Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Metodika pro výpočet spotřebního koše, 1. část

11.8.2004265001MŠMT
V průběhu jara 2004 jsme dostali do redakce dotazy, zda existuje nějaký návod či metodika k výpočtu spotřebního koše. Takový materiál skutečně existuje, byl vydán v roce v prosinci roku 1997 MŠMT a náš portál vám ho přináší v původním znění.

Výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR

4.8.200425310SPV
Společnost pro výživu nedávno předložila nová Výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR. V tomto článku se s nimi můžete seznámit. Máte-li chuť, můžete nám k nim přes vzkazovník zaslat vaše názory. Rádi je autorům předáme.

S jakými důsledky nesprávné výživy se setkává dětský lékař

21.7.200440451Petr Tláskal
Nesprávně aplikovaná výživa může mít nepříznivý účinek na zdravotní stav dítěte, později i dospělého člověka. V našem článku se nad specifiky dětské výživy zamýšlí dětský lékař.

Glykemický index různých potravin

14.7.200431780Stanislav Hrubý
Přinášíme článek našeho předního odborníka, který popisuje problematiku glykemického indexu potravin a jeho významu pro naše zdraví.

Bezlepková dieta

2.7.200447973Monika Pečková
Hodně z vás jistě ví, že tato dieta postihuje stále více dětí. Ale co přesně tyto děti nesmí? V čem jsou omezeny? A jak je možné jejich specifické požadavky v jídelnách realizovat? To a ještě více se dozvíte v našem článku.

Trvanlivé pečivo - významný zdroj sacharidů

30.5.200421360Jana Dostálová
Trvanlivé pečivo poskytuje člověku především energii. V závislosti na receptuře a způsobu výroby dodává ještě různé množství látek stavebních (bílkoviny, minerální látky) a látek ochranných (vitaminy, některé minerální látky, vláknina).

Týden zdraví ve školní jídelně

22.11.200325940Monika Pečková
Město Zlín v podzimních týdnech už tradičně organizuje Týden zdraví, jehož cílem je ukázat a zpopularizovat zásady zdravého životního stylu. Pojďte se podívat, jak probíhá takový týden zdraví ve školní jídelně.

Vláknina v našem jídelníčku

22.10.200332440Ludmila Oliveriusová
Dostatek vlákniny v jídelníčku se dnes považuje za nejlepší prevenci civilizačních nemocí. Přinášíme podrobnější rozbor této problematiky.

Umělá sladidla - ano či ne?

17.9.200323920Monika Pečková
Používání umělých sladidel je ve školním stravování předmětem diskusí, v některých jídelnách jsou tato sladidla dokonce zakazována. Pátrali jsme, jaký názor na to mají odborníci.

Proč jsou ryby zdravé?

9.7.200324780MUDr. Jan Piťha, CSc.
Ryby jsou obecně považovány za zdravé. Autor tohoto článku - lékař -toto tvrzení zdůvodňuje a zaměřuje se zejména na význam rybího masa a rybího tuku při prevenci srdečních onemocnění.
Předchozí1 ... 232425Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi