Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Hráškový krém s restovaným sumečkem

Hráškový krém s restovaným sumečkem
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Olej rostlinný636372729090
Filety ze sumečka afrického105105120120150150
Cibule7059806810085
Hrách zelený celý Lagris175175200200250250
Mouka hladká424248486060
Francouzská zeleninová směs (mražená)105105120120150150
Česnek9810101312
Majoránka Podravka0,40,40,50,50,60,6
Podravka Natura - přísada do jídel181820202525
Sůl Lagris3,53,54455
Krutony bezpříchuťové140140160160200200

Popis:

Technologický postup:

Rozehřejeme si 1/3 oleje, na kterém orestujeme filety ze sumečka nakrájeného na menší kousky a nadrobno nakrájenou cibuli. Hrách necháme namočit cca 4 hodiny a v téže vodě jej uvaříme doměkka a následně rozmixujeme. Zbytek oleje rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Za stálého míchání přilijeme vlažnou vodu a vniklou směsí zahustíme polévku. Polévku přivedeme k varu, přidáme francouzskou zeleninovou směs, prolisovaný česnek, majoránku, Podravka Naturu a povaříme cca 20 minut. Dle chuti osolíme. Do hotové polévky přidáme orestovaného sumečka.
Při podávání můžeme ozdobit krutony.

Poznámka:

Alergeny: 1,4,9
Stopy: 7
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi