Přeskočit na obsah
Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

2018-01-03_2017-01-09_logo-VIS140

Tento recept a dalších 2860 receptur je součástí modulu Receptury a normování v programu Sklad.

Technologický postup

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Druhý den slijeme a zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka.Uvařenou cizrnu scedíme, ale třetinu vývaru z cizrny odložíme na omáčku.Na oleji osmahneme jemně pokrájenou cibuli. Zaprášíme paprikou, osmahneme. Přidáme třetinu vařené cizrny a odložený vývar z cizrny a hladce rozmixujeme.Vlijeme k nemixované cizrně, která se tím zahustí.Přidáme jemně nakrájený pórek, povaříme, přilijeme smetanu, ochutíme majoránkou, solí acitronovou šťávou a ještě krátce společně povaříme.

Poznámka

Alergeny:07 Mléko

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Cibule 250 250 200 200 200 200
Česnek 10 10 8 8 8 8
Olej rostlinný 70 70 56 56 56 56
Paprika sladká 30 30 24 24 24 24
Sůl 20 20 16 16 16 16
Cizrna 550 550 440 440 440 440
Majoránka 3 3 2,4 2,4 2,4 2,4
Pórek 800 800 640 640 640 640
Smetana na vaření 400 400 320 320 320 320
Citróny 15 15 12 12 12 12

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se