Základem knihy je 100 receptur úspěšných bezmasých pokrmů, které nám dodaly školní jídelny. Ke každému pokrmu navrhla nutriční terapeutka kompletní bezmasé menu, které splňuje ty nejvyšší nároky výživových specialistů. Pro zájemce, kteří se nespokojí s tím, že jen zařadí hotové menu do jídelníčku, a budou chtít vědět, jak vyvážená a plnohodnotná menu vytvářet, jsme připravili obsáhlou výkladovou část receptáře. Tato část rozebírá základní principy výživy se zřetelem k bezmasým pokrmům, ukazuje, jaké živiny najdeme v různých surovinách, a seznamuje čtenáře, jak tyto potraviny do stravy správně zařazovat.
Výhodou je, že takové poznatky lze užít nejen při přípravě obědů, ale také svačin v MŠ nebo večeří v dětských domovech a internátech. Tato teoretická část je zakončena kapitolou Nutričně vyvážené bezmasé pokrmy a bezmasá menu v praxi. Ta obsahuje praktický návod, jak sestavovat bezmasá obědová menu. Čtenáři zde najdou spoustu praktických příkladů, jak kombinovat potraviny v bezmasých menu, aby vznikl oběd nejen chutný, ale také vyvážený z pohledu výživy a bohatý na živiny.
Publikaci je také možné zakoupit na akcích společnosti Jídelny.cz.
Počet stran: | 120 |
Formát: | A5 |
Vazba: | Brožovaná |
Rok vydání: | 2020 (1. vydání) |
ISBN: | 978-80-907622-0-6 |