Kurz je zaměřen na získání znalostí, které jsou nutné pro pracovníky výdejen a dětských skupin v oblasti hygieny.
Oživíte si povinnosti z příslušné legislativy a znalosti, které musí stravovací provoz dodržet. Podrobně seznamuje se základy osobní hygieny (zejména péče o ruce) a provozní hygieny (skladování potravin, čisticích prostředků a dalších předmětů, sanitace). Významná část školení je věnována tomu, jak se bránit onemocnění z potravin. Kurz seznamuje s příčinami vzniku zdravotních nebezpečí, s primární a sekundární kontaminací, s fyzikálními, chemickými a biologickými nebezpečími a se zásadami, jak těmto nebezpečím předcházet.
V případě úspěšného absolvování kurzu získá účastník osvědčení prokazující, že rozsah jeho znalostí odpovídá požadavkům vyhlášky č. 490/2000.
Součástí kurzu: video, studijní materiál, certifikát za absolvování kurzu
Délka videa: 110 min.
Kurz je přístupný po dobu 20 dnů od přijetí účastnického poplatku
Kurz je zaměřen na získání znalostí, které jsou nutné pro vedoucí pracovníky stravovacích provozů.
Oživíte si povinnosti z příslušné legislativy a znalosti, které musí stravovací provoz dodržet. Podrobně seznamuje se základy osobní hygieny (zejména péče o ruce) a provozní hygieny (skladování potravin, čisticích prostředků a dalších předmětů, sanitace). Významná část školení je věnována tomu, jak se bránit onemocnění z potravin. Kurz seznamuje s příčinami vzniku zdravotních nebezpečí, s primární a sekundární kontaminací, s fyzikálními, chemickými a biologickými nebezpečími a se zásadami, jak těmto nebezpečím předcházet.
Součástí kurzu: video, studijní materiál
Délka videa: 110 min.
Kurzy jsou přístupné po dobu 20 dnů od přijetí účastnického poplatku.
Kurz je určen pro kuchařky, kuchaře či pomocný personál. Žádná komplikovaná legislativa, pouze praktické znalosti a dovednosti. Shrnuje vše podstatné v oblasti osobní a provozní hygieny a co by tito pracovníci měli vědět a dodržovat – od příjmu až po výdej.
Kurz podrobně seznamuje se základy osobní hygieny (zejména péče o ruce) a provozní hygieny (skladování potravin, čisticích prostředků a dalších předmětů, sanitace). Dále také ukazuje možné příčiny vzniku zdravotních nebezpečí. Dozvíte se, kde hrozí rizika kontaminace a jak jim účinně předcházet.
Součástí kurzu: video, studijní materiál
Délka videa: 110 min.
Kurzy jsou přístupné po dobu 20 dnů od přijetí účastnického poplatku.
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Víte, co se v souvislosti s HACCP musí a nemusí?
Umíte na svém provozu správně stanovit nebezpečí pro přípravu pokrmů?
Máte správně nastavené kritické body?
Víte, jak zacházet s potenciálně nebezpečnými pokrmy a potravinami?
Od zavedení HACCP v roce 2004 se mnoho věcí změnilo. Změny souvisí s teplotními limity, alergeny a hlavně s možností zjednodušení systému.
Seminář je určen všem, kteří chtějí mít systém HACCP v souladu s aktuálním stavem provozu.
Délka videa: 163 min
Bonus:
A aby toho nebylo málo, máme pro vás teď ještě bonusovou část od druhého odborníka ZDARMA!
Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž
Lektor: Mgr. Jiří Plzák
Tušíte, jaké jsou nejčastější nedostatky v dokumentaci systému HACCP?
Zdá se vám zavedený systém HACCP vašeho provozu složitý nebo neaktuální?
Nevíte si rady, jak jej účelně zjednodušit tak, aby i přesto vyhovoval požadavkům legislativy?
Přednáška přináší vzory možného zjednodušení systému HACCP a náměty, jak na to.
Délka videa: 90 min
Součástí kurzu: video, učební materiál.
Kurzy jsou přístupné po dobu 14 dnů od přijetí účastnického poplatku.