Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 3

Kategorie článků:


Jak na svačinky při bezmléčné dietě?

30.10.20176416Tereza Černá
S potřebou omezit nebo vyloučit mléko ze stravy se setkáváme stále častěji. Po kratší odmlce se k tématu bezmléčných diet opět vracíme, tentokrát se zaměřením na svačiny. Jak zajistit, aby i svačina bez mléka byla plnohodnotná? Jakými potravinami mléko a mléčné výrobky nahradit?

Jak jsme v tom plavaly aneb Rybí týden ve školní jídelně

26.10.201710582Monika Křtěnská
Dnes vás pozveme do školní jídelny, kde se nebojí svým strávníkům nabídnout pokrmy z ryb a i přes celotýdenní personální obtíže zrealizovat týden plný zajímavých a chutných rybích pokrmů.

Dobře vařit ve školní jídelně lze i se spotřebním košem a finančním normativem

23.10.201714475Karel Krenk
Dnešní zamyšlení se vrací k 10. epizodě ze seriálu Ano, šéfe!, vysílané v televizi Prima. Týkala se vaření ve školních jídelnách a padaly v ní různé názory, které mnoho diváků nadzvedly ze židlí.

Není polotovar jako polotovar

18.10.201738332Jana Petrová
Polotovary jsou na jedné straně zatracované, na druhé straně se bez nich jen málokterá jídelna obejde. Nevěříte? Kdy je vhodné nebo nutné polotovary používat, kdy naopak se jim vyhnout? Je nutné je odmítat, nebo spíše dbát na kvalitu stravy?

Zabezpečené připojení pro vás bude změnou

16.10.20177920Redakce Jídelny.cz
Od května 2018 platí přísnější pravidla pro zpracování osobních údajů. I portál Jídelny.cz je bude dodržovat. Jak se to projeví u vás, jaké budete mít možnosti nebo omezení?

Krajské konference versus prezident Zeman

11.10.20177530Pavel Ludvík
Na severu Čech proběhla trojice podzimních krajských konferencí portálu Jídelny.cz. Přinesly některé novinky: v organizaci, v programu i v organizačním týmu. Jaké konference byly? Jak se projevilo jejich zaměření na hygienu a odpady?

Stravování žáků s potravinovou alergií nebo intolerancí

5.10.201736825Sylva Šmídová, Jana Petrová
Stále častěji se setkáváme s dětmi, které jsou nuceny kvůli svému zdravotnímu stavu dodržovat různá dietní omezení. Mezi často se vyskytující poruchy, které vyžadují speciální dietní opatření, patří potravinové alergie a intolerance.

Stravování nemocných žáků

3.10.201713742Pavel Ludvík
S novým školním rokem se znovu objevily dotazy, jaká pravidla platí pro stravování nemocných žáků a studentů. Seznamte se s tím, jak řešit běžné i méně obvyklé situace vzniklé onemocněním strávníka.

Jak snížit spotřebu soli v praxi

27.9.20177380Zdenka Macháčková
O tom, že naše spotřeba soli je vysoká, se všeobecně ví. Méně je jasné, co s tím. Obsah soli v obědech nelze snižovat donekonečna a způsoby, čím sůl nahradit, také nejsou v širokém povědomí. Jak na to prakticky?

Při nesprávně stanoveném platu je potřeba se bránit

25.9.201714337Pavel Ludvík
Stížnosti na nesprávně stanovené platy nejsou ve školních jídelnách neobvyklé. Někdo se snaží bránit, usiluje o nápravu, jiný k tomu nemá odvahu. Přinášíme dva ukázkové příklady z praxe.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi