Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 1

Kategorie článků:


Pracovníci ŠJ a stanovení jejich platů

18.1.20182735Alena Strosserová
Při stanovení platů personálu školních jídelen se kromě výše úvazků musí přihlížet k mnoha dalším okolnostem. Živé diskuse na toto téma a vaše dotazy svědčí o tom, že postupy při určování platů nejsou vždy jasné. Přečtete si k tomu obsáhlý aktualizovaný návod.

Pekařské výrobky ve školním stravování

15.1.20184160Pavel Skřivan, Marcela Sluková
Pekařské výrobky jsou významnou součástí naší výživy. Jaké je jejich uplatnění ve školním stravování a dětské výživě? Co vlastně znamená pojem „celozrnný“ a jak často bychom výrobky tohoto typu měli podávat dětem?

Dodatečná školení hygienického minima v Brně a v Otrokovicích

9.1.20184630Redakce Jídelny.cz
Z důvodu velkého zájmu o kurz Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře, který je součástí školení Nové trendy v moderním vaření, byl kromě Brna přidán další kurz také v Otrokovicích. Využijte této mimořádné příležitosti!

Nový katalog prací zvýší kuchařkám školních jídelen platové třídy

8.1.201814864Karel Krenk
Nový katalog prací reaguje na přibývající povinnosti kuchařek a kuchařů ve školních jídelnách a mění popisy jejich prací v jednotlivých třídách. Ve svém důsledku to znamená posuny do vyšších platových tříd.

Zveme vás na školení pro kuchařky a kuchaře Nové trendy 2018

2.1.201836650Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na další ročník školení Nové trendy v moderním vaření 2018, které vám přinese praktické ukázky nových jídel a receptů. Jeho součástí je i kurz Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře.

Ukažme své lepší já nejen o Vánocích

20.12.20174732Pavel Ludvík
Přichází Vánoce a všichni k sobě budeme milí, příjemní, budeme si vycházet vstříc a pomáhat si. Taková bude naše vánoční tvář. Proč ji – milou a přívětivou – nastavujeme ostatním tak málo, a často jen o Vánocích?

Rostlinné náhrady mléka a mléčných výrobků

18.12.20174320Tereza Černá
Stále častěji se ve školním stravování setkáváme s potřebou nahradit ve stravě mléko a mléčné výrobky. Jaké výrobky se vyskytují na našem trhu? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody? Čím se odlišují od mléka a mléčných výrobků?

Navýšení platů ve školních jídelnách

14.12.201716363Karel Krenk
Na sklonku roku jsme se dočkali změn v legislativě, které by měly navýšit platy i zaměstnancům ve školních jídelnách. Seznamte se s novým nařízením 340/2017 Sb. přinášejícím nové tarify v platových třídách a také s dalšími legislativními změnami, které s platy úzce souvisí.

Plýtvání potravinami

11.12.20178096Zdenka Macháčková
Myslíte si, že se vás plýtvání potravinami netýká? Možná že naopak a nejde přitom jen o nezkonzumovaná jídla. Právě v zařízeních hromadného stravování, školní jídelny nevyjímaje, jsou velké možnosti, jak lépe nakládat s potravinami už při jejich nákupu, skladování a přípravě. Jaké jsou možnosti?

Spotřeba cukru – spor ministerstev

7.12.20178851Pavel Ludvík
Také vás hygienici chválili za to, že pokrmy málo sladíte a že používáte hodně ovoce. Pozor, školní inspekce vám to pravděpodobně vytkne! Proč k tomu dochází, co je v pozadí tohoto problému? Přemýšlíte, jak takovou situaci řešit?
Předchozí12345 ... 168Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi