Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Pomocní pracovníci do kuchyní zdarma

21.8.20177460Pavel Ludvík
Projekt Vzdělávání praxí, který pomáhá ohroženým skupinám na trhu práce, může jídelnám přinést nové pracovníky do kuchyně a úhradu nákladů s tím spojených. Přečtěte si podrobnosti.

Pozvánka na odborný kurz ústavního stravování

11.8.201734390Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na odborný kurz pro ústavní stravování, který pořádá společnost Jídelny.cz. Kurz je zaměřen na HACCP. Máte kritické body nastaveny efektivně, je celý systém aktuální?

Cukr a bič. Čím tuto metodu nahradit?

8.8.20176162Pavel Ludvík
Systém odměn a zaměstnaneckých výhod, nebo jakýkoli jiný systém motivace pracovníků založený na metodě cukr a bič ve školním stravování nefunguje. Čím ho nahradit, aby ve školním stravování pracovali dostatečně motivovaní lidé?

Přečetli jsme za vás v létě 2017

2.8.20176170Redakce Jídelny.cz
I o prázdninách se v novinách, časopisech a na internetu objevuje řada zpráv, které ukazují, že ve školních jídelnách se stále něco děje. O stravování školáků se jedná na ministerstvech, jídelny se rekonstruují a zprávy ze školního stravování přicházejí i ze zahraničí.

Mléko a mléčné výrobky v letním stravování

31.7.20173633Tereza Černá
Stravování v parném létě by mělo přinášet i potřebné osvěžení a školní jídelny k tomu mohou významně přispět. Jakou roli v tom může hrát mléko, případně mléčné výrobky, jaké jsou v letních vedrech jejich přednosti nebo rizika?

Obsah soli v obědech – co nám říkají výsledky kontrol na Slovensku

24.7.20173580Pavel Ludvík
Slovenští hygienici provedli velkou kontrolu obsahu soli v pokrmech podávaných dětem v mateřských školách. Výsledky jsou alarmující a živé debaty, které se nad nimi rozproudily, mají rozhodně co říci i českým školním jídelnám.

Zvýšení platů v jídelnách prakticky

18.7.201712720Pavel Ludvík
Finance na zvýšení platů jsou již na cestě do krajů. Nevěříte? Seznamte se s problematikou blíže a současně i s odpověďmi na dotazy, které se v souvislostmi se zvýšením platů vyskytly.

Změny ve vyhlášce o školním stravování

14.7.2017228511Redakce Jídelny.cz
Od školního roku 2017/2018 platí ve vyhlášce o školním stravování některé změny. Týkají se dietních receptur, nutričních požadavků na svačiny a výběru záloh. Seznamte se s nimi.

Přečetli jsme za vás v květnu a červnu 2017

11.7.20175210Redakce Jídelny.cz
Články ze školních jídelen neobsahují jen rozbory výživových norem a hygienických předpisů, jejich záběr je mnohem širší. Seznamte se s výběrem informací ze zajímavých příspěvků o potravinách, pokrmech a stravování, které se v médiích objevily na jaře a začátku léta.

Jídelny přesedlávají na kompostování gastroodpadů

5.7.20177603Tomáš Aulický
V oblasti likvidace bioodpadů se objevuje nová možnost: elektrické kompostéry. Tato zařízení mění odpady na substrát, který je možno použít na místě vzniku, odpadá nutnost jeho odvozu. Seznamte se blíže s elektrickými kompostéry.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi