Záznam webináře je z 9.6.2020.
Nejste si jistí správným zařazením surovin do spotřebního koše? Co třeba hrášek, sterilované fazole, ovocný jogurt či rostlinná „šlehačka“? Poradí vám Mgr. Jana Petrová, nutriční terapeut a Ing. Pavel Ludvík, znalec problematiky školních jídelen a spotřebního koše. Dozvíte se nejenom, jak správně zařazovat problematické suroviny, ale také si vyzkoušíte technické řešení online seminářů.
Délka vysílání: 30 minut
Prosím, objednejte si záznam webináře pomocí tlačítka Objednat záznam. Vstup Vám pak bude zpřístupněn bez jakéhokoliv poplatku.
Záznam webináře z 26.4.2022
Chcete mít klidný spánek, že vše děláte správně? Nepropásněte tedy seminář, kde Vás seznámíme se základní legislativou, jejíž znalost je nezbytná k výkonu práce vedoucí školní jídelny:
- ZÁKON č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů
- Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších předpisů (detailně se budeme věnovat problematice spotřebního koše potravin ve všech jeho aspektech)
- ZÁKON č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek
- Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES 852/2004, o hygieně potravin
- Alergeny
- Nakládání s biologickým odpadem
- Nejčastější prohřešky v praxi školních jídelen
Nemusíte mít strach z nudné teorie, výklad doplníme praktickými ukázkami.
Délka vysílání: 120 minut
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.
Osvědčení není součástí záznamu webináře.
Technické požadavky a často kladené dotazy.
Záznam webináře je ze 17.6.2020.
Personál jídelny, který připravuje dietní stavu ve smyslu vyhlášky č. 107/2005 Sb. v platném znění, musí
být proškolen nutričním terapeutem. Kurz vám odpoví na mnoho otázek, které se vážou k dietnímu stra-
vování ve školních jídelnách.
• Máte základní znalosti o nemocech, které vyžadují dietní stravu?
• Víte, které diety lze připravovat ve školních jídelnách a jaká jsou s tím spojená případná rizika?
• Co vše je zapotřebí zabezpečit, rozhodnete-li se tuto službu nabídnout?
• Technologické postupy při přípravě diet.
A nezapomeneme ani na příklady vhodných receptur.
Osvědčení není součástí záznamu webináře!
Délka vysílání: 90 minut
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.
Záznam webináře je z 28.5.2020.
Praktické postupy pro správné kalkulace jídel. Provozujete ve školní jídelně doplňkovou činnost? Nebo jenom výjimečně potřebujete prodat jídlo cizímu strávníkovi? Víte, jak si vyhledat ty správné údaje pro výpočet kalkulací jídel? Umíte z Vaší účetní dostat ty správné údaje, které pro kalkulace potřebujete, nebo chcete raději umět přečíst výsledovku a připravit si podklady pro kalkulace sami? Vše si ukážeme na názorných příkladech a reálných datech. Víte, jak správně určit a následně rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost a správně tak stanovit cenu jídla? Chcete znát jednoduché a jasné postupy, které Vám pomohou obhájit Vaši kalkulaci před kontrolním orgánem? Na konkrétních modelových situacích si vše procvičíme v praktických příkladech.
Osvědčení není součástí záznamu webináře!
Délka vysílání: 90 minut
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.
Stejné téma přednášel i lektor Ing. Vladimír Bureš – Kalkulace cen (studijní materiály jsou stejné).
Záznam webináře je z 30.4.2020.
Máte efektivně nastaveny kritické body?
Máte celý systém aktuální a není zbytečně byrokratický?
Naučíme Vás, jak provést ověření, aktualizaci anebo případně zjednodušení systému HACCP v praxi (ve vlastním provozu)
Seminář je určen především těm, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní (vedoucí pracovníci, členové týmu HACCP), ale i těm, kteří si chtějí osvěžit své znalosti. Nyní je vhodný čas na ověření systému.
Osvědčení není součástí záznamu webináře!
Délka vysílání: 150 minut
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.