Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Školení hygienického minima na Krajských konferencích

23.10.200852765Monika Štachová
Musí kuchařka pravidelně absolvovat školení hygienického minima? Proč? K čemu je dobré? Je to někde nařízeno? Odpovědi na tyto otázky i další poznatky ze školení Hygienického minima na právě probíhajících Krajských konferencích najdete v dnešním článku.

Hygienická opatření v jídelnách mimo ohniska žloutenky

5.10.200822951Pavel Ludvík
V současné době jídelny znepokojuje vyšší počet případů žloutenky. Ty, které se ocitly v ohnisku nákazy, jsou pod přímým dohledem hygieniků. Co však jídelny, které jsou v oblastech relativního klidu? Jak ty by se měly chovat? Právě pro ně přináší článek poznatky a doporučení hygieniků.

Vliv mikroorganismů na bezpečnost potravin

24.5.200822292Marcela Mathesová
Jednou z přednášek, která vás na Krajských konferencích nejvíce zaujala, bylo vystoupení MVDr. Mathesové, v němž hovořila, jak mikroorganismy mohou ovlivňovat bezpečnost potravin. Nabízíme vám stručný záznam této podnětné přednášky.

Příprava, distribuce a rozvoz jídel v jídlonosičích

7.5.200863595Aleš Walter
Mnoho jídelen připravuje jídla pro cizí strávníky do jídlonosičů. Zejména na vesnicích je to často ekonomická nutnost. S jakými problémy se musíte vypořádat při přípravě, distribuci a rozvozu teplých jídel v jídlonosičích?

Rozmrazovanie mäsa (3)

1.4.200819900Jozef Kerekréty
Rozmrazování masa a jeho různé způsoby jsou předmětem mnoha diskusí. Jaké změny probíhají v mase při rozmrazování? Může se rozmrazovat ve vodě nebo v konvektomatu? Jaké rizika přitom hrozí? Odpovědi na tyto otázky přináší dnešní článek.

Zmeny pri skladovaní mrazeného mäsa (2)

26.3.200818840Jozef Kerekréty
K jakým změnám dochází při skladování zmrazeného masa, jak se těchto změn vyvarovat a co ovlivňuje kvalitu masa sa dozvíte v dnešním článku.

Zmrazovanie mäsa v stravovacích zariadeniach (1)

19.3.200828530Jozef Kerekréty
Přes všechny doporučení a zákazy, které se týkají zmrazování masa ve stravovacích zařízeních, je někdy nezbytné maso zmrazit. Jaké podmínky musíte při tom dodržet, se dozvíte v dnešním článku.

Zmrazovat a rozmrazovat, ano či ne?

15.3.200849532Pavel Ludvík
Zmrazování a rozmrazování masa je ošemetná činnost. Každý, kdo rozumí hygieně, se toho snaží vyvarovat. Hygienici vám to přímo nedoporučují. Přesto se zmrazování i rozmrazování masa v jídelnách provádí. Připravili jsme pro vás cyklus článků na toto téma.

Dezinsekce a deratizace ve stravovacích provozech

31.1.200833600Lucie Janotová
Zveřejňujeme stručný záznam další přednášky z Krajských konferencí 2007. Tentokrát jde o přednášku k desinfekci a deratizaci, která by měla posloužit všem účastníkům konferencí k osvěžení informací k této problematice

Co se rozumí správnou hygienickou a výrobní praxí (3)

19.1.200834420Pavel Otoupal
Poslední díl článku o SVHP uvádí součásti výrobního procesu, které by se měly posuzovat, a příklad, jak postupovat ve správné praxi při přípravě drůbežího masa. Na závěr článku autor doporučuje některé knihy a příručky vztahující se k problematice SVHP.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi