Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 1

Kategorie článků:


Nabídněte dětem ochucené vody

20.9.20171980MAKRO Cash & Carry
Na podporu pitného režimu dětí se velmi hodí osvěžující nápoje ochucené ovocem, zeleninou nebo bylinkami. Nebojte se nabídnout i jim netradičně ochucené vody. Nejen, že jsou zdravé, chutné ale i dobře vypadají na pohled. Naučte děti pít obyčejnou vodu trochu jinak.

Pracovníci ŠJ a stanovení jejich platů

18.9.2017520620Alena Strosserová
Při stanovení platů personálu školních jídelen se kromě výše úvazků musí přihlížet k mnoha dalším okolnostem. Živé diskuse na toto téma a vaše dotazy svědčí o tom, že postupy při určování platů nejsou vždy jasné. Přečtete si k tomu obsáhlý návod.

Ovoce a zelenina do škol? V biokvalitě.

14.9.20171892Lubomíra Chlumská
Chcete získat pro vaše strávníky ovoce nebo zeleninu v biokvalitě zdarma? Zapojte se do programu Ovoce a zelenina do škol, v němž nyní nově působí i dodavatelé, kteří se zaměřují na bio produkci.

Dozvuky soutěže o Nejlepší školní oběd

11.9.20173881Pavel Ludvík
Finále soutěže o Nejlepší školní oběd, které proběhlo na konci srpna 2017, nepřineslo jen výborná jídla a tři nejlepší jídelny. Bylo celkovou prezentací školního stravování a zdrojem množství informací, úvah i plánů jak dál.

Jak v jídelně začít s obědy na výběr

7.9.20174380Zdenka Macháčková
Také vás strávníci tlačí k tomu, aby si oběd mohli vybrat ze dvou druhů? Přemýšlíte, jak na to, a rozhodujete se, jak začít? Přečtete si soupis užitečných rad z praxe, které vám v rozhodování určitě pomohou.

Pozvánka na podzimní krajské konference

4.9.201728960Redakce Jídelny.cz
Chcete být perfektně informováni o úskalí hygieny ve školním stravování a o aktuálním stavu legislativy? Víte, jak předcházet hygienickým nebezpečím při výrobě pokrmů? Víte, jak má vypadat funkční sanitační řád? Přijďte na krajské konference a dozvíte se více.

„Mírně slané desatero“ ve školní jídelně

31.8.20175520Alexandra Košťálová
Jak snižovat solení pokrmů? Jak používat sůl při vaření brambor a těstovin? Víte, jak na ochutnávání pokrmů? V čem vám může pomoci „mírně slané desatero“? Seznamte se se zkušenostmi odborníků ze Státního zdravotního ústavu.

Změny v ochraně osobních dat – GDPR

28.8.20176440Pavel Ludvík
Od května 2018 se chystají změny v zabezpečení osobních údajů. Měly by se jídelny na ně připravovat? Je nutno upravit přihlášku ke stravování? Čtete dnešní článek a dozvíte se více.

Nejlepší školní oběd 2017 mají v Petrohradě

25.8.20177454Pavel Ludvík
Závěrečné kolo celostátní soutěže školních jídelen představilo vynikající obědová menu, která kombinovala známé i méně známé potraviny a představila nové postupy přípravy. Seznamte se s nimi i s fotografiemi dokumentujícími umění kuchařek.

Význam ryb na talíři v letním období

23.8.20171910Tereza Černá
V letních dnech mají školní jídelny ideální příležitost nabídnout strávníkům lehká rybí jídla. Rybí maso organismus v horku nezatěžuje, rybí pokrmy mají velký význam pro zdraví strávníků a ve školním stravování se podílejí na tvorbě výživových zvyklostí.
Předchozí12345 ... 165Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi