Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Bramborové knedlíky s cibulkou

Bramborové knedlíky s cibulkou
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 330 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Brambory loupané 189018902160216027002700
Cibule 105105120120150150
Krupice hrubá 140140160160200200
Mouka hrubá 560560640640800800
Škrob bramborový 353540405050
Máslo 140140160160200200
Olej rostlinný 282832324040
Sůl 111112121515
Vejce 0,70,70,80,811

Popis:

Technologický postup:

Brambory uvaříme, necháme vychladnout, umeleme, osolíme a zpracujeme s prosátou moukou, krupicí a vejci v těsto. Vyválíme podlouhlé knedlíky a uvaříme je v osolené vodě. Bramborové knedlíky vaříme podle velikosti asi 20-25 minut. Vařené knedlíky rozkrájíme na plátky. Při podávání mastíme porce bramborových knedlíků cibulkou do zlatova osmaženou na tuku.

Poznámka:

Alergeny: 01 Obiloviny obsahující lepek, 07 Mléko, 03 Vejce
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi