Přeskočit na obsah
Přesnídávky, obědy a svačinky
Přesnídávky, obědy a svačinky
Přesnídávky, obědy a svačinky
Přesnídávky, obědy a svačinky
Přesnídávky, obědy a svačinky
Přesnídávky, obědy a svačinky

Přesnídávky, obědy a svačinky

Kolektiv autorů

Skladem
450 Kč
450 Kč bez DPH
  • Receptář přináší 267 nových receptů pro celodenní stravování dětí v MŠ, a to nejen obědy. Téměř 50 receptů se týká přesnídávek a svačin.
  • Recepty pocházejí z cca 25 jídelen MŠ a ZŠ, byly odzkoušeny v praxi.
  • Všechny recepty prošly přísnou revizí nutriční terapeutky a byly upraveny pro potřeby stravování 2letých dětí. Odpovídají potřebám těchto dětí jak co do výběru potravin, tak co do kulinářské úpravy a technologických postupů.
  • Receptury hlavních pokrmů jsou doplněny o návrh vhodných příloh či doplňků.
  • Receptář nepoužívá sterilované potravin a uzeniny (jen naprosto výjimečně šunku). Upřednostňuje čerstvé nebo zmražené potraviny.
  • Recepty ve větší míře obsahují sýry jako cottage, mozzarella, dále červenou řepa, cuketu, avokádo apod.
  • Je minimalizováno množství cukru a tuku, jídelny tak budou snáze plnit nutriční doporučení.
  • Jsou zařazeny netradiční technologické postupy, např.  pečená zelenina v pomazánkách a polévkách, a řada oblíbených krémových polévek.
  • S využitím receptáře a dalších běžných příloh, nápojů a pečiva je možno sestavit 2 měsíční jídelní lístky.
  • Použití receptáře se neomezuje jen na mateřské školy, i jídelny základní škol si v knize najdou recepty, které budou chutnat jejich žákům.

Prohlédněte si ukázky z knihy.

Seznam receptur obsažených v knize.

Publikaci je také možné zakoupit na akcích společnosti Jídelny.cz.

Počet stran:316
Formát:A5
Vazba:Brožovaná
Rok vydání:2018 (1. vydání)
ISBN:978-80-905557-8-5