Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Využijte Mezinárodní rok luštěnin

11.8.201613740Zdenka Macháčková
Letošní rok byl vyhlášen Mezinárodním rokem luštěnin. Víte o tom? Využijte tuto informaci k osvětě mezi vašimi strávníky, k přípravě nových jídelníčků a k tomu, aby si děti a studenti, kteří se u vás stravují, luštěninová jídla více oblíbili.

Není polotovar jako polotovar

16.3.201623340Jana Petrová
Polotovary jsou na jedné straně zatracované, na druhé straně se bez nich jen málokterá jídelna obejde. Nevěříte? Kdy je vhodné nebo nutné polotovary používat, kdy naopak se jim vyhnout? Je nutné je odmítat, nebo spíše dbát na kvalitu stravy?

Máslo pod drobnohledem

8.2.201619430Zdenka Macháčková
Snažíte se do vaší jídelny nakupovat kvalitní máslo nebo sledujete hlavně jeho cenu? Jaká másla jsou vůbec na trhu? Másla byla v poslední době tématem několika rozsáhlých testů. Seznamte se s jejich výsledky.

Označování původu masa a povinnosti pro školní jídelny

11.1.201631481Lucie Janotová
Od 1. dubna 2015 musí být vepřové, drůbeží, skopové a kozí maso označeno původem (dosud tato povinnost platila jen pro maso hovězí). Co vyplývá z této povinnosti pro školní jídelny?

Nabídněte svým strávníkům chřest

7.4.201518942Zdenka Macháčková
Začíná sezóna chřestu: Původně byla tato zelenina považována za lék, pak se stala delikatesou určenou jen nejzámožnějším. Dnes si na chřestu mohou pochutnat všichni. Zkuste to i ve vaší jídelně.

České potraviny v českých jídelnách

29.1.201517121Zdenka Macháčková
Vaříte z českých potravin? Přemýšlíte nad tím, co jsou to české potraviny? Má smysl je přednostně používat ve školním stravování, vyžadují je strávníci? Nad těmito otázkami se zamýšlí dnešní článek a vy můžete přispět svými zkušenostmi do diskuse pod ním.

Jaké mléko pijeme

7.4.201420050Zdenka Macháčková
Nezisková organizace dTest, zabývající se testováním produktů na trhu, provedla rozsáhlý nezávislý test mléka prodávaného v běžné obchodní síti a o výsledcích testováním vydala obsáhlou zprávu. Jaké mléko pijeme? Seznamte se s výsledky testu.

Nebojme se experimentovat se zeleným kořením

28.11.201317821Alena Stará
Stále častěji se v poslední době setkáváme s používáním zeleného koření v jídelnách. Jelikož báječně nahrazuje sůl a různá uměle vyráběná dochucovadla, mohlo by se používat ještě více. Nedávno se tomuto tématu věnovali účastníci setkání jídelen v Brně. Seznamte se s některými náměty, kde a jak zelené koření v kuchyni využít.

Nebojme se experimentovat s tykvemi

15.11.201324853Alena Stará
Tykve neboli dýně jsou ve školním stravování málo používanou surovinou. Přesto se však některé jídelny nebojí s tykví experimentovat a hledají nové recepty a nové informace. Pravě takové si mohli odnést účastníci nedávného setkání v Brně, které bylo tykvím věnováno.

Změny nutričních hodnot při přípravě a skladování pokrmů 2

1.11.201223720Lenka Suchopárová
Nutriční kvalitu stravy ovlivňujeme my sami tím, jak se k potravinám a pokrmům chováme. V druhém dílu článku o této problematice přinášíme informace, jak se kvalita potravin mění při skladování a k jakým změnám dochází u jednotlivých složek potravy. Na závěr pár doporučení, jak dosáhnout vysoké nutriční hodnoty pokrmů.
Předchozí12345 ... 14Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi