Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Druhy mouky, její hodnocení a skladování

14.1.200456711Václav Brachtl
V druhé části pojednání o mouce (první část byl zveřejněna 8.12.2003) bychom vás rádi seznámili s jejími druhy a se zásadami jejího skladování

Výroba a vlastnosti mouky

10.12.200330950Václav Brachtl
Výrobky z obilovin patřily odedávna k nejzákladnější lidské potravě a přečkaly až do současné moderní doby. Mouka zůstává i v jídelnách základní surovinou, její výroba se však v průběhu staletí podstatně změnila.

Jak se co dělá - mléko

8.11.200336491Josef Mrázek
Víte, co vše předchází tomu, než si můžete nalít sklenku mléka? Když ne, přečtěte si následující článek.

Co je to KlasA?

5.11.200325430Monika Pečková
Při nákupu potravin pro vaši jídelnu stojíte možná často před problémem, který z toho nepřeberného množství výrobků si vybrat. Označení KlasA by vám v tom mělo pomoci.

Nové produkty Danone

2.11.200320190Monika Pečková
Mléčné výrobky určitě velmi často nakupujete, především pokud vaříte pro ty nejmenší. A tak právě vám budou obchodní zástupci nabízet nový produkt od Danone. Pokusili jsme se zjistit, o co přesně půjde.

Případ "Kakao Bellarom"

27.10.200332000Monika Pečková
Na přísné předpisy z poslední doby si leckdo stěžuje. Postupně však máme možnost vidět, jak nás spotřebitele vlastně tyto předpisy chrání. Vzorový příklad nám poskytla nedávná aféra s kakaem.

Cizrna

24.10.200336300Monika Pečková
Jednou z méně známých a znovu objevovaných surovin pro přípravu pokrmů je cizrna. Už jste ji také vyzkoušeli? Pokud ne, přinášíme vám o cizrně hrst zajímavých informací doplněných užitečnými recepty.

Marmeláda nebo ovocná směs?

15.10.200321950Monika Pečková
Jistě jsou vám známé spory o to, zda se může používat název rum, utopenci apod. Netýkají se však jen obchodů a restaurací. Podobný problém může nastat i v oblasti školního a závodního stravování. Například taková marmeláda.

Jak se co dělá - chleba

12.9.200323821Marie Ludvíková
Víte, jak se peče chleba? Víte, že záleží na počasí? To není vtip, to je skutečnost. Přečtěte si článek, který popisuje výrobu chleba v moderní malé pekárně.

Chleba: co všechno s ním dělali naši předkové

23.7.200320350Pavel Houser
Chleba je v našich krajích základní potravinou, bez níž si nedovedeme naši stravu vůbec představit. Jak tomu bylo v historii? Co všechno s ním dělali naši předkové? Odpovědi na tyto otázky nám dává následující exkurze do historie.
Předchozí1 ... 121314Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi