Technologický postup
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Druhý den slijeme a zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka.Uvařenou cizrnu scedíme, ale třetinu vývaru z cizrny odložíme na omáčku.Na oleji osmahneme jemně pokrájenou cibuli. Zaprášíme paprikou, osmahneme. Přidáme třetinu vařené cizrny a odložený vývar z cizrny a hladce rozmixujeme.Vlijeme k nemixované cizrně, která se tím zahustí.Přidáme jemně nakrájený pórek, povaříme, přilijeme smetanu, ochutíme majoránkou, solí acitronovou šťávou a ještě krátce společně povaříme.
Poznámka
Alergeny:07 Mléko
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Cibule | 250 | 250 | 200 | 200 | 200 | 200 |
Česnek | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Olej rostlinný | 70 | 70 | 56 | 56 | 56 | 56 |
Paprika sladká | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Sůl | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Cizrna | 550 | 550 | 440 | 440 | 440 | 440 |
Majoránka | 3 | 3 | 2,4 | 2,4 | 2,4 | 2,4 |
Pórek | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Smetana na vaření | 400 | 400 | 320 | 320 | 320 | 320 |
Citróny | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Diskuze