Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Krémová cizrnová polévka se sumečkem

Krémová cizrnová polévka se sumečkem
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Cizrna Lagris (v suchém stavu)175175200200250250
Filety ze sumečka afrického210210240240300300
Mrkev7056806410080
Celer292834324240
Česnek87981110
Zeleninový bujón Podravka313135354444
Petržel292834324240
Máslo353540405050
Mouka hladká 565664648080
Smetana na vaření565664648080
Sůl Lagris3,53,54455
Pepř černý mletý Podravka0,70,70,80,811
Petrželová nať7586107,5
Krutony bezpříchuťové Leimer210210240240300300

Popis:

Technologický postup:

Cizrnu uvaříme do měkka, přidáme na drobno nakrájeného orestovaného sumečka a společně rozmixujeme. Přidáme na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, prolisovaný česnek, zeleninový bujón a připravenou zásmažku z másla a mouky. Povaříme cca 20 minut, zjemníme smetanou a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Při podávání zdobíme sekanou petrželkou.
Těsně před podáváním přidáme krutony.

Tip šéfkuchaře: Použijete-li větší množství cizrny po rozmixování už nemusíte zahušťovat
moukou.

Poznámka:

Alergeny: 1,4,7,9
Stopy: 3
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi