- Receptář přináší 267 nových receptů pro celodenní stravování dětí v MŠ, a to nejen obědy. Téměř 50 receptů se týká přesnídávek a svačin.
- Recepty pocházejí z cca 25 jídelen MŠ a ZŠ, byly odzkoušeny v praxi.
- Všechny recepty prošly přísnou revizí nutriční terapeutky a byly upraveny pro potřeby stravování 2letých dětí. Odpovídají potřebám těchto dětí jak co do výběru potravin, tak co do kulinářské úpravy a technologických postupů.
- Receptury hlavních pokrmů jsou doplněny o návrh vhodných příloh či doplňků.
- Receptář nepoužívá sterilované potravin a uzeniny (jen naprosto výjimečně šunku). Upřednostňuje čerstvé nebo zmražené potraviny.
- Recepty ve větší míře obsahují sýry jako cottage, mozzarella, dále červenou řepa, cuketu, avokádo apod.
- Je minimalizováno množství cukru a tuku, jídelny tak budou snáze plnit nutriční doporučení.
- Jsou zařazeny netradiční technologické postupy, např. pečená zelenina v pomazánkách a polévkách, a řada oblíbených krémových polévek.
- S využitím receptáře a dalších běžných příloh, nápojů a pečiva je možno sestavit 2 měsíční jídelní lístky.
- Použití receptáře se neomezuje jen na mateřské školy, i jídelny základní škol si v knize najdou recepty, které budou chutnat jejich žákům.
Prohlédněte si ukázky z knihy.
Seznam receptur obsažených v knize.
Publikaci je také možné zakoupit na akcích společnosti Jídelny.cz.
Počet stran: | 316 |
Formát: | A5 |
Vazba: | Brožovaná |
Rok vydání: | 2018 (1. vydání) |
ISBN: | 978-80-905557-8-5 |