Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 4

Kategorie článků:


Mléko a mléčné výrobky v letním stravování

31.7.20175923Tereza Černá
Stravování v parném létě by mělo přinášet i potřebné osvěžení a školní jídelny k tomu mohou významně přispět. Jakou roli v tom může hrát mléko, případně mléčné výrobky, jaké jsou v letních vedrech jejich přednosti nebo rizika?

Obsah soli v obědech – co nám říkají výsledky kontrol na Slovensku

24.7.20174630Pavel Ludvík
Slovenští hygienici provedli velkou kontrolu obsahu soli v pokrmech podávaných dětem v mateřských školách. Výsledky jsou alarmující a živé debaty, které se nad nimi rozproudily, mají rozhodně co říci i českým školním jídelnám.

Zvýšení platů v jídelnách prakticky

18.7.201716180Pavel Ludvík
Finance na zvýšení platů jsou již na cestě do krajů. Nevěříte? Seznamte se s problematikou blíže a současně i s odpověďmi na dotazy, které se v souvislostmi se zvýšením platů vyskytly.

Změny ve vyhlášce o školním stravování

14.7.2017316711Redakce Jídelny.cz
Od školního roku 2017/2018 platí ve vyhlášce o školním stravování některé změny. Týkají se dietních receptur, nutričních požadavků na svačiny a výběru záloh. Seznamte se s nimi.

Přečetli jsme za vás v květnu a červnu 2017

11.7.20176340Redakce Jídelny.cz
Články ze školních jídelen neobsahují jen rozbory výživových norem a hygienických předpisů, jejich záběr je mnohem širší. Seznamte se s výběrem informací ze zajímavých příspěvků o potravinách, pokrmech a stravování, které se v médiích objevily na jaře a začátku léta.

Jídelny přesedlávají na kompostování gastroodpadů

5.7.201710563Tomáš Aulický
V oblasti likvidace bioodpadů se objevuje nová možnost: elektrické kompostéry. Tato zařízení mění odpady na substrát, který je možno použít na místě vzniku, odpadá nutnost jeho odvozu. Seznamte se blíže s elektrickými kompostéry.

Podoby vzdělávání pro školní jídelny (2)

3.7.20178690Pavel Ludvík
Druhý díl článku o nabídce vzdělávání pro zařízení školního stravování seznamuje s pozoruhodnými možnostmi, které nabízejí některé kraje, i o tom, že přípravou kurzů se zabývají nejen kraje nebo zřizovatelé jídelen.

Podoby vzdělávání pro školní jídelny (1)

28.6.201710120Pavel Ludvík
Dnešní společnost se rychle mění a adaptace lidí na nové podmínky je velmi důležitá. Týká se to i školních jídelen. Jaké možnosti ke vzdělávání ale pracovníci jídelen mají? Kdo pro ně organizuje kurzy? Jsou větší rozdíly mezi jednotlivými kraji?

Finále soutěže O nejlepší školní oběd 2017 se blíží, známe postupující

26.6.201710011Alena Strosserová
Známe školní jídelny, které postoupily do letošního finále celostátní soutěže, a známe také jejich soutěžní menu. Seznamte se s nimi a posuďte, jak se soutěžní pokrmy postupně mění. Chutnaly by strávníkům ve vaší jídelně?

Jak se vaří ve školní jídelně na Jeronýmově ulici v Liberci

21.6.20179015Pavel Ludvík
V dnešním rozhovoru představujeme, jak se vaří ve středoškolské školní jídelně v Liberci. Tématem rozhovoru je sestavení jídelníčku, ale i praktické zkušenosti s nabídkou zeleniny a masa, luštěnin, ovoce a mléka.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi