Lektor: Ing. Pavel Ludvík
Nemáte jasno v tom, jaké předpisy musí školní jídelna dodržovat? Chcete získat jistotu, že plní vše tak, jak máte?
Víte, jaké platí právní předpisy? Znáte zásady financování školních jídelen?
Webinář se zaměří na tyto oblasti:
- formy a řízení školních jídelen – příspěvkové, církevní, soukromé; vztahy se zřizovatelem, zřizovací listina, vnitřní řád;
- strávníci – povinnosti a nárok na oběd, stravování jiných strávníků než žáků;
- stravování zaměstnanců;
- zaměstnanci – pracovní smlouvy, dohody, odměna, volna, překážky v práci, dovolené, pracovní doba a přestávka;
- financování školního stravování;
- ekonomika a hospodaření – sledování finanční bilance, výběr stravného a vymáhání dluhů, DPH;
- bezpečnost pokrmů (hygiena, HACCP) a bezpečnost práce;
- potraviny a jídelníčky – výběr potravin, spotřební koš, pravidla pro sestavování jídelníčků.
Připojte se k nám a získejte cenné poznatky, které vám pomohou lépe porozumět této problematice.
Mějte v předpisech a financování jasno. Vyplatí se to!
Záznam webináře z 9.11.2022
Zdražovali jste stravné, nebo teprve chcete zdražovat? Máte ze zvyšování cen obavy? Zúčastněte se tohoto webináře, který vám ukáže, na základě čeho o zdražení rozhodnout.
Je při tom potřeba zvážit nejen stav finanční bilance a vývoj cen potravin, ale i možnosti vlastního šetření a příp. další vlivy. Webinář vám předvede, jak tyto informace analyzovat a jak v konkrétních situacích rozhodnout, zda zdražit, a o kolik.
Představí vám ukázky úsporného používání potravin a zařazování levných jídel do jídelníčku. Seznámí vás s aktuálními cenami stravného ve školních jídelnách. Vysvětí vám kalkulaci cen stravy a její podstatné náležitosti.
Na závěr vám přinese zkušenosti, jak se na zdražení připravit a jak o něm komunikovat se strávníky.
Délka vysílání: 120 minut
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.
Osvědčení není součástí záznamu webináře.
Technické požadavky a často kladené dotazy.
Záznam webináře z 23. února 2022
Uvažujete o zavedení doplňkové činnosti? Chcete zjistit, jaké nové povinnosti vás čekají? Zajímají vás zkušenosti z praxe? Potřebujete inspiraci a dobré příklady?
Na webináři získáte přehled o základní legislativě, poznáte nutné první kroky před zahájením doplňkové činnosti a získáte podněty, čím vším a jak můžete doplňkovou činnost na vaší jídelně obohatit. Webinář je vhodný především pro ty, kteří se na doplňkovou činnost teprve chystají a nebo nedávno začali a potřebují se ujistit, že na nic podstatného nezapomněli.
Délka vysílání: 120 minut
Záznam je k dispozici 20 dní.
Osvědčení není součástí záznamu.
Technické požadavky a často kladené dotazy.
Záznam webináře z 9. února 2022
Našli jste někdy chybu ve skladu či stravném až po několika měsících a nevěděli, jak to napravit? Míváte starosti, zda jste uzávěrku provedli a odevzdali správně, zda jste nepřehlédli nějakou chybu? Nemohli jste se někdy shodnout s účetní, zda je chyba u vás nebo u ní?
Na webináři se dozvíte, jak se v agendě skladu a stravného neustále mění ekonomické hodnoty a jak na sebe navazují. Zjistíte, co je pro řádnou kontrolu uzávěrky důležité a na čem naopak vůbec nezáleží. Zjednodušíte si vaše pracovní postupy. Ukážeme si základní principy velmi jednoduché, rychlé a přitom spolehlivé kontroly uzávěrky.
Při využití získaných poznatků v praxi získáte během 10 minut jistotu, že máte uzávěrku provedenou správně a nebo objevíte každý rozpor ještě před tím, než uzávěrku odevzdáte. Po uzávěrce budete klidně spát – účetní vám ve vaší uzávěrce již žádnou chybu neobjeví.
Délka vysílání: 120 minut
Záznam je k dispozici 20 dní.
Osvědčení není součástí záznamu.
Technické požadavky a často kladené dotazy.
Záznam webináře je z 28.5.2020.
Praktické postupy pro správné kalkulace jídel. Provozujete ve školní jídelně doplňkovou činnost? Nebo jenom výjimečně potřebujete prodat jídlo cizímu strávníkovi? Víte, jak si vyhledat ty správné údaje pro výpočet kalkulací jídel? Umíte z Vaší účetní dostat ty správné údaje, které pro kalkulace potřebujete, nebo chcete raději umět přečíst výsledovku a připravit si podklady pro kalkulace sami? Vše si ukážeme na názorných příkladech a reálných datech. Víte, jak správně určit a následně rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost a správně tak stanovit cenu jídla? Chcete znát jednoduché a jasné postupy, které Vám pomohou obhájit Vaši kalkulaci před kontrolním orgánem? Na konkrétních modelových situacích si vše procvičíme v praktických příkladech.
Osvědčení není součástí záznamu webináře!
Délka vysílání: 90 minut
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.
Stejné téma přednášel i lektor Ing. Vladimír Bureš – Kalkulace cen (studijní materiály jsou stejné).
- Víte, co všechno patří do kalkulace cen jídel?
- Proč je důležité, aby byla správně spočítána?
- Jak správně určit věcnou a mzdovou režii?
- Umíte spočítat režijní i mzdové náklady při přípravě více chodů (snídaně, svačina, oběd..)?
- Jak správně stanovit kalkulaci u plátce DPH?
Tyto a další otázky zodpovíme a naučíme vás správně přistupovat ke kalkulaci cen jídel i ve složitějších případech z praxe.
Součástí kurzu: video, učební materiál a závěrečný test.
Délka videa: 76 minut
Kurzy jsou přístupné po dobu 30 dnů od přijetí účastnického poplatku.