Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Módní trendy a snaha změnit školní stravování

7.5.201425702Olga Pohl
V posledních měsících se ve sdělovacích prostředích hlasitě ozývají zájmové skupiny, které chtějí provést změny ve školním stravování. Přečtěte si rozhovor, který vysvětluje stanoviska zastánců i odpůrců současného systému školního stravování.

Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí (4)

24.4.201420651Jana Stávková
Závěr seriálu článků o mléku a mléčných výrobcích vysvětluje mýty, které se o těchto potravinách šíří. Seznamte se odpověďmi na dotazy rodičů a vybavte se argumenty pro diskusi s nimi.

Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí (3)

14.4.201423911Jana Stávková
Další díl z cyklu článků o mléku a mléčných výrobcích se zabývá zdravotními poruchami v souvislosti s příjmem těchto potravin, a způsoby, jak tyto potraviny nahradit. Zvláštní pozornost věnuje výrobkům ze sóji, které mnoho lidí používá jako náhražku mléka.

Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí (2)

31.3.201422150Jana Stávková
Mléko a mléčné výrobky jsou ve výživě dětí velmi důležitou potravinovou skupinou. Další článek na toto téma odpovídá na četné dotazy na příjem těchto potravin v dětském věku a na jejich význam ve spotřebním koši.

Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí (1)

24.3.201425120Jana Stávková
Mléko a mléčné výrobky jsou ve výživě dětí velmi důležitou potravinovou skupinou. Dokážete vašim strávníkům zdůvodnit proč? První díl ze seriálu článků na toto téma se zabývá složením mléka, různých druhů mléčných výrobků a jejich významem pro zdraví dětí.

Obezita - nebezpečný fenomén, a zvlášť pro děti

4.2.201414370Sylva Šmídová
Na začátku nového roku se na nás nahrnula řada reklam s programy na redukci hmotnosti a na změnu životního stylu. Možná se každý trochu zamýšlí nad tím, zda takový program potřebuje. Je obezita opravdu tak závažným problémem ať jednotlivce nebo společnosti?“

Nadměrné solení dětem škodí

22.1.201422110Zuzana Urbanová
Nadměrné solení dětem škodí, nevěříte? Škodí nejen dětem, ale i dospělým, přitom určitý příjem sodíku je pro naše zdraví potřebný. Jaký je vztah příjmu soli k obezitě a krevnímu tlaku? Přečtete si vysvětlení lékařky i její doporučení, co v této oblasti mohou dělat jídelny.

Sůl je nad zlato, tak s ní šetřeme!

10.1.201419853Lenka Suchopárová
Obyvatelstvo ČR má 3x vyšší příjem soli, než se doporučuje, obdobně je tomu v mnoha dalších státech. Zvýšená spotřeba soli má negativní vliv na zdraví člověka. Co mohou jídelny udělat, aby se spotřeba soli snížila?

Základní nutriční požadavky na krabičkové diety

21.11.201316440Václava Kunová
Krabičkové diety jsou fenoménem poslední doby. Jídelny na ně mohou pohlížet nejen z pohledu spotřebitele, ale také z pohledu dodavatele této stravy. Ne náhodou některé jídelny zkoušejí kromě přípravy běžných obědů dodávat i krabičkovou dietu. Jaké základní požadavky z hlediska výživy musí takové produkty splňovat?

Přemýšlejme o spotřebním koši

18.11.201368764Pavel Ludvík
Mnoho jídelen používá pro výpočet výživových dávek jen a jen data: normu spotřeby pro danou věkovou skupinu, zařazení potravin do skupin, různé koeficienty, hmotnosti výrobků. Je dobré ale těmto datům nepodlehnout, nepoužívat je mechanicky a přemýšlet o spotřebním koši s nadhledem.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi