Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Potraviny a údajná chemická rizika (1)

12.3.201122011Ctibor Perlín
Jaké jsou změny ve výrobě potravin, v chování konzumentů a v jejich informovanosti si můžete přečíst v dnešním článku. Dozvíte se něco více o přídatných látkách, o jejich dělení, o vlivu na zdraví člověka a poplašných zprávách.

Konvenience v našem stravování

26.11.201062620Zlata Piskáčková
Konvenience představují velkou skupinu pohotových potravin, které jsou u výrobce zpracovány tak, že příprava pokrmů je z nich pohodlná a šetří čas. Jaké mohou být přednosti nebo nedostatky těchto potravin se pokusíme objasnit v následujících řádcích.

Brambory loupat, či neloupat?

17.11.201070981Zdenka Macháčková
Před časem se na portálu Jídelny.cz rozvinula bouřlivá diskuse na téma loupané brambory. Jaké jsou výhody a nevýhody těchto brambor? Kdy je lépe použít loupané a kdy neloupané? Jsou loupané brambory opravdu dražší?

Zásobování a přejímka zboží ve školní jídelně

17.9.201031950Lucie Janotová
Jak by měla vypadat ideální přejímka zboží v jídelně? V dnešním článku si na vybraných druzích potravin ukážeme, jak poznáme kvalitní a čerstvou potravinu.

Skladování potravin

21.7.2010100821Lucie Janotová
Způsob, jakým se v jídelnách skladují potraviny, podstatně ovlivňuje jejich zdravotní nezávadnost i kvalitu a ve svém důsledku má také vliv na jakost výsledných pokrmů. Jak skladovat potraviny, aby z nich jídelna mohla připravit zdravotně nezávadný a kvalitní pokrm?

Nakupujete zeleninu přímo od farmářů?

3.7.201017114Martina Cukrová
V současné době jsme svědky zvýšeného zájmu spotřebitelů o kvalitu a původ jimi používaných potravin. Nejinak tomu je i ve školních jídelnách. Objevují se nové způsoby, jak nakupovat kvalitní a čerstvé potraviny vyprodukované ve vlastním regionu. Víte o nich?

Databáze složení potravin

23.6.201047522Martina Cukrová
Pro osvětu a podporu zdravého životního stylu každého národa slouží tzv. potravinové tabulky, které podávají ucelený přehled o nutričních hodnotách potravin vyskytujících se na trhu dané země. Seznamte se s tím, jaké databáze jsou přístupné v České i Slovenské republice.

Jak poznáme celozrnné pečivo?

14.5.201015630Martina Cukrová
Často se mluví o celozrnném pečivu a vláknině. Odborníci zároveň upozorňují, že ne každé tmavé pečivo je celozrnné. Jak je to s přibarvováním těsta a jak tedy poznat skutečně celozrnný produkt?

Připomeňte svým strávníkům Den mléka!

7.5.201024870Zdenka Macháčková
Mezinárodní den mléka? Ano, i mléko má svůj svátek, a to vždy čtvrté úterý v měsíci květnu. Podnět k tomu dala mezinárodní konference významných světových lékařů ve Švýcarsku už v roce 1957. Den mléka není jen jeho oslavou, ale zejména důvodem k zamyšlení nad významem mléka a mléčných výrobků ve výživě.

Regionální potravina – další krok ke kvalitě

30.4.201019861Martina Cukrová
V době otevřeného trhu a zvýšeného dovozu potravin ze zahraničí vzrůstá potřeba upozornit spotřebitele na kvalitní české výrobky. Brzy proto přibude ke stávajícím logům nové logo – Regionální potravina. Budou se tak označovat výrobky, které budou zaručovat místní jedinečnost a domácí kvalitu.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi