodem pěkně upečene.Pa a napiš,jak se vam vařeni osvědčilo
odpovědětjavvulka10:26 16.5.2017
děkuji medeo, už jsem si to vše přečetla výše, díky
odpovědětslovensko18:24 6.10.2008
Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať či tie rízky smažíte v čiernych plechoch. My sme si ich este nedokupili či je potrebne si ich kupit. Dnes sme robili pečene buchty s povídly a vypadli nám steré elektrické rúry tak sme to pri pošte 350 porcí v konvektomate perfektne zvládli . Aj moje kuchárky si zvykajú na konvektomat. Ďakujem.
odpovědětmedea20:00 6.10.2008
ahojky,my je nesmažime tak,aby byly ponořene v oleji.Smažim je obalene,namočene v oleji ,rozložene na roštech nebo dirovanych plechoch.A nemusiš je otačet,vyzkoušej a uvidiš,Med
odpovědětIvana6:25 7.10.2008
Nám se naše řízky nepovedly, ale smažily jsme je v černym nizkym plechu, chtěla bych se optat, pokud je dělate na roště a děrovaných pl. jestli z nich nekape olej a jakou mají barvu / pokud nepoužíváte papriku/. Díky za odpověď.
odpovědětmedea16:17 7.10.2008
Ahojky,proč mysliš,že se vam nepovedly?...ja nepouživam papriku a jsou skoro jak smažene na oleji na panvi.Smažiš je bez pary.Barvu maji opravdu krasnou,jen chut je trochu jina,ale u nas si to pochvaluji,nejsou mastne.To co z nich kape při smaženi řešim tak,že na dno konvektomatu dam plny plech a tim zabranim jeho znečištěni.pokud bys chtěla vědět něco vic,přikladam meil.Pa
odpovědětXenie18:18 7.10.2008
VZKAZ PRO MEDEA.
Napište mi prosím, jak smažíte ty řízky, nám pan kuchař řekl . že je musíme obalit v trojobalu a potom v oleji s paprikou. Nejsou nic moc a jsou mastné, ale není to tím, že je děvčata připravují na černém pečícím plechu ? Není možné, aby olej odkávával, je to lepší asi v děrovaných nádobách a na roštech ? A při kolika stupních je pečete ?
190 stup. bez páry 20 minut ?
odpovědětmedea15:49 8.10.2008
Ahojky,my je taky obalujeme v trojobalu,ale nepouživame v oleji papriku.Obalene naskladame na plech,kde mame asi 1cm oleje a bud je otočime,nebo většim štětcem natřeme zase olejem(dřiv jsem použivala rozprašovač,ale ten se zanašel) Teprve potom je naskladam na rošty a dirovane plechy(tech roštu mam jen 2,jsou pro nas drahe((.Smažim je na 190 stup. bez pary,ale hlidat,at se nepřipali.(Ramu combi jsme taky použivali,ale moc nam ty řizky nechutnaly).....podobně připravujeme i přirodni kuřeci nebo kotletku,jen do oleje přidam kořeni,podle chuti.......oboji se připravuje asi 15 min,ale dost zaleži na tlouštce masa a jak je naklepane.Když je budete smažit dlouho budou vysušene.Musite zkoušet . Mě to taky chvili trvalo,každy dobry pokus jsem si zapisovala i s postupem do sešitu,ono za měsic se to třeba zapomělo:-))).....pa
odpovědětmedea15:56 8.10.2008
Ještě jednou k tvemu dotazu,na spodek konvektomatu při děrov. a roštech dejte plny plech,jinak budete mit hodně prace s čištěnim konvektomatu,plech mastnotu zachyti( bohužel,vlastni zkušenost :-))
odpovědětvexlina14:19 4.7.2016
Můžete mi prosím napsat přesný popis jak vaříte těstoviny v konvektomatu? Díky
odpovědětjavvulka10:05 16.5.2017
Dobrý den "medeo", prosím Vás, mohla by jste mi napsat jak vaříte v konvektomatu těstoviny? nám se z nich stala "břečka". Moc děkuji. Karbanátky v konvektomatu smažíme, ale řízky dělají holky klasicky, snad je někdy přiměji, aby to zkusily. Přeji Všem sluníčkové dny:-)))
odpovědětrohlik13:59 17.5.2017
V konvektomatu se těstoviny nedělají. Přeji hezký den
odpovědětXenie18:19 7.10.2008
Omlouvám se má být : odkapávat
odpovědětmilena22:47 7.10.2008
nedám na konvektomat dopustit,ale těstoviny jsem vařit ještě nezkoušela,tak to musím podle vašich rad vyzkoušet a dám vědět jak to dopadlo
odpovědětLidka14:09 8.10.2008
Přidám i já troškou do mlýna....řízky v konvektomatu smažíme taky (jak vepřové, tak kuřecí). Ale co se nám osvědčilo je, že koupíme směš na obalovaní a Ramu combi. řízky stačí namočit do vody a pak do této směsi. Ikdyž krabička vyjde dráž....(na 450 porcí potřebujeme 4ks ) pořád to vyjde levněji než klasický trojobal a hlavně ušetříte holkám dost práce. žádná mouka, žádné vajíčko, žádná strouhanka. Pak ramu Combi nastříkáme na černé plechy, poskládáme řízky, nastříkáme ramu Combi ještě na řízky a dáme do konvektomatu. A řízky všem chutnají.....klasickej řízek v oleji má každej doma, ale tento ne. Směs na obalování je i se sezamem...tzn. příjemná změna. A je to taky dobrý.
odpovědětXenie23:00 8.10.2008
Holky děkuji Vám moc za rady, jste zlatíčka.
odpovědětkleopatra13:18 9.10.2008
Děkuji všem za super rady. Prosím vás, o jakou obalovací směs se jedná a kdo ji vyrábí nebo dodává? Budeme taky zkoušet - doufám, že nám strávníci neutečou než se to naučíme. Všechny zdravím
odpovědětCejkda14:34 18.10.2016
Dobrý den, obracím se na Vás, ostatní vedoucí, s prosbou o radu. Vaříme pro 220 strávníků. V kuchyni máme ještě staré el. trouby, ty však dosluhují a chtěly bychom je vyměnit. Veškeré přílohy vaříme v kotli či pánvy. A váháme jestli pro přípravu masa investovat do konvektomatu či opět pořídit klasické trouby. Chtěla bych se touto cestou zeptat na Vaše zkušenosti a rady. Děkuji
odpovědětrohlik16:24 18.10.2016
Konvektomat je jasná výhra pro kuchyň. Budete ho používat nejen na maso, ale právě i na brambory, rýži atd. Budete přihřívat jídlo. Vše časově stihnete. Máme konvektomat samočistící, který se i sám umyje, takže další úspora času. Přeji hezký den
odpovědětnone11:05 17.5.2017
Určitě kupte konvektomat. Je to úžasná úspora práce a dřiny. Nejlepší je, aby měl noční vaření. To nemá chybu. Maso je úžasně měkké a šťavnaté.
odpovědětzdenouš20:04 18.10.2016
Dobrý den,je to přesně jak píše paní přede mnou.Na konvektomat nedám dopustit,je to ulehčení práce,úspora času.Také jsem zažila vaření a cezení brambor,píchání knedlíků,smažení řízků v pánvi,motání závitků nití.Určitě jděte do konvektomatu.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi