Letní období přináší nástup nových pracovníků, což je pro všechny náročné. My pro Vás máme skvělé řešení! Náš kurz pro nové vedoucí je tu nyní s výraznou slevou z 9 990,- Kč
na 3 590,- Kč. Spolehněte se na nás a získejte kvalifikovaný personál, který zajistí spokojenost vašich strávníků. Nechte starosti se zaškolením na nás!
Kurz je určen pro ty, kteří v této pozici začínají, jsou v ní nejvíce půl roku, nebo teprve uvažují, že by do takového zaměstnání nastoupili. Kurzem mohou projít i vedoucí s většími zkušenostmi v oboru, ale pak je možné, že část informací již budou znát.
Kurz obsahuje tato hlavní témata:
- Co je to školní jídelna – slovník pojmů
- Co je důležité nezanedbat při převzetí školní jídelny
- Ekonomika školní jídelny
- Management pro začátečníky
- Bezpečnost stravovacího provozu
- Kvalita ve školní jídelně
Do jednotlivých témat jsme pečlivě vybrali pouze ty informace, které jsou nutné pro první měsíce působení nové vedoucí v jídelně. Skutečný obsah témat je mnohem širší a měl by být předmětem Vašeho dalšího rozšiřujícího studia.
Ke kurzu je ke stažení studijní materiál v PDF. Tento studijní materiál je dostupný pouze v elektronické podobě, po přihlášení do kurzu si jej stáhnete v podkladech níže.
Celkový rozsah videí v kurzu je 17 hod. Kurz je přístupný po dobu 183 dnů od přijetí účastnického poplatku a je ukončen závěrečným testem. Osvědčení o absolvování kurzu vydáváme po úspěšném splnění závěrečného testu. Osvědčení zasíláme na e-mail.
Záznam webináře je z 10. listopadu 2020.
Určitě chcete mít jistotu, že ve vaší funkci vše děláte správně, a je při tom jedno, jestli ve školním stravování začínáte, nebo v něm pracujete už delší dobu. Cílem kurzu je ujasnit si, co je náplní pozice vedoucí školní jídelny, jaké povinnosti ve vztahu k legislativě tato práce přináší, a předat praktické rady, jak zvládnout všechny úkoly.
Obsah kurzu:
– význam a funkce školního stravování,
– seznámení s aktuální legislativou,
– manažerská role vedoucí školní jídelny,
– požadavky na vzdělání a praxi vedoucího pracovníka a na jeho správné pracovní zařazení/ohodnocení,
– řízení změny ve školním stravování – co můžeme změnit,
– image školního stravování – co je třeba pro něj udělat,
– povinná dokumentace ve školní jídelně,
– vnitřní řády školní jídelny – co by měly obsahovat,
– výživové normy, spotřební koš, finanční normativ,
– podmínky pro poskytování školního, závodního a dietního stravování.
Osvědčení není součástí záznamu webináře!
Délka vysílání: 4 hod
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.
O lektorce:
Mgr. Alena Strosserová je absolventkou oboru dietní sestra na SZŠ, poté vystudovala školský management a management vzdělávání. 9 let pracovala jako nutriční terapeut ÚVN Praha. Od roku 1994 působí jako metodik školního stravování na odboru školství Městské části Praha 3, souběžně do roku 2000 také na školském úřadě. 15 let byla redaktorkou Zpravodaje pro školní stravování, později i jeho šéfredaktorkou. Je spoluautorkou myšlenky pořádat soutěž O nejlepší školní oběd, tuto soutěž rovněž organizovala. Po celou dobu praxe přednáší a publikuje v oblasti problematiky školního stravování.
Záznam webináře je z 11.11.2020.
Co je potřeba znát k tomu, jaké má vedoucí jídelny možnosti a jak je může využít k vytvoření optimálního kolektivu pracovníků? Ukážeme Vám, jak postupovat při personálním obsazování školní jídelny.
- Normativ pracovníků v ŠJ a jeho financování.
- Rozložení sil podle funkcí potřebných k zajištění provozu.
- Katalog prací a Nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě – jak s nimi pracovat při vytváření pracovních pozic a správného platového zařazení.
- Kvalifikace pracovníků, délka praxe a jejich vliv na určení platové třídy a stupně (ideální stav a realita, jak vše skloubit dohromady).
- Diskusní blok –praktické příklady funkcí pracovníků ŠJ a jejich platového zařazení v souladu s normativem.
Přečtěte si zaznamenaný rozhovor, kde Mgr. Alena Strosserová popisuje, k čemu jsou tyto znalosti pro vedoucí jídelny užitečné. >>> Odkaz na článek <<<
Osvědčení není součástí záznamu webináře!
Délka vysílání: 90 minut
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.
Záznam webináře z 26.4.2022
Chcete mít klidný spánek, že vše děláte správně? Nepropásněte tedy seminář, kde Vás seznámíme se základní legislativou, jejíž znalost je nezbytná k výkonu práce vedoucí školní jídelny:
- ZÁKON č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů
- Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších předpisů (detailně se budeme věnovat problematice spotřebního koše potravin ve všech jeho aspektech)
- ZÁKON č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek
- Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES 852/2004, o hygieně potravin
- Alergeny
- Nakládání s biologickým odpadem
- Nejčastější prohřešky v praxi školních jídelen
Nemusíte mít strach z nudné teorie, výklad doplníme praktickými ukázkami.
Délka vysílání: 120 minut
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.
Osvědčení není součástí záznamu webináře.