Přeskočit na obsah

Technologický postup

Druh potraviny

Hmotnost v g na 10 porcí

vepřové maso

400

kuřecí maso

400

olej

50

paprika mletá

10

cibule

300

fazole

400

rajský protlak

200

mouka hladká

100

česnek

30

smetana

100

sůl

Technologický postup:
Omyté maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky. Na rozpálený tuk vložíme na drobně nakrájenou cibuli a osmažíme ji do růžova. Přidáme papriku, necháme zpěnit a vložíme maso. Osolíme a dusíme při občasném míchání, podléváme. Potom šťávu vysmahneme do tuku, přidáme mouku. Podlejeme vodou, přidáme rajský protlak a třený česnek. Šťávu dobře provaříme a před dokončením přidáme zvlášť uvařenou fazoli a necháme ještě přejít varem. Lepší je fazole bílá, ale může být i barevná, záleží na vkusu. Hotový guláš při expedici zdobíme dávkou smetany.
Maso je měkké, šťáva hnědočervená s vložkou fazolí.

Vhodná příloha: chléb

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se