Přeskočit na obsah

Lektorka: Mgr. Jana Broulíková

Jak je to s přípravou diet v zařízeních školního stravování?

Chystáte se vařit dietní pokrmy? Bezlepkové, bezmléčné, diabetické nebo další? Znáte specifika nejčastějších druhů diet pro dětské strávníky? A jak je to s legislativou – víte, čím se řídit?

Nutriční terapeutka vás seznámí s hlavními zásadami, technologickou úpravou surovin i správným výběrem potravin k přípravě pokrmů pro strávníky s konkrétními alergiemi či intolerancemi.

Získejte znalosti pro správnou skladbu dietního menu!

Nezapomeňte proškolit personál a seznámit je s druhy a principy dietního stravování!

Lektorka se specializuje na nemocniční a školní stravování. Je připravena zodpovědět dotazy, které vám pomohou s přípravou diet ve školních jídelnách.

Letní období přináší nástup nových pracovníků, což je pro všechny náročné. My pro Vás máme skvělé řešení! Náš kurz pro nové kuchařky je tu nyní s výraznou slevou z 9 990,- Kč na
3 590,- Kč. Spolehněte se na nás a získejte kvalifikovaný personál, který zajistí spokojenost vašich strávníků. Nechte starosti se zaškolením na nás!

Budete nastupovat do školní jídelny jako kuchařka? Nemáte vhodnou kvalifikaci? Nebo potřebujete nekvalifikovanou kuchařku kvalitně zaučit do provozu?

Uvědomujeme si nutnost takového proškolení, a proto jsme sestavili kurz pro nové kuchařky ve školní jídelně.

Problematika školního stravování je velmi obsáhlá a pro nováčka není jednoduché zorientovat se v této oblasti. Pozice kuchařky je ve školní jídelně nepostradatelná a zásadní – její úlohou je připravit pokrmy tak, aby:

Přinášíme vám školení, které obsáhne znalosti potřebné i pro nekvalifikované pracovnice školních jídelen:

Absolvent tohoto kurzu bude zdatným pomocníkem znalým v oblasti přípravy pokrmů ve školním stravování. Zároveň získá všechny znalosti potřebné k tomu, aby připravil nejlepší jídla pro dětské strávníky.

Ke kurzu je ke stažení studijní materiál v PDF. Tento studijní materiál je dostupný pouze v elektronické podobě, po přihlášení do kurzu si jej stáhnete v podkladech níže.

Kurz obsahuje přes 14 hodin videí a další budou přibývat. Je přístupný po dobu 183 dnů od přijetí účastnického poplatku a je ukončen závěrečným testem. Osvědčení o absolvování kurzu vydáváme po úspěšném splnění závěrečného testu. Osvědčení zasíláme na e-mail.

Kurz popisuje vše potřebné pro plnění výživových norem ve školním stravování a přináší řadu praktických zkušeností, jak toho dosáhnout.
Po úvodní lekci, která seznamuje s potřebnou legislativou, kurz podrobně rozebírá výživové normy a věnuje se i odvození norem pro situace, které nejsou ve vyhlášce popsány. Seznamuje s údaji, které jsou nutné pro objektivní výpočet, a rozebírá to, zda mohou tzv. společné výdejky zkreslit výživové normy. Ukazuje také techniky a postupy, jak rychle najít chyby ve výsledcích. Obsáhlá část je věnována zařazení potravin do skupin a volbě vhodných koeficientů.
Rozsáhlá závěrečná lekce kurzu seznamuje posluchače s vlivem Nutričního doporučení na spotřební koš a přináší praktické rady, zkušenosti a příklady dobré praxe z těch jídelen, které spotřební koš plní úspěšně. Ukazuje, že k tomu nestačí jen vhodné potraviny, jídla a technologické postupy přípravy, musí se přidat také určitá znalost psychologie, vhodné organizační postupy, komunikace se strávníky, zajištění zpětné vazby, výchovné úsilí jídelny apod.
Kurz je určen pro všechny, kdo se potřebují seznámit s výživovými normami ve školním stravování.

Součástí kurzu: video, učební materiál

Délka videa: 166 minut

Kurzy jsou přístupné po dobu 14 dnů od přijetí účastnického poplatku.

Kurz je zaměřen na praktickou tvorbu jídelníčků v souladu se spotřebním košem. Nevíte, jak vymyslet dobrý jídelníček a podle něho připravit chutná, zdravá a pro děti atraktivní jídla?

Kurz vede Jan Heřmánek, přední odborník v oboru gastronomie, který má rozsáhlé zkušenosti i se školním stravováním. Co se na kurzu dozvíte:

   – rady a tipy, jak připravit netradiční a přesto lákavé pokrmy
   – zásady sestavení správného a vyváženého jídelního lístku pro děti
   – jaké tuky jsou pro naše dětské strávníky vhodné
   – jaké množství luštěnin je vhodné v dětském jídelníčku
   – praktické tipy a nevšední kombinace v sestaveném jídelníčku
   – tipy praktického využití jednotlivých skupin surovin (mléčné výrobky, luštěniny, ryby a další)

Účastníci dostanou studijní sešit a 16 receptů (pro MŠ či ZŠ): 

Celozrnné špagety s bylinkovým pestem; Mexický salát s tuňákem; Čína se sójovým masem; Těstovinový salát s tofu; Pohankové rizoto s kuřecím masem; Pečený pstruh na bylinkách; Lasagne Bolognese; Losos s brusinkovou omáčkou; Řecký salát; Jáhlové rizoto; Zapečené brambory s kuřecím masem; Pstruh s mrkvovým pyré; Cuketový guláš se zeleninou, celozrnný chléb; Krůtí nudličky s pohankou; Těstovinový salát se Shmaky.

Délka videa: 49 min.

Kurz je přístupný po dobu 1 roku od přijetí účastnického poplatku.