Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Voda a jód v jídelnách

27.2.2013 2617 1 Redakce Jídelny.cz
Voda i jód jsou jistě významné látky, a to nejen pro výživu dětí. Proč ale právě dnes vodu a jód vzpomínáme? Co mají společného? I voda a jód mají "své" dny - právě v březnu, který brzy začíná, a jídelny mohou těchto dnů využít ve svůj prospěch.
Článek byl zveřejněn před více než 1 rokem,
a proto může obsahovat již neaktuální informace.

Když vybízíme jídelny, aby o sobě daly více vědět ve svém okolí, v novinách, v místní televizi, často namítají, že u nich není nic zajímavého, co by média zajímalo, že jen každý den vaří a vydávají svých 200, 300, 500 obědů. Ale neobvyklých příležitostí je dost, jen se dívat! Jakákoli novinka v jídelně je zajímavá, oblíbené jídlo, po němž se jen zapráší, vám udělá před novináři dobrou reklamu. Je také možné takové příležitosti cíleně vytvářet

Jednou z mnoha dobrých možností jak více proniknout na veřejnost, je využít některých významných dnů, které se připomínají nejen v ČR, ale často také v Evropě nebo na celém světě. V březnu nás čekají dva takové dny.

6. březen -  Den jódu

Den jódu je českou specialitou, byl vyhlášen poprvé v České republice a odtud se ale dostal i do některých jiných zemí. Mnoho dobrých důvodů, proč připomenout tento den vašim strávníkům, najdete v článku Přidejte se ke Dni jódu. To, že naše země zrovna nedostatkem jódu netrpí, není důvodem, abychom si jód nemohli připomenout. Nápojové koncentráty obohacené jódem nebo mořská ryba podávaná právě v tento den, význam jódu jistě umocní.

22. březen - Den vody

Voda je jednou z mála surovin, kterou využíváte v jídelnách každý den. Bez ní by si vaši strávníci oběd snad ani nedokázali představit. Zkuste jim to připomenout. Možnosti je mnoho: nástěnky, letáky, relace v rozhlase, ale i samotné obědy. Připravte jim v tento den širší nabídku nápojů než obvykle. Jestli nestihnete vyzkoušet nápojové koncentráty s přídavkem jódu 6. března, můžete tak učinit nyní. Nezapomeňte nabídnout čistou vodu nebo ji zkuste ochutit mátou, zázvorem a podobně. Nechte své strávníky porovnat rozdíl mezi kohoutkovou vodou a některou z neslazených minerálek. Pro mnohé děti bude voda skutečně exotickým nápojem. A zapojte své dodavatele, jistě vám rádi pomohou.

Budeme rádi, když se nám do redakce ozvete, jak jste si tyto významné dny připomněli ve vaší jídelně, a bude-li zpráv dostatek, může z nich být celý článek. Těšíme se na zajímavé čtení.

Tisk   |   E-mail Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
NadpisAutor Datum               
propagace jídelnymajka 127.02.2013 20:00
Zobrazit diskusní příspěvky
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi