Přeskočit na obsah
Cizrna salát se sumečkem a dresingem z ajvaru

Cizrna salát se sumečkem a dresingem z ajvaru

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Cizrnu namočíme přes noc do dostatečného množství vody. Druhý den uvaříme v nové vodě doměkka. Sumečka nakrájíme na menší kousky, okořeníme kořenící směsí na ryby a orestujeme na oleji. Ledový salát nasekáme na nudličky, přidáme na půl nakrájená cherry rajčátka, na proužky nakrájenou červenou cibuli,vychlazenou cizrnu a sumečka. Dle chuti přimícháme zakysanou smetanu, posypeme krutony a dochutíme Podravka Naturou. Hotový salát přelijeme ajvarem smíchaným se zakysanou smetanou.Podáváme chlazené, můžeme dozdobit nasekanou petrželkou.

Poznámka

Alergeny:1,4,7

Hmotnost 1 porce: 100 g

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Cizrna Lagris 200 200 160 160 160 160
Filety ze sumečka afrického 200 200 160 160 160 160
Podravka Natura Na ryby 10 10 8 8 8 8
Olej 20 20 16 16 16 16
Ledový salát 200 190 160 152 160 152
Cherry rajčata 100 90 80 72 80 72
Červená cibule 50 45 40 36 40 36
Zakysaná smetana 40 40 32 32 32 32
Ajvar jemný Podravka 60 60 48 48 48 48
Krutony bezpříchuťové 50 50 40 40 40 40
Podravka Natura - přísada do jídel 10 10 8 8 8 8

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se