O akci
Na poslední přípravný týden jsme se rozhodli pro vás připravit seminář, který se zaměří na oblast správné výrobní a hygienické praxe, zodpoví otázky ohledně nejčastějších kontrol ve školní jídelně a shrne témata jako jsou diety ve školním stravování a spotřební koš.
Pojďme si jednotlivě představit všechna témata:
Správná výrobní a hygienická praxe
Jak správně postupovat při zpracování potravin od příjmu surovin až po výdej pokrmů, aby na konci byl vždy zdravotně nezávadný pokrm? Projdeme si body výrobního procesu a rizika, která je třeba ovládat.
Věnovat se budeme především:
• Příjmu surovin – datum použitelnosti, datum minimální trvanlivosti
• Skladování potravin – doporučení pro používání skladových prostor
• Přípravě surovin – výdej surovin do výroby, rozmrazování, použití vajec
• Přípravě pokrmů – tepelné opracování, regenerace, zpracování potravin za studena, zchlazování, zmrazování a zmrazování bez šokeru
• Uvádění pokrmů do oběhu – výdej, rozvoz, přeprava
• Výdeji pokrmů – teplé pokrmy a studené pokrmy
• Nejčastější hygienické nedostatky ve stravovacích provozech.
Nejdůležitější kontroly ve školní jídelně
• Co konkrétně dozorové orgány kontrolují?
• Jak se na kontrolu připravit, tak, aby měla hladký průběh.
• Jak s kontrolou jednat.
Diskuze na téma diety a spotřební koš
• Diety – souhrn toho, co platí a zodpovězení otázek
• Spotřební koš – souhrn toho, co platí a zodpovězení otázek
Lektoři:
Mgr. Alena Strosserová, referent odboru školství městské části Praha 3
Mgr. Jiří Plzák, Jídelny.cz
Seminář proběhne 28. srpna 2024 v Příbrami
Cena: 1200 Kč vč. DPH
Součástí kurzu je osvědčení o absolvování kurzu včetně absolvování hygienického minima.
Časový harmonogram akce
08:30 – 09:00 Prezence
09:00 – 10:30 Správná výrobní a hygienická praxe
10.30 – 11.00 Kontroly
11:00 – 11.30 Pauza s občerstvením od našich partnerů
11.30 – 12.00 Diety a Spotřební koš – souhrn platných pravidel
12.00 – 12.30 Diskuse k problematice školního stravování
12.30 Závěr letního semináře a předání osvědčení