Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Diskuse k článku Navýšení platů ve školních jídelnách

zvýšení platů

odpovědět
15.12.20177:26kuchařinka
Naše paní účetní nám kuchařkám chce na základě nového katalogu prací odebrat 5. plat. třídy a chce nás zařadit do 4. ptat. třídy. Tak zase asi budeme tam kde jsme byly. Je to nekonečný boj. Jak to vypadá na jiných ŠJ?
Logiku dle mne takové přeřazení nemá. Logiku by mělo ( a novele by odpovídalo) kdybyste byly přeřazeny v důsledku novely ze 4. do 5. třídy Zde je porovnání před novelou a po novele : 4. platová třída Nové znění 1. Výroba běžných druhů jídel. Staré znění 1. Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků. 2. Výroba složitých jídel studené kuchyně. 5. platová třída Nové znění : 1. Výroba technologicky náročných teplých jídel, specialit studené kuchyně nebo samostatná výroba jídel v souladu se závaznými výživovými normami. Staré znění 1.Výroba technologicky náročných teplých jídel nebo specialit studené kuchyně.

Důvodová zpráva ke změnám v profesi kuchař

odpovědět
15.12.201710:34Karel Krenk
Pro interpretaci změn v katalogu prací v profesi kuchař je třeba znát také důvodou zprávu. Z ní je celkem zřejmé, že by kuchařky ( ři) ve školní jídelně měly být minimálně v 5. třídě. Důvodová zpráva : Platná legislativa ukládá zejména u sledovaných skupin strávníků (pacienti, děti, žáci, studenti, klienti sociálních služeb apod.) zvýšené povinnosti v oblasti sledování výživových norem, pestrosti podávaných jídel a vytváření stravovacích návyků. Dodržování podmínek standardizovaného poskytování nutriční péče a závazných výživových norem a přizpůsobení znění ustanovení novým podmínkách je důvodem změn navrhovaných v povolání 2.05.02 Kuchař.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi