Technologický postup
Do vroucí vody přidáme zeleninový bujón, polévkovou zeleninu a krátce povaříme. Sumečka umeleme na jemno, přidáme vejce, strouhanku, polovinu nasekané petrželky, sůl, pepř a vymícháme v hustší těsto. Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vaříme v horké vodě cca 5 minut, dokud nám nevyplavou na hladinu.Hotovou polévku nazdobíme zbylou sekanou petrželovou natí.
Poznámka
Alergeny: 1,3,4,9Stopy: 7
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Voda | 2500 | 2500 | 2000 | 2000 | 2000 | 2000 |
Zeleninový bujón Podravka | 66 | 66 | 53 | 53 | 53 | 53 |
Zelenina polévková mražená | 400 | 400 | 320 | 320 | 320 | 320 |
Sumeček africký | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Vejce (ks) | 2 | 2 | 1,6 | 1,6 | 1,6 | 1,6 |
Strouhanka | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Petrželová nať | 10 | 7,5 | 8 | 6 | 8 | 6 |
Sůl Lagris | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Diskuze