Kurz je zaměřen na získání znalostí, které jsou nutné pro pracovníky výdejen a dětských skupin v oblasti hygieny.
Oživíte si povinnosti z příslušné legislativy a znalosti, které musí stravovací provoz dodržet. Podrobně seznamuje se základy osobní hygieny (zejména péče o ruce) a provozní hygieny (skladování potravin, čisticích prostředků a dalších předmětů, sanitace). Významná část školení je věnována tomu, jak se bránit onemocnění z potravin. Kurz seznamuje s příčinami vzniku zdravotních nebezpečí, s primární a sekundární kontaminací, s fyzikálními, chemickými a biologickými nebezpečími a se zásadami, jak těmto nebezpečím předcházet.
V případě úspěšného absolvování kurzu získá účastník osvědčení prokazující, že rozsah jeho znalostí odpovídá požadavkům vyhlášky č. 490/2000.
Součástí kurzu: video, studijní materiál, certifikát za absolvování kurzu
Délka videa: 110 min.
Kurz je přístupný po dobu 20 dnů od přijetí účastnického poplatku
Kurz je zaměřen na získání znalostí, které jsou nutné pro vedoucí pracovníky stravovacích provozů.
Oživíte si povinnosti z příslušné legislativy a znalosti, které musí stravovací provoz dodržet. Podrobně seznamuje se základy osobní hygieny (zejména péče o ruce) a provozní hygieny (skladování potravin, čisticích prostředků a dalších předmětů, sanitace). Významná část školení je věnována tomu, jak se bránit onemocnění z potravin. Kurz seznamuje s příčinami vzniku zdravotních nebezpečí, s primární a sekundární kontaminací, s fyzikálními, chemickými a biologickými nebezpečími a se zásadami, jak těmto nebezpečím předcházet.
Součástí kurzu: video, studijní materiál
Délka videa: 110 min.
Kurzy jsou přístupné po dobu 20 dnů od přijetí účastnického poplatku.
Záznam webináře z 23. listopadu 2021
Chcete vědět, jak správně postupovat při zpracování potravin od příjmu surovin až po výdej pokrmů, aby na konci byl vždy zdravotně nezávadný pokrm?
Tento webinář se podrobně věnuje jednotlivým bodům výrobního procesu a ukazuje rizika, která je třeba ovládat. Věnovat se budeme především:
- Příjmu surovin – datum použitelnosti, datum minimální trvanlivosti
- Skladování potravin – doporučení pro používání skladových prostor
- Přípravě surovin – výdej surovin do výroby, rozmrazování, použití vajec
- Přípravě pokrmů – tepelné opracování, regenerace, zpracování potravin za studena, zchlazování, zmrazování a zmrazování bez šokeru
- Uvádění pokrmů do oběhu – výdej, rozvoz, přeprava
- Výdeji pokrmů – teplé pokrmy a studené pokrmy
Kurz je určen pro kuchařský personál či nové vedoucí pracovníky stravovacího provozu.
Délka vysílání: 120 minut
Záznam je k dispozici 20 dní.
Osvědčení není součástí záznamu.
Technické požadavky a často kladené dotazy.
Kurz je určen pro kuchařky, kuchaře či pomocný personál. Žádná komplikovaná legislativa, pouze praktické znalosti a dovednosti. Shrnuje vše podstatné v oblasti osobní a provozní hygieny a co by tito pracovníci měli vědět a dodržovat – od příjmu až po výdej.
Kurz podrobně seznamuje se základy osobní hygieny (zejména péče o ruce) a provozní hygieny (skladování potravin, čisticích prostředků a dalších předmětů, sanitace). Dále také ukazuje možné příčiny vzniku zdravotních nebezpečí. Dozvíte se, kde hrozí rizika kontaminace a jak jim účinně předcházet.
Součástí kurzu: video, studijní materiál
Délka videa: 110 min.
Kurzy jsou přístupné po dobu 20 dnů od přijetí účastnického poplatku.
Víte, co se v souvislosti s HACCP musí a nemusí?
Umíte na svém provozu správně stanovit nebezpečí pro přípravu pokrmů?
Máte správně nastavené kritické body?
Víte, jak zacházet s potenciálně nebezpečnými pokrmy a potravinami?
Od zavedení HACCP v roce 2004 se mnoho věcí změnilo. Změny souvisí s teplotními limity, alergeny a hlavně s možností zjednodušení systému.
Seminář je určen všem, kteří chtějí mít systém HACCP v souladu s aktuálním stavem provozu.
Součástí kurzu: video, učební materiál, závěrečný test
Délka videa: 163 min
Kurzy jsou přístupné po dobu 14 dnů od přijetí účastnického poplatku.