Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Pečený sumeček v kari omáčce s bulgurovou směsí

Pečený sumeček v kari omáčce s bulgurovou směsí
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Jablka420280480320600400
Filety ze sumečka afrického70070080080010001000
Podravka přísada do jídel Asie77881010
Bulgur s quinoou a pohankou Lagris525525600600750750
Cibule140126160144200180
Mrkev7063807210090
Kurkuma445566
Smetana 140140160160200200
Olej rostlinný353540405050
Jíška instantní70708080100100

Popis:

Technologický postup:

Jablka zbavíme jadřinců, rozkrojíme na čtvrtky a pečeme v troubě dozlatova. Filety ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme Podravka přísadou Asie a pečeme na vymazaném plechu cca 15 minut při 180 °C. nadobno nakrájemnou cibuli orestujeme spolu s nastrouhanou mrkví na rozehřátém oleji dozlatova. Podlijeme trochou vody, přidáme kurkumu, nakrájená pečená jablka a krátce společně podusíme. Na závěr omáčku zjemníme smetanou. V případě potřeby lze omáčku přihustit jíškou nebo moukou opečenou na sucho. Bulgurovou směs uvaříme v horké osolené vodě v poměru 2:1 (voda:bulgur) cca 20 – 25 minut. Směs můžeme připravit i v konvektomatu (na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody) na páře po dobu cca 40 minut.
Pečeného sumečka servírujem přelitého kari omáčkou a s bulgurovou směsí.

Poznámka:

Alergeny: 1,4,7,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi