Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Pyré z červené čočky s přírodním plátkem sumečka

Pyré z červené čočky s přírodním plátkem sumečka
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Filety ze sumečka afrického70070080080010001000
Kořenící směs Na ryby Podravka Natura 141416162020
Olej rostlinný70708080100100
Červená čočka Lagris490490560560700700
Mrkev280266320304400380
Celer1058412096150120
Petržel1058412096150120
Máslo353540405050
Hořčice plnotučná dle chuti77881010

Popis:

Technologický postup:

Sumečka nakrájíme na steaky a ochutíme kořenící směsí na ryby. V pánvi rozehřejeme oleje a opečeme sumečka cca 7 – 8 minut z každé strany dozlatova. Steaky můžeme upéct také v troubě na 200 °C cca 15 minut.
Červenou čočku uvaříme společně s nastrouhanou zeleninou. Na jeden díl čočky použijeme 1 díl vody. Podle potřeby vodu doléváme. Uvařenou čočku se zeleninou rozmixujeme nebo vyšleháme společně s máslem a lžičkou hořčice téměř do hladka. Můžeme osolit podle potřeby.
Pyré z červené čočky podáváme společně se steakem ze sumečka. Můžeme ozdobit sekanou pažitkou.

Poznámka:

Alergeny: 4,7,9
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi