Přeskočit na obsah
Bramborové knedlíky s cibulkou

Bramborové knedlíky s cibulkou

2018-01-03_2017-01-09_logo-VIS140

Tento recept a dalších 2860 receptur je součástí modulu Receptury a normování v programu Sklad.

Technologický postup

Brambory uvaříme, necháme vychladnout, umeleme, osolíme a zpracujeme s prosátou moukou, krupicí a vejci v těsto. Vyválíme podlouhlé knedlíky a uvaříme je v osolené vodě. Bramborové knedlíky vaříme podle velikosti asi 20-25 minut. Vařené knedlíky rozkrájíme na plátky. Při podávání mastíme porce bramborových knedlíků cibulkou do zlatova osmaženou na tuku.

Poznámka

Alergeny: 01 Obiloviny obsahující lepek, 07 Mléko, 03 Vejce

Hmotnost 1 porce: 330 g

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Brambory loupané 2700 2700 2160 2160 2160 2160
Cibule 150 150 120 120 120 120
Krupice hrubá 200 200 160 160 160 160
Mouka hrubá 800 800 640 640 640 640
Škrob bramborový 50 50 40 40 40 40
Máslo 200 200 160 160 160 160
Olej rostlinný 40 40 32 32 32 32
Sůl 15 15 12 12 12 12
Vejce 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se