Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování
Krémová cizrnová polévka se sumečkem

Krémová cizrnová polévka se sumečkem

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka - Lagris a.s.
Počet porcí: 10
Hmotnost 1 porce g/ml: 0
z toho hmotnost masa g/ml: 0
Potravina (hmotnost v g)
I. kategorie
II. kategorie
III. kategorie
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Hrubá
Čistá
Cizrna Lagris (v suchém stavu)
175
175
200
200
250
250
Filety ze sumečka afrického
210
210
240
240
300
300
Mrkev
70
56
80
64
100
80
Celer
29
28
34
32
42
40
Česnek
8
7
9
8
11
10
Zeleninový bujón Podravka
31
31
35
35
44
44
Petržel
29
28
34
32
42
40
Máslo
35
35
40
40
50
50
Mouka hladká
56
56
64
64
80
80
Smetana na vaření
56
56
64
64
80
80
Sůl Lagris
3,5
3,5
4
4
5
5
Pepř černý mletý Podravka
0,7
0,7
0,8
0,8
1
1
Petrželová nať
7
5
8
6
10
7,5
Krutony bezpříchuťové Leimer
210
210
240
240
300
300

Popis:

Technologický postup:

Cizrnu uvaříme do měkka, přidáme na drobno nakrájeného orestovaného sumečka a společně rozmixujeme. Přidáme na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, prolisovaný česnek, zeleninový bujón a připravenou zásmažku z másla a mouky. Povaříme cca 20 minut, zjemníme smetanou a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Při podávání zdobíme sekanou petrželkou.
Těsně před podáváním přidáme krutony.

Tip šéfkuchaře: Použijete-li větší množství cizrny po rozmixování už nemusíte zahušťovat
moukou.

Poznámka:

Alergeny: 1,4,7,9
Stopy: 3

Alergeny uvedené u receptu se mohou lišit v závislosti na použitých surovinách. Čísla alergenů jsou uvedena podle přílohy II nařízení EU 1169/2011.