Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Pekařské výrobky ve školním stravování

15.1.20183060Pavel Skřivan, Marcela Sluková
Pekařské výrobky jsou významnou součástí naší výživy. Jaké je jejich uplatnění ve školním stravování a dětské výživě? Co vlastně znamená pojem „celozrnný“ a jak často bychom výrobky tohoto typu měli podávat dětem?

Rostlinné náhrady mléka a mléčných výrobků

18.12.20174080Tereza Černá
Stále častěji se ve školním stravování setkáváme s potřebou nahradit ve stravě mléko a mléčné výrobky. Jaké výrobky se vyskytují na našem trhu? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody? Čím se odlišují od mléka a mléčných výrobků?

Spotřeba cukru – spor ministerstev

7.12.20178651Pavel Ludvík
Také vás hygienici chválili za to, že pokrmy málo sladíte a že používáte hodně ovoce. Pozor, školní inspekce vám to pravděpodobně vytkne! Proč k tomu dochází, co je v pozadí tohoto problému? Přemýšlíte, jak takovou situaci řešit?

Skořápkové plody ve výživě a školním stravování

23.11.20174620Zlata Kapounová
Skořápkové ovoce je odpradávna součástí stravy člověka a v současné době zažívá svoji renesanci. Jaký je jejich význam ve výživě? A jaké jsou možnosti využití ve školním stravování? To vše a mnohem více se dočtete v tomto článku.

Olejnatá semena ve školním stravování

16.11.20174720Martin Krobot
Olejnatá semena v poslední době získávají na popularitě a snaží si najít místo v našich kuchyních. Víte, proč bychom je měli zařazovat do naší stravy, jaká je jejich výživová hodnota a využití v pokrmech? Jak je představit dětem ve školní jídelně?

Jak na svačinky při bezmléčné dietě?

30.10.20176316Tereza Černá
S potřebou omezit nebo vyloučit mléko ze stravy se setkáváme stále častěji. Po kratší odmlce se k tématu bezmléčných diet opět vracíme, tentokrát se zaměřením na svačiny. Jak zajistit, aby i svačina bez mléka byla plnohodnotná? Jakými potravinami mléko a mléčné výrobky nahradit?

Stravování žáků s potravinovou alergií nebo intolerancí

5.10.201736745Sylva Šmídová, Jana Petrová
Stále častěji se setkáváme s dětmi, které jsou nuceny kvůli svému zdravotnímu stavu dodržovat různá dietní omezení. Mezi často se vyskytující poruchy, které vyžadují speciální dietní opatření, patří potravinové alergie a intolerance.

Jak snížit spotřebu soli v praxi

27.9.20177300Zdenka Macháčková
O tom, že naše spotřeba soli je vysoká, se všeobecně ví. Méně je jasné, co s tím. Obsah soli v obědech nelze snižovat donekonečna a způsoby, čím sůl nahradit, také nejsou v širokém povědomí. Jak na to prakticky?

Nabídněte dětem ochucené vody

20.9.201710530MAKRO Cash & Carry
Na podporu pitného režimu dětí se velmi hodí osvěžující nápoje ochucené ovocem, zeleninou nebo bylinkami. Nebojte se nabídnout i jim netradičně ochucené vody. Nejen, že jsou zdravé, chutné ale i dobře vypadají na pohled. Naučte děti pít obyčejnou vodu trochu jinak.

„Mírně slané desatero“ ve školní jídelně

31.8.201717830Alexandra Košťálová
Jak snižovat solení pokrmů? Jak používat sůl při vaření brambor a těstovin? Víte, jak na ochutnávání pokrmů? V čem vám může pomoci „mírně slané desatero“? Seznamte se se zkušenostmi odborníků ze Státního zdravotního ústavu.
Předchozí12345 ... 26Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi