Lektor: Ing. Pavel Ludvík
Nemáte jasno v tom, jaké předpisy musí školní jídelna dodržovat? Chcete získat jistotu, že plní vše tak, jak máte?
Víte, jaké platí právní předpisy? Znáte zásady financování školních jídelen?
Webinář se zaměří na tyto oblasti:
- formy a řízení školních jídelen – příspěvkové, církevní, soukromé; vztahy se zřizovatelem, zřizovací listina, vnitřní řád;
- strávníci – povinnosti a nárok na oběd, stravování jiných strávníků než žáků;
- stravování zaměstnanců;
- zaměstnanci – pracovní smlouvy, dohody, odměna, volna, překážky v práci, dovolené, pracovní doba a přestávka;
- financování školního stravování;
- ekonomika a hospodaření – sledování finanční bilance, výběr stravného a vymáhání dluhů, DPH;
- bezpečnost pokrmů (hygiena, HACCP) a bezpečnost práce;
- potraviny a jídelníčky – výběr potravin, spotřební koš, pravidla pro sestavování jídelníčků.
Připojte se k nám a získejte cenné poznatky, které vám pomohou lépe porozumět této problematice.
Mějte v předpisech a financování jasno. Vyplatí se to!
- Víte, co všechno patří do kalkulace cen jídel?
- Proč je důležité, aby byla správně spočítána?
- Jak správně určit věcnou a mzdovou režii?
- Umíte spočítat režijní i mzdové náklady při přípravě více chodů (snídaně, svačina, oběd..)?
- Jak správně stanovit kalkulaci u plátce DPH?
Tyto a další otázky zodpovíme a naučíme vás správně přistupovat ke kalkulaci cen jídel i ve složitějších případech z praxe.
Součástí kurzu: video, učební materiál a závěrečný test.
Délka videa: 76 minut
Kurzy jsou přístupné po dobu 30 dnů od přijetí účastnického poplatku.