Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 3

Kategorie článků:


Jak v jídelně začít s obědy na výběr

7.9.20177240Zdenka Macháčková
Také vás strávníci tlačí k tomu, aby si oběd mohli vybrat ze dvou druhů? Přemýšlíte, jak na to, a rozhodujete se, jak začít? Přečtete si soupis užitečných rad z praxe, které vám v rozhodování určitě pomohou.

Pozvánka na podzimní krajské konference

4.9.201756080Redakce Jídelny.cz
Chcete být perfektně informováni o úskalí hygieny ve školním stravování a o aktuálním stavu legislativy? Víte, jak předcházet hygienickým nebezpečím při výrobě pokrmů? Víte, jak má vypadat funkční sanitační řád? Přijďte na krajské konference a dozvíte se více.

„Mírně slané desatero“ ve školní jídelně

31.8.20178130Alexandra Košťálová
Jak snižovat solení pokrmů? Jak používat sůl při vaření brambor a těstovin? Víte, jak na ochutnávání pokrmů? V čem vám může pomoci „mírně slané desatero“? Seznamte se se zkušenostmi odborníků ze Státního zdravotního ústavu.

Změny v ochraně osobních dat – GDPR

28.8.201712950Pavel Ludvík
Od května 2018 se chystají změny v zabezpečení osobních údajů. Měly by se jídelny na ně připravovat? Je nutno upravit přihlášku ke stravování? Čtete dnešní článek a dozvíte se více.

Nejlepší školní oběd 2017 mají v Petrohradě

25.8.201710275Pavel Ludvík
Závěrečné kolo celostátní soutěže školních jídelen představilo vynikající obědová menu, která kombinovala známé i méně známé potraviny a představila nové postupy přípravy. Seznamte se s nimi i s fotografiemi dokumentujícími umění kuchařek.

Význam ryb na talíři v letním období

23.8.20172980Tereza Černá
V letních dnech mají školní jídelny ideální příležitost nabídnout strávníkům lehká rybí jídla. Rybí maso organismus v horku nezatěžuje, rybí pokrmy mají velký význam pro zdraví strávníků a ve školním stravování se podílejí na tvorbě výživových zvyklostí.

Pomocní pracovníci do kuchyní zdarma

21.8.20179260Pavel Ludvík
Projekt Vzdělávání praxí, který pomáhá ohroženým skupinám na trhu práce, může jídelnám přinést nové pracovníky do kuchyně a úhradu nákladů s tím spojených. Přečtěte si podrobnosti.

Pozvánka na odborný kurz ústavního stravování

11.8.201737450Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na odborný kurz pro ústavní stravování, který pořádá společnost Jídelny.cz. Kurz je zaměřen na HACCP. Máte kritické body nastaveny efektivně, je celý systém aktuální?

Cukr a bič. Čím tuto metodu nahradit?

8.8.20177372Pavel Ludvík
Systém odměn a zaměstnaneckých výhod, nebo jakýkoli jiný systém motivace pracovníků založený na metodě cukr a bič ve školním stravování nefunguje. Čím ho nahradit, aby ve školním stravování pracovali dostatečně motivovaní lidé?

Přečetli jsme za vás v létě 2017

2.8.20177550Redakce Jídelny.cz
I o prázdninách se v novinách, časopisech a na internetu objevuje řada zpráv, které ukazují, že ve školních jídelnách se stále něco děje. O stravování školáků se jedná na ministerstvech, jídelny se rekonstruují a zprávy ze školního stravování přicházejí i ze zahraničí.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi