Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 4

Kategorie článků:


Pracovníci ŠJ a stanovení jejich platů

18.9.2017772323Alena Strosserová
Při stanovení platů personálu školních jídelen se kromě výše úvazků musí přihlížet k mnoha dalším okolnostem. Živé diskuse na toto téma a vaše dotazy svědčí o tom, že postupy při určování platů nejsou vždy jasné. Přečtete si k tomu obsáhlý návod.

Ovoce a zelenina do škol? V biokvalitě.

14.9.20175952Lubomíra Chlumská
Chcete získat pro vaše strávníky ovoce nebo zeleninu v biokvalitě zdarma? Zapojte se do programu Ovoce a zelenina do škol, v němž nyní nově působí i dodavatelé, kteří se zaměřují na bio produkci.

Dozvuky soutěže o Nejlepší školní oběd

11.9.20179531Pavel Ludvík
Finále soutěže o Nejlepší školní oběd, které proběhlo na konci srpna 2017, nepřineslo jen výborná jídla a tři nejlepší jídelny. Bylo celkovou prezentací školního stravování a zdrojem množství informací, úvah i plánů jak dál.

Jak v jídelně začít s obědy na výběr

7.9.20178370Zdenka Macháčková
Také vás strávníci tlačí k tomu, aby si oběd mohli vybrat ze dvou druhů? Přemýšlíte, jak na to, a rozhodujete se, jak začít? Přečtete si soupis užitečných rad z praxe, které vám v rozhodování určitě pomohou.

Pozvánka na podzimní krajské konference

4.9.201759430Redakce Jídelny.cz
Chcete být perfektně informováni o úskalí hygieny ve školním stravování a o aktuálním stavu legislativy? Víte, jak předcházet hygienickým nebezpečím při výrobě pokrmů? Víte, jak má vypadat funkční sanitační řád? Přijďte na krajské konference a dozvíte se více.

„Mírně slané desatero“ ve školní jídelně

31.8.201717810Alexandra Košťálová
Jak snižovat solení pokrmů? Jak používat sůl při vaření brambor a těstovin? Víte, jak na ochutnávání pokrmů? V čem vám může pomoci „mírně slané desatero“? Seznamte se se zkušenostmi odborníků ze Státního zdravotního ústavu.

Změny v ochraně osobních dat – GDPR

28.8.201718380Pavel Ludvík
Od května 2018 se chystají změny v zabezpečení osobních údajů. Měly by se jídelny na ně připravovat? Je nutno upravit přihlášku ke stravování? Čtete dnešní článek a dozvíte se více.

Nejlepší školní oběd 2017 mají v Petrohradě

25.8.201712035Pavel Ludvík
Závěrečné kolo celostátní soutěže školních jídelen představilo vynikající obědová menu, která kombinovala známé i méně známé potraviny a představila nové postupy přípravy. Seznamte se s nimi i s fotografiemi dokumentujícími umění kuchařek.

Význam ryb na talíři v letním období

23.8.20173730Tereza Černá
V letních dnech mají školní jídelny ideální příležitost nabídnout strávníkům lehká rybí jídla. Rybí maso organismus v horku nezatěžuje, rybí pokrmy mají velký význam pro zdraví strávníků a ve školním stravování se podílejí na tvorbě výživových zvyklostí.

Pomocní pracovníci do kuchyní zdarma

21.8.201710630Pavel Ludvík
Projekt Vzdělávání praxí, který pomáhá ohroženým skupinám na trhu práce, může jídelnám přinést nové pracovníky do kuchyně a úhradu nákladů s tím spojených. Přečtěte si podrobnosti.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi