Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Francouzské kuře na pomerančích (SD)

Francouzské kuře na pomerančích (SD)
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 0 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g) I. kategorieII. kategorie III. kategorie
HrubáČistá HrubáČistáHrubá Čistá
Kuřecí stehna154015401760176022002200
Sůl141416162020
Pomeranče105010501200120015001500
Pomerančová kůra111112121515
Mrkev105105120120150150
Máslo212124243030
Škrob bramborový141416162020
Bobkový list3,53,54455
Tymián3,53,54455

Popis:

Technologický postup:

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Pomeranče omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Očištěné a kůže zbavené porce kuřete osolíme a okořeníme pomerančovou kůrou. Mrkev lehce na sucho orestujeme. Přesuneme do pekáče, přidáme pokrájené pomeranče, bobkový list a dle tolerance tymián. Naklademe porce masa, podlijeme vodou a přikryté pečeme v troubě. Během pečení podle potřeby podléváme vařící vodou a přeléváme šťávou. Upečené porce vyjmeme, výpek propasírujeme. Zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody, 5 minut provaříme. Nakonec zjemníme kouskem čerstvého másla. Při podávání kuřecí porce přeléváme pomerančovou omáčkou.

Poznámka:

Alergeny: 01 Obiloviny obsahující lepek, 07 Mléko
 

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi