Technologický postup
Nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova. Filety ze sumečka nakrájíme na kostky, přidáme k cibulce a krátce zarestujeme. Ochutíme mletou paprikou, přidáme rajčatový koncentrát, sůl, pepř, kmín, opět krátce orestujeme a podlijeme vodou. Šťávu necháme vydusit na tuk, přidáme prolisovaný česnek a zaprášíme hladkou moukou. Vše krátce orestujeme a podlijeme potřebným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni cca 20 min. Ke konci vaření ochutíme majoránku, případně osolíme a opepříme dle chuti. Celozrnný knedlík:směs smícháme s droždím a vlažnou vodou dle návodu na obalu. Dále pokračujeme stejně jako s přípravou houskových knedlíků.Hotový guláš servírujeme s plátky celozrnného knedlíku.
Poznámka
Alergeny: 1,3,4,7
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Cibule | 400 | 340 | 320 | 272 | 320 | 272 |
Olej rostlinný | 120 | 120 | 96 | 96 | 96 | 96 |
Filety ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Paprika lahůdková sladká Podravka | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Rajčatový koncentrát Podravka | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Sůl Lagris | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Kmín celý Podravka | 2 | 2 | 1,6 | 1,6 | 1,6 | 1,6 |
Mouka hladká | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Majoránka Podravka | 10 | 9 | 8 | 7 | 8 | 7 |
Celozrnný knedlík Lagris | 900 | 900 | 720 | 720 | 720 | 720 |
Droždí instantní Podravka | 60 | 60 | 48 | 48 | 48 | 48 |
Diskuze