Technologický postup
Lehký bramborový salát s řapíkatým celerem a jogurtovou majonézou: Oloupané brambory nakrájíme na drobné kostičky a uvaříme v osolené vodě nebo v děrované GN v konvektomatu. Mrkev a petržel uvaříme tak, aby zelenina zůstala pevná. Chladnou zeleninu, řapíkatý celer, kyselé okurky, oloupané a vyjadřincované jablko a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Majonézu promícháme s jogurtem a dijonskou hořčicí. Brambory, hrášek a zeleninu s jablky opatrně promícháme s ochucenou majonézou. Nakonec dle zvyklostí ochutíme solí a pepřem (v případě dětských strávníků doporučujeme vynechat). Treska s kukuřičnými lupínky Vitana: Tresku s kukuřičnými lupínky upečeme podle návodu.Servis: Při podávání k salátu přikládáme dva kousky ryb a doplňujeme měsíčky citrónu. Pokrm můžeme ozdobit vhodnou bylinkou.
Poznámka
Obsahuje alergen č.1a, 3, 4, 7, 9, 10
Hmotnost 1 porce: 320 g
Hmotnost masa v 1 porci: 85 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Loupané brambory | 1300 | 1300 | 1040 | 1040 | 1040 | 1040 |
Sůl | 6 | 6 | 4,8 | 4,8 | 4,8 | 4,8 |
Mrkev | 300 | 240 | 240 | 192 | 240 | 192 |
Petržel | 200 | 160 | 160 | 128 | 160 | 128 |
Řapíkatý celer | 130 | 115 | 104 | 92 | 104 | 92 |
Okurky sterilované Vitana - bez nálevu | 120 | 120 | 96 | 96 | 96 | 96 |
Jablka | 180 | 120 | 144 | 96 | 144 | 96 |
Hrášek jemný Vitana - bez nálevu | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Cibule | 80 | 68 | 64 | 54 | 64 | 54 |
Majonéza | 140 | 140 | 112 | 112 | 112 | 112 |
Jogurt bílý | 140 | 140 | 112 | 112 | 112 | 112 |
Dijonská hořčice | 24 | 24 | 19 | 19 | 19 | 19 |
Sůl | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Pepř černý mletý Vitana | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Citrónová šťáva na dochucení | 14 | 14 | 11 | 11 | 11 | 11 |
Treska s kukuřičnými lupínky Vitana - 20ks, á 50g | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Citrón | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Diskuze