Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 166

Kategorie článků:


Jak se co dělá - maso

23.2.200321270MVDr. Darina Pospíšilová
Maso, které se vám dostává do jídelen, musí na jatkách projít určitým technologickým postupem, který zaručí jeho zdravotní nezávadnost. Pojďte se na podívat, jak se dělá maso!

Najděte si své Éčko (2. díl)

17.2.200320450Marie Ludvíková
Pokračování článku Najděte si své Éčko vás uvede do kompletního soupisu povolených aditiv.

Ovocné a zeleninové talíře

12.2.200328500Marie Ludvíková
Ovocné a zeleninové talíře se staly běžnou součástí obědů v mnoha školních jídelnách. Podívejme se na zkušnosti s přípravou tohoto typu jídla.

Sladidla: cukr, med a umělá sladidla

1.2.200322520Pavel Houser
Krátké zamyšlení nad různými typy sladidel

Aktuální gastronomické akce

22.1.200320160
Přehled aktuálních gastronomických akcí v 1. pololetí 2003

Najděte si své Éčko (1. díl)

15.1.200322310Marie Ludvíková
Článek podrobně seznamuje s přídatnými látkami (tzv. aditivy), jejich dělením a s tím, jak se tyto látky označují.

Srovnání cen potravin ve velkoobchodech

8.1.200332991Marie Ludvíková
Další sonda do dodavatelských cen v našem novém článku.

Vařit, nebo jíst syrové?

25.12.200224492Pavel Houser
Máte raději vařenou nebo syrovou stravu? Asi vařenou, že ano. Víte. co udělá vaření s některými složkami potravin. Pokud ne, přečtete si tento článek

Cholesterol: je to opravdu tak nelítostný zabiják?

20.12.200220580Pavel Houser
Odborný článek pojednává o různých pohledech na nebezpečnost cholesterolu.

Používání aditiv v potravinách

28.11.200222930Marie Ludvíková
Kde se v potravinách používají aditiva? Dá se jim vyhnout?
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi