Přeskočit na obsah

Colors

Jídelny (default)

Primary
Primary light
Secondary dark
Secondary
Secondary light

E-semináře

Primary
Secondary

E-kurzy

Primary
Secondary

E-shop

Primary
Secondary

Vzdělávání

Primary
Primary light
Secondary light

General

Black
Black light
White

Logos

Black

White

Colored

Full white

Typography

Title 2

Title 3

Title 4

Title 5
Title 6

Large paragraph: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum cursus cursus.

Large paragraph bold: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum cursus cursus.

Standard paragraph: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum cursus cursus.

Standard paragraph bold: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum cursus cursus.

Small paragraph: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum cursus cursus.

Small paragraph bold: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum cursus cursus.

Extra small paragraph: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum cursus cursus.

Extra small paragraph bold: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum cursus cursus.

Grid

Buttons

Default

Default active

Outlined

Outlined active

With icon

With icon active

Rounded

Tags, badges

Primary badge Primary badge Info badge Info badge Success badge Success badge

Inputs

Outlined

Shadow

Borderless

Borderless inversed

Checks, radios, switches

Radios

Checkbox

Switches

Selects

Color variants

Dropdowns

Accordion

Potravinová alergie označuje nežádoucí reakce organismu (imunitního systému) na přijaté potraviny. Ze všech alergických onemocnění je právě alergie na potraviny tou nejsložitější, jelikož potravina obsahuje spoustu látek, které by mohly vyvolat problém. Hledání příčin potravinové alergie mnohdy představuje vyloženě detektivní práci. Léčba spočívá ve vyloučení problematické látky ze stravy a případném tlumení projevů alergie. Příznaky alergie na potraviny lze dělit na potíže v trávicím traktu (od otoků a svědění dutiny ústní, přes žaludeční nevolnost, až průjem a další střevní potíže), na problémy mimo trávicí trakt (ekzémy a potíže v dýchacím systému), až na celkovou anafylaktickou reakci, což je akutní, život ohrožující stav. Nejčastějšími alergeny v potravinách jsou ořechy, vejce, ryby a mořské plody, mléko, celer a citrusové plody.

Oblast: Onemocnění související s výživou

Příbuzné: Alergie na lepek, Alergie na bílkovinu kravského mléka

Aktualizováno: 16.9.2013

Aktualizováno: SBU

Potravinová alergie označuje nežádoucí reakce organismu (imunitního systému) na přijaté potraviny. Ze všech alergických onemocnění je právě alergie na potraviny tou nejsložitější, jelikož potravina obsahuje spoustu látek, které by mohly vyvolat problém. Hledání příčin potravinové alergie mnohdy představuje vyloženě detektivní práci. Léčba spočívá ve vyloučení problematické látky ze stravy a případném tlumení projevů alergie. Příznaky alergie na potraviny lze dělit na potíže v trávicím traktu (od otoků a svědění dutiny ústní, přes žaludeční nevolnost, až průjem a další střevní potíže), na problémy mimo trávicí trakt (ekzémy a potíže v dýchacím systému), až na celkovou anafylaktickou reakci, což je akutní, život ohrožující stav. Nejčastějšími alergeny v potravinách jsou ořechy, vejce, ryby a mořské plody, mléko, celer a citrusové plody.

Oblast: Onemocnění související s výživou

Příbuzné: Alergie na lepek, Alergie na bílkovinu kravského mléka

Aktualizováno: 16.9.2013

Aktualizováno: SBU

Post cards

Default post card

Jorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

Post card large on desktop

Jorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

Action cards

Doporučujeme

Default action card

Lektor: Ing. Pavel Ludvík
Online (240 min) 24 % (103)

Recipe cards

Product cards

Link cards