Technologický postup
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Druhý den slijeme, zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka.Uvařenou cizrnu scedíme, ale trochu vývaru z cizrny odložíme na případnou úpravu konzistence pomazánky.Na oleji osmahneme jemně pokrájenou cibuli a nakrájenou papriku. Smícháme s vařenou cizrnou,přidáme utřený česnek, citronovou šťávu a sůl a rozmixujeme. Podle potřeby přilijeme vývar zcizrny, aby pomazánka nebyla příliš hustá.Mažeme na pečivo.
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Cibule | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Česnek | 3 | 3 | 2,4 | 2,4 | 2,4 | 2,4 |
Olej rostlinný | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Sůl | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Cizrna | 180 | 180 | 144 | 144 | 144 | 144 |
Citróny | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Paprika čerstvá | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Diskuze