Technologický postup
Kuřecí špízy naskládáme do vymazané GN a upravujeme v předehřátém konvektomatu na kombinovaný provoz při 140°C asi 10 minut. Poté špízy přelijeme (přetřeme štětcem) omáčkou BBQ, konvektomat přepneme na provoz pečení, zvýšíme teplotu na 180°C a zapékáme asi 5 minut.Bramborové hranolky: Mražené bramborové hranolky vsypeme na vymazanou GN a dle návodu upečeme v předehřátém konvektomatu.Salát z červené řepy: Okapanou řepu nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli na drobné kostičky. Z oleje, citronové šťávy, cukru, smetany, soli a pepře (v případě dětských strávníků doporučujeme vynechat) si šleháním vytvoříme zálivku, kterou promícháme s řepou a cibulí.Servis: K pečeným hranolkům přikládáme špíz a doplňujeme salátem.
Poznámka
Obsahuje alergen č. 6, 7, 12
Hmotnost 1 porce: 320 g
Hmotnost masa v 1 porci: 80 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Kuřecí špíz Vitana | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Olivový olej z pokrutin Chef Club na vymazání GN | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
BBQ omáčka Chef Club | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Bramborové hranolky mražené | 1700 | 1700 | 1360 | 1360 | 1360 | 1360 |
Olivový olej z pokrutin Chef Club na vymazání GN | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Sůl | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Červená řepa - zámecké vlnky Vitana | 700 | 700 | 560 | 560 | 560 | 560 |
Cibule | 130 | 100 | 104 | 80 | 104 | 80 |
Extra panenský olivový olej Chef Club | 40 | 40 | 32 | 32 | 32 | 32 |
Citronová šťáva | 40 | 40 | 32 | 32 | 32 | 32 |
Cukr krupice | 40 | 40 | 32 | 32 | 32 | 32 |
Smetana Créme Excellent Chef Club | 130 | 130 | 104 | 104 | 104 | 104 |
Sůl | 2 | 2 | 1,6 | 1,6 | 1,6 | 1,6 |
Pepř černý mletý Vitana | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Diskuze