Přeskočit na obsah
Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy

Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy


Studijní materiály

O kurzu

Kurz je zaměřen na praktickou tvorbu jídelníčků v souladu se spotřebním košem. Nevíte, jak vymyslet dobrý jídelníček a podle něho připravit chutná, zdravá a pro děti atraktivní jídla?

Kurz vede Jan Heřmánek, přední odborník v oboru gastronomie, který má rozsáhlé zkušenosti i se školním stravováním. Co se na kurzu dozvíte:

   – rady a tipy, jak připravit netradiční a přesto lákavé pokrmy
   – zásady sestavení správného a vyváženého jídelního lístku pro děti
   – jaké tuky jsou pro naše dětské strávníky vhodné
   – jaké množství luštěnin je vhodné v dětském jídelníčku
   – praktické tipy a nevšední kombinace v sestaveném jídelníčku
   – tipy praktického využití jednotlivých skupin surovin (mléčné výrobky, luštěniny, ryby a další)

Účastníci dostanou studijní sešit a 16 receptů (pro MŠ či ZŠ): 

Celozrnné špagety s bylinkovým pestem; Mexický salát s tuňákem; Čína se sójovým masem; Těstovinový salát s tofu; Pohankové rizoto s kuřecím masem; Pečený pstruh na bylinkách; Lasagne Bolognese; Losos s brusinkovou omáčkou; Řecký salát; Jáhlové rizoto; Zapečené brambory s kuřecím masem; Pstruh s mrkvovým pyré; Cuketový guláš se zeleninou, celozrnný chléb; Krůtí nudličky s pohankou; Těstovinový salát se Shmaky.

Délka videa: 49 min.

Kurz je přístupný po dobu 1 roku od přijetí účastnického poplatku.

Délka: 49 min

Osvědčení: Ne

Závěrečný test: Ne

Cena: 190 Kč

Technické požadavky a často kladené dotazy.

Ukázka materiálů