Technologický postup
Brambory uvaříme, necháme vychladnout, umeleme, osolíme a zpracujeme s prosátou moukou, krupicí a vejci v těsto. Vyválíme podlouhlé knedlíky a uvaříme je v osolené vodě. Bramborové knedlíky vaříme podle velikosti asi 20-25 minut. Vařené knedlíky rozkrájíme na plátky. Při podávání mastíme porce bramborových knedlíků cibulkou do zlatova osmaženou na tuku.
Poznámka
Alergeny: 01 Obiloviny obsahující lepek, 07 Mléko, 03 Vejce
Hmotnost 1 porce: 330 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Brambory loupané | 2700 | 2700 | 2160 | 2160 | 2160 | 2160 |
Cibule | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Krupice hrubá | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Mouka hrubá | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Škrob bramborový | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Máslo | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Olej rostlinný | 40 | 40 | 32 | 32 | 32 | 32 |
Sůl | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Vejce | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Diskuze