Přeskočit na obsah

Lektorka: Mgr. Jana Broulíková

Jak je to s přípravou diet v zařízeních školního stravování?

Chystáte se vařit dietní pokrmy? Bezlepkové, bezmléčné, diabetické nebo další? Znáte specifika nejčastějších druhů diet pro dětské strávníky? A jak je to s legislativou – víte, čím se řídit?

Nutriční terapeutka vás seznámí s hlavními zásadami, technologickou úpravou surovin i správným výběrem potravin k přípravě pokrmů pro strávníky s konkrétními alergiemi či intolerancemi.

Získejte znalosti pro správnou skladbu dietního menu!

Nezapomeňte proškolit personál a seznámit je s druhy a principy dietního stravování!

Lektorka se specializuje na nemocniční a školní stravování. Je připravena zodpovědět dotazy, které vám pomohou s přípravou diet ve školních jídelnách.

Letní období přináší nástup nových pracovníků, což je pro všechny náročné. My pro Vás máme skvělé řešení! Náš kurz pro nové kuchařky je tu nyní s výraznou slevou z 9 990,- Kč na
3 590,- Kč. Spolehněte se na nás a získejte kvalifikovaný personál, který zajistí spokojenost vašich strávníků. Nechte starosti se zaškolením na nás!

Budete nastupovat do školní jídelny jako kuchařka? Nemáte vhodnou kvalifikaci? Nebo potřebujete nekvalifikovanou kuchařku kvalitně zaučit do provozu?

Uvědomujeme si nutnost takového proškolení, a proto jsme sestavili kurz pro nové kuchařky ve školní jídelně.

Problematika školního stravování je velmi obsáhlá a pro nováčka není jednoduché zorientovat se v této oblasti. Pozice kuchařky je ve školní jídelně nepostradatelná a zásadní – její úlohou je připravit pokrmy tak, aby:

Přinášíme vám školení, které obsáhne znalosti potřebné i pro nekvalifikované pracovnice školních jídelen:

Absolvent tohoto kurzu bude zdatným pomocníkem znalým v oblasti přípravy pokrmů ve školním stravování. Zároveň získá všechny znalosti potřebné k tomu, aby připravil nejlepší jídla pro dětské strávníky.

Ke kurzu je ke stažení studijní materiál v PDF. Tento studijní materiál je dostupný pouze v elektronické podobě, po přihlášení do kurzu si jej stáhnete v podkladech níže.

Kurz obsahuje přes 14 hodin videí a další budou přibývat. Je přístupný po dobu 183 dnů od přijetí účastnického poplatku a je ukončen závěrečným testem. Osvědčení o absolvování kurzu vydáváme po úspěšném splnění závěrečného testu. Osvědčení zasíláme na e-mail.

Záznam webináře ze 17.5.2022

Lze zajistit kvalitní stravu ve školní jídelně? Zajisté ano! V tomto webináři se pokusíme nejen najít způsob jak pracovat se spotřebním košem, ale rovněž jak jej naplnit vhodnými potravinami.

Podívejte se s námi blíže na plnění spotřebního koše v praxi, a zároveň na to, jak dostat kvalitní a výživově hodnotné potraviny do jídelníčku dětí.

Společně projdeme postoje dětských strávníků k výživě, k potravinám, jejich chuťovým vlastnostem a Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky. Zaměříme se speciálně na:

Délka vysílání: 120 minut 

Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.

Osvědčení není součástí záznamu webináře.

Technické požadavky a často kladené dotazy.

Záznam webináře ze 7. dubna 2022

Jistě už víte, že tuky jsou nezbytnou součástí naší stravy, díky tukům nám jídlo chutná, a že tuky mají pozitivní i negativní vliv na naše zdraví. Záleží však na tom, jaké tuky v jídelníčku zvolíme.

Přednáška Vás seznámí s tím, jak školní jídelny plní doporučenou skladbu jídelníčku z hlediska zastoupení tuků dle studie Státního zdravotního ústavu a také z pohledu České školní inspekce. Povíme si o tom, jak správně tuky zařazovat do spotřebního koše. Osvěžíme si informace o rozdělení tuků a jejich vliv na naše zdraví. A nezapomeneme ani na praktická doporučení, jaké tuky ve školním stravování zvolit, abychom prospívali zdraví dětí a pomohli zlepšit skladbu jídelníčku této věkové kategorie.

Délka vysílání: 120 minut 

Záznam je k dispozici 20 dní.

Osvědčení není součástí záznamu.

Technické požadavky a často kladené dotazy.

Záznam webináře z 23. března 2022

Také u vás ryby a luštěniny nejdou? Seznámíme vás se zkušenostmi těch jídelen, které úspěšně nabízejí rybí a luštěninové pokrmy.

Co je důvodem jejich úspěchu? Zajímavé pokrmy a recepty, vhodná rybí masa, jejich zakomponování do obědového menu, použití příloh, dresinků a doplňků, uplatňování určitých postupů a triků, umění spolupráce s učiteli. To vše v kostce v tomto online semináři.

Délka vysílání: 60 minut 

Záznam je k dispozici 20 dní.

Osvědčení není součástí záznamu.

Technické požadavky a často kladené dotazy.

Záznam webináře z 27. srpna 2021

V současné době je kladen velký důraz na pravidelné zařazování bezmasých pokrmů ve školních jídelnách. Ne každý bezmasý pokrm je však vhodný pro dětského strávníka.

Chcete se naučit sestavovat bezmasé menu tak, aby odpovídalo současným trendům a zároveň bylo pro vaše strávníky nutričně hodnotné a vyvážené? Tak přesně pro vás je určen tento webinář. 

Délka vysílání: 60 minut 

Záznam je k dispozici 20 dní.

Osvědčení není součástí záznamu.

Technické požadavky a často kladené dotazy.

Záznam webináře z 23. dubna 2021.

Jak správně značit pokrmy. Co je to falšování a jak se ho můžete dopustit. Jak uvádět názvy pokrmů a které dovětky (např. čerstvý, domácí) je možné použít? Jak správně informovat o alergenech?

Chcete si ověřit, že vše zveřejňujete svým strávníkům správně! Objednejte si tento webinář.

Délka vysílání: 90 minut 

Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.

Osvědčení není součástí záznamu webináře!

Technické požadavky a často kladené dotazy.

Záznam webináře z 10. února 2021

Určitě i vy  používáte nové potravinářské výrobky, k jejichž zařazení do spotřebního koše neexistuje žádný návod ani doporučení. Jedinou cestou je prozkoumat informace o složení na obalech a zařadit výrobek podle nich. Webinář vám tomu poskytne všechny potřebné informace. V krátkém úvodu se seznámíte s tím, které informace z obalů mají význam pro výpočet spotřebního koše a které lze pominout. Pak se už vše bude vysvětlovat na etiketách desítek méně obvyklých potravinářských výrobků, které jídelny objednávají pro přípravu jídel.

Délka vysílání: 90 minut 

Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.

Osvědčení není součástí záznamu webináře!

Záznam webináře z 20. ledna 2021

Nevíte, jak na jídelníček, nemáte zkušenosti s jeho sestavováním?  Webinář vám představí základní požadavky na jídelníček z hlediska zdravotní a hygienické nezávadnosti, požadavky nutriční, provozní, finanční apod. Seznámíte se, co k sestavování jídelníčku říká legislativa a Nutriční doporučení. Do jeho programu je zahrnut základní přehled  požadavků na pestrost stravy, na výběr vhodných potravin a receptur, na kombinaci příloh a polévek k hlavním pokrmům. Na konci webináře se seznámíte se základní pomůckou pro sestavování jídelníčku – s doporučenou četností pokrmů podle Nutričního doporučení.

Délka vysílání: 120 minut 

Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.

Osvědčení není součástí záznamu webináře!

Videozáznam ze 7. dubna 2021

Dodržujete všechny zákonné normy jak strávníky informovat o pokrmech na jídelním lístku?

Víte jak:

–        správně značit pokrmy?

–        správně informovat o alergenech?

–        vhodně informovat spotřebitele o datu použitelnosti?

Musí se značit množství pokrmu?

Chcete si ověřit, že vše výše uvedené zveřejňujete svým strávníkům správně! Objednejte si tento videozáznam.

Délka vysílání: 20 minut 

Osvědčení není součástí webináře, ani videozáznamu!

Prosím, objednejte si vstup pomocí tlačítka Objednat videozáznam. Vstup Vám pak bude zpřístupněn bez jakéhokoliv poplatku.

Záznam webináře je z 9.6.2020.

Nejste si jistí správným zařazením surovin do spotřebního koše? Co třeba hrášek, sterilované fazole, ovocný jogurt či rostlinná „šlehačka“? Poradí vám Mgr. Jana Petrová, nutriční terapeut a Ing. Pavel Ludvík, znalec problematiky školních jídelen a spotřebního koše. Dozvíte se nejenom, jak správně zařazovat problematické suroviny, ale také si vyzkoušíte technické řešení online seminářů.

Délka vysílání: 30 minut 

Prosím, objednejte si záznam webináře pomocí tlačítka Objednat záznam. Vstup Vám pak bude zpřístupněn bez jakéhokoliv poplatku.

Záznam webináře je ze 17.6.2020. 

Personál jídelny, který připravuje dietní stavu ve smyslu vyhlášky č. 107/2005 Sb. v platném znění, musí
být proškolen nutričním terapeutem. Kurz vám odpoví na mnoho otázek, které se vážou k dietnímu stra-
vování ve školních jídelnách.
• Máte základní znalosti o nemocech, které vyžadují dietní stravu?
• Víte, které diety lze připravovat ve školních jídelnách a jaká jsou s tím spojená případná rizika?
• Co vše je zapotřebí zabezpečit, rozhodnete-li se tuto službu nabídnout?
• Technologické postupy při přípravě diet.

A nezapomeneme ani na příklady vhodných receptur.

Osvědčení není součástí záznamu webináře!


Délka vysílání: 90 minut 

Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.