Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Zážitková večeře ve školní jídelně

30.11.20176631Romana Opršalová
Gastronomický zážitek ve školní jídelně? Proč ne. Nechte se inspirovat zajímavou a nevšední akcí plnou chutných pokrmů a rybích specialit. Přečtěte si o „večeři plné zážitků“, která se konala v listopadu ve školní jídelně v Českém Brodě.

Jak se úspěšně bránit nátlaku šéfa

27.11.20179090Zdenko Knižka
Nátlak nadřízeného. Všichni to známe. Jak se mu bránit? Jak odmítat přidávání dalších a dalších úkolů, výzvy k porušování předpisů, jak reagovat na nespravedlivě stanovené platy? Přečtěte si tento článek, abyste věděli, jak na to.

Skořápkové plody ve výživě a školním stravování

23.11.20174620Zlata Kapounová
Skořápkové ovoce je odpradávna součástí stravy člověka a v současné době zažívá svoji renesanci. Jaký je jejich význam ve výživě? A jaké jsou možnosti využití ve školním stravování? To vše a mnohem více se dočtete v tomto článku.

Informace o zprávě ČŠI o kvalitě školního stravování a výzva k diskusi

20.11.2017175616Karel Krenk
Dnešní příspěvek se zamýšlí nad tematickou zprávou Kvalita školního stravování, kterou vydala Česká školní inspekce koncem října. Jaká jsou nejpodstatnější zjištění ČŠI a jaká opatření doporučuje? Jak na to však reagovat v praxi?

Olejnatá semena ve školním stravování

16.11.20174720Martin Krobot
Olejnatá semena v poslední době získávají na popularitě a snaží si najít místo v našich kuchyních. Víte, proč bychom je měli zařazovat do naší stravy, jaká je jejich výživová hodnota a využití v pokrmech? Jak je představit dětem ve školní jídelně?

Konference Dialogem ke zdraví

13.11.20174441Pavel Ludvík
Netradiční a méně obvyklé informace o výživě nabídl další ročník konference Dialogem ke zdraví. Úskalí užívání doplňků stravy, hladovění, půst, diety – to byla některá témata konference. Diskutovalo se ale také, jaké výhody a nevýhody mají průmyslově zpracované potraviny. Můžeme se jim ve stravování vyhnout?

Tematická odpoledne s ochutnávkou ve školní jídelně v Brťově-Jenči

9.11.20178394Kateřina Bajková
Nechte se inspirovat nápaditými ochutnávkovými akcemi ze školní jídelny Brťov-Jeneč. Tato jídelna sice patří počtem strávníků mezi ty menší, ale její aktivity mohou inspirovat i velká stravovací zařízení.

Gastrofest – svátek jídla v celé škole

6.11.201711283Pavel Ludvík
Základní škola v Dubném uspořádala zajímavou akci, která seznamovala veřejnost se školním stravováním a která se stala skutečnou oslavou jídla. Významný podíl na uspořádání měla školní jídelna. Inspirujte se jejími dobrými zkušenostmi.

Salmonelóza – rizika a prevence nákazy

2.11.20179781Žaneta Morávková
V první polovině září došlo k nákaze salmonelózy ve školní jídelně v Královéhradeckém kraji. Zdrojem bakterií byl těstovinový salát s kuřecím masem. Přečtěte si podrobnou zprávu hygieniků a poučte se z chyb, které vedly k výrobě pokrmu poškozujícího zdraví strávníků.

Jak na svačinky při bezmléčné dietě?

30.10.20176326Tereza Černá
S potřebou omezit nebo vyloučit mléko ze stravy se setkáváme stále častěji. Po kratší odmlce se k tématu bezmléčných diet opět vracíme, tentokrát se zaměřením na svačiny. Jak zajistit, aby i svačina bez mléka byla plnohodnotná? Jakými potravinami mléko a mléčné výrobky nahradit?
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi