Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Diskuse k článku Informace o zprávě ČŠI o kvalitě školního stravování a výzva k diskusi

Souhlas

odpovědět
20.11.20175:49Zalka
Souhlasím a myslím si, že by se měly řešit platy pracovníků ve školním stravování, ale také jejich počty. Pokud chceme nabízet pokrmy z čerstvých surovin, bylo by dobré mít dostatek kuchařů a pomocných pracovníků pro tuto práci. Aby práce ve školní jídelně neznamenala stres a nejistotu, zda se vše stihne skoro bez možnosti odpočinku. Dále by mělo být významně posíleno školení pro kuchaře a také možnost přístupu k finančním prostředkům na zlepšení a modernizací vybavení (nyní je na zřizovateli )
odpovědět
26.12.201721:12Moderátor
Příspěvek byl odstraněn z důvodu porušení pravidel diskuse.
odpovědět
12.1.201815:39Jana23
Hezký příklad odpudivé jedovaté sliny mimo téma diskuse. Ve svátek a v 9 večer .
odpovědět
12.1.201821:47xenie
nechce se přijed podívat do školní jídelny neohlášený předem a přesvědčit se?

Informace o zprávě ČŠI o kvalitě školního stravová

odpovědět
20.11.20179:40ivka5
Dobrý den, velice mě zaujal 4 bod zprávy. Pokud bych měla v jídelníčku zohlednit zbytky z ryb, pak bych žádnou úpravu nemohla do jídelního lístku zařadit, neboť ryby končí ve zbytcích z 90%, ať je upravíme na jakýkoliv způsob. O platech je zbytečné diskutovat, pokud v tom ČŠI vidí problém, tak ať konečně zatlačí na správném místě, jinak do 10 let můžeme kuchyně zavřít, pro nedostatek lidí.

Zase ty platy...

odpovědět
20.11.201721:56Katharinka
Super článek! Jen by mne zajímalo jestli se nějakého pravého finančního ohodnocení ještě dočkám. Vzdávám vaření v MŠ a budu si hledat práci lépe ohodnocenou.

Peníze určené pro jídelnu nesmí končit u pedagogů

odpovědět
21.11.201716:59Valentýna
Ráda bych se vyjádřila k prvním třem bodům doporučení ČŠI: 1) Úroveň odměňování zaměstnanců jídelen pod školou lze zvýšit ihned - pokud budou muset veškeré finanční prostředky určené pro jídelnu zůstat v jídelně a nebudou používány pro pedagogy. Pokud budou mzdové náklady z doplň. činnosti používány na mzdy zam. šj a né na jiné aktivity školy. Pokud nebudou pracovníci ŠJ na léto nuceni brát si, na rozdíl od pedagogů, neplacená volna. Pokud budou kuchařky placeny za vaření diet. Atd. 2)Stát tedy musí jasně říct, zda chce pro děti párečky nebo mrkvičku. Nyní je to ode zdi ke zdi a každou chvíli jinak. 3)Pořádné receptury k dispozici nejsou - musíme si přizpůsobovat různé recepty z časopisů, od dodavatelů atd.
odpovědět
21.11.201722:03Oooó
Lépe bych to nevyjádřila!
odpovědět
22.11.20177:08maty200
Přesně,pokud se toto nezmění, končí školní stravování. Ve školních jídelnách jsou ženský kolem 50 a více, které budou dělat do důchodu a bohužel i v důchodu.Sehnat sílu do kuchyně je nemožné, kde jsou vyučené kuchařky atd. Za tyhle peníze mládež dělat nebude!
odpovědět
22.11.201710:01Radek
Nemyslím si, že by byl velký problém sehnat kvalifikovanou sílu do kuchyně, vždy se nám přihlásí dostatek uchazečů. Děvčata přicházejí z restaurací a váží si pracovní doby a dlouhé dovolené o prázdninách a pokud je pohodový ředitel a v jídelně dobrý kolektiv, tak vše funguje dobře - máte spokojené strávníky a usměvavé a ochotné kuchařky. Všem přeji krásné předvánoční dny a co nejvíce spokojených strávníků
odpovědět
22.11.201714:23tristanka
No nevím jak u Vás, ale u nás na vesnici je docela problém sehnat kohokoliv na jakoukoluv nepedagogickou práci, ať je to v jídelně, či ve škole...mladí to za ty peníze dělat nebudou, takže díky Bohu za důchodce... možná ve městech je to jiné, ale kolem naší vesnice dvě školy hledají kuchařku a nemohou najít...v naší škole...2-hod. úvazek na úklid...3 roky hledáme kdo by to dělal...není zájem..přitom při mateřské..proč si nepřivydělat...kdepak, lidi jsou zdechlí a děti rozežrané..obraz rodičů..

závěry ČŠI

odpovědět
22.11.20177:27kuchařinka
Plně souhlasím s článkem od paní Valentýny. Na pozicích ředitelů sedí závistiví lidé, kteří nepřejí pracovníků ŠJ a peníze určené pro pracovníky jídelen jsou vypláceny jinde. Pokud se toto nezmění, tak nechuť pracovníků pracovat v této oblasti bude stále větší.

rozpočet

odpovědět
23.11.20179:22Hanýžka
A to ke všemu vaříme pro cizí strávníky, zaměstnance - kteří nejsou v normativu na dítě a diety- to vše nad rámec povinností, pro tyto skupiny vaříme z lásky k Vlasti. Jsme fakt dobrý

Souhlas

odpovědět
23.11.201717:06muminna
Také musím souhlasit, s tím co bylo napsáno. Kucahřka bude odcházet do důchodu za 2,5 roku a nevím, zda se nám zájemci pohrnou. I když to u nás s penězi není také moc růžové, "rozežrané" děti mi doslova berou chuť do práce. Myslím, že poslat je na pár dní do zemí, kde děti hladoví, by byla ta nejlepší škola, samozřejmě spolu s rodiči. Ale na toto téma je myslím škoda slov

zpráva ČŠI

odpovědět
12.12.201713:04kaktus
No s tím ohodnocením je to sporné, sice teď něco přidali, ale změnil se normativ na úvazky. Před 12 lety jsem nastoupila do školy a bylo zapsaných 480 strávníků. v kuchyni bylo pět kuchařek na plný úvazek, dvě na půl úvazek a jeden úvazek vedoucí. Dnes máme zapsaných 609 strávníků a v kuchyni je pět kuchařek na plný úvazek a jedna na šest hodin a jeden úvazek vedoucí. No snad od ledna dostaneme ještě jeden půl úvazek. Tak adekvátně k penězům přibylo i práce. Pomíjím vymýšlení různých nesmyslů od strávníků a hlavně rodičů. No a k tomu vaříme 13 diet. A mladí, kteří budou zařazeni na začátek nesmyslné platové tabulky tak ti to nebudou dělat už vůbec.
odpovědět
12.12.201717:53olda1
Celostátní průměr No ( tj. počet stravovaných na 1 zaměstnance je cca 70. ) Je li vás 6,8 úvazku tak jste zhruba v normě, protože záleží také na tom kolik máte skutečně stravovaných ( 80 % ? ) . Nejde tedy jen o zapsané.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi