Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Kloboučky s ajvarem a kostky sumečka

Kloboučky s ajvarem a kostky sumečka
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Cibule210179240204300255
Olej494956567070
Filety ze sumečka afrického70070080080010001000
Ajvar jemný Podravka126126144144180180
Paprika lahůdková sladká Podravka141416162020
Rajčata celá loupaná Podravka140140160160200200
Mouka hladká636372729090
Podravka Natura - přísada do jídel181820202525
Bobkový list Podravka0,70,70,80,811
Pepř černý celý Podravka0,70,70,80,811
Nové koření0,70,70,80,811
Smetana na vaření140140160160200200
Těstoviny kloboučky Podravka560560640640800800

Popis:

Technologický postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji téměř dozlatova, přidáme na nudličky nakrájené filety ze sumečka a krátce opečeme. Poté vmícháme ajvar a sladkou papriku, krátce zarestujeme a přidáme loupaná rajčata celá. Takto připravený základ podlijeme vodou a přivedeme k varu. Moukou rozmícháme ve studené vodě (je dobré mouku předem krátce nasucho opéct) a ajvarový základ zahustíme. Necháme asi 20 minut povařit. Omáčku dochutíme Podravka Naturou, vývarem z divokého koření a znovu povaříme. Takto připravenou omáčku zjemníme smetanou a již nevaříme. Kloboučky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu.
Kloboučky servírujeme s ajvarovou omáčkou, můžeme dozdobit nasekanou petrželkou

Poznámka:

Alergeny: 1,4,7,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi