Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Chilli con carne s kousky sumečka

Chilli con carne s kousky sumečka
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Rostlinný olej70708080100100
Cibule210179240204300255
Česnek11912101513
Filety ze sumečka afrického70070080080010001000
Červená fazole sterilovaná Podravka105010501200120015001500
Rajčata krájená Podravka245245280280350350
Kukuřice sterilovaná Podravka140140160160200200
Natura hovězí bujón Podravka151518182222
Sůl Lagris77881010
Pepř černý mletý Podravka0,70,70,80,811
Chilli mleté0,30,30,40,40,50,5
tousty k servírování (ks)141416162020

Popis:

Technologický postup:

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek a pomleté maso ze sumečka. Společně vše restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Pak přidáme fazole, krájená rajčata, kukuřici, krátce osmahneme a zalijeme částí vývaru připraveného z bujónu Podravka. Podle potřeby osolíme a opepříme. Dle chuti přidáme chilli. Směs přikryjeme poklicí a za občasného míchání a podlévání krátce podusíme.
Podáváme s opečeným toastem nebo rýží.

Poznámka:

Alergeny: 4,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi