Technologický postup
Celer scedíme a necháme okapat. Do vody na přípravu kuskusu přidáme natur bujón zeleninový, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme kuskus. Promícháme, přiklopíme a necháme chvíli odpočinout. Poté promícháme vidličkou a vychladíme. Celer, kuskus, tuňáka, krájená rajčata i se šťávou a majonézuzlehka promícháme. Před vydávánímpřidáme trhaný ledový saláta opětzlehka promícháme. Při podávání salát sypeme překrájenou pažitkou a doplníme celozrnným pečivem.
Hmotnost 1 porce: 250 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Sterilovaný celer Vitana (bez nálevu) | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Voda na kuskus | 460 | 460 | 368 | 368 | 368 | 368 |
Natur zeleninový bujón Vitana | 22 | 22 | 18 | 18 | 18 | 18 |
Kuskus Vitana | 230 | 230 | 184 | 184 | 184 | 184 |
Krájená rajčata v tomatové šťávě Vitana | 140 | 140 | 112 | 112 | 112 | 112 |
Majonéza | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Tuňák ve slunečnicovém oleji Vitana | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Ledový salát (pekinský salát) | 350 | 340 | 280 | 272 | 280 | 272 |
Diskuze