Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Slow Food a školní jídelny

27.3.201018614Martina Cukrová
V médiích se začínají objevovat zajímavé informace a články o novém celosvětovém hnutí Slow Food neboli pomalé stolování. Čím se toto hnutí vyznačuje, má něco společného se školním stravováním? Co se v této oblasti v nejbližším období chystá? To vše se dozvíte v následujícím článku.

České potraviny?

14.11.200929291Žaneta Mrlinová
Mnoho spotřebitelů se dnes snaží cíleně nakupovat české výrobky. I z jídelen máme zprávy, že někde dávají přednost potravinám vyprodukovaným v českých zemích. Na některé úskalí při posuzování toho, co je a není české, vás upozorňuje dnešní článek.

Povídání o čajích (2)

31.10.200911490Eva Heřkovičová
Pokračujeme v povídání o čajích druhým dílem. Dnes se můžete dozvědět podrobnosti o čajích, které jsou v jídelnách možná častější a více používané. Řeč bude o čajích ovocných a bylinných.

Povídání o čajích (1)

24.10.200912940Eva Heřkovičová
Přišel podzimní čas, který je pro mnohé časem čajů. Při šálku tohoto chutného a populárního nápoje si můžete přečíst dnešní článek o tom, jak čaje dělíme a jakými úpravami čaj prochází, než se dostane na váš stůl.

Koruna pro BIO do ŠKOL a dotace pro školní jídelny

19.9.200913801Žaneta Mrlinová
V září 2009 probíhá v ČR reklamní kampaň Koruna pro BIO do škol, jejímž cílem je mj. shromáždit finance na podporu uvádění biopotravin do školních jídelen. Jak shromažďování probíhá a jak budou moci jídelny dotaci získat, se dozvíte v dnešním článku.

Biopotraviny v jídelnách a co s nimi

11.9.200915531Pavel Ludvík
Září je měsícem biopotravin a zároveň začala probíhat propagační kampaň Koruna pro BIO do škol, která má napomoci používání biopotravin ve školních jídelnách. V rozhovoru s Tomem Václavíkem se dozvíte, jak na používání biopotravin ve školních jídelnách a jaké jsou tam s nimi zkušenosti.

Pohotové potraviny ve školním stravování … aneb pokrok nezastavíš! (2)

14.8.200924890Alena Strosserová
V druhém dílu článku si můžete přečíst o využití pohotových potravin v souvislosti s plněním spotřebního koše. Uvedeme příklady využívání pohotových potravin, které vám pomohou lépe plnit spotřební koš.

Pohotové potraviny ve školním stravování … aneb pokrok nezastavíš! (1)

5.8.200930881Alena Strosserová
Na konferenci Školní stravování 2009 zazněla i přednáška o používání pohotových potravin ve školních jídelnách. V prvním dílu článku si přečtete o významu konveniencí, proč používat nebo nepoužívat polotovary.

Ryba domácí - česká ryba do českých kuchyní

13.12.200815932Zdenka Macháčková
Rybí maso je důležitou součástí školnícch jídelníčků. Převážně se však používá maso mořských ryb a našich sladkovodních ryb najdeme v jídelníčcích pramálo. V roce 2008 v ČR odstartovala rozsáhlá kampaň na podporu používání českých ryb. Zkusíte to s Rybou domácí také?

Cenový průzkum listopad 2008

6.12.200819660Pavel Ludvík
Víte, jaká byla průměrná cena potravin v jídelnách v listopadu 2008? Chcete zjistit, jak se lišila od vašich cen? Jaké je rozpětí cen, za něž jídelny potraviny nakupují? To vše zjistíte z našeho pravidelného cenového zpravodajství. K tomu podrobně ceny některých jídelen, jejich finanční normativy a jídelníčky k porovnání.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi