Technologický postup
Cizrnu namočíme přes noc do dostatečného množství vody. Druhý den uvaříme v nové vodě doměkka. Sumečka nakrájíme na menší kousky, okořeníme kořenící směsí na ryby a orestujeme na oleji. Ledový salát nasekáme na nudličky, přidáme na půl nakrájená cherry rajčátka, na proužky nakrájenou červenou cibuli,vychlazenou cizrnu a sumečka. Dle chuti přimícháme zakysanou smetanu, posypeme krutony a dochutíme Podravka Naturou. Hotový salát přelijeme ajvarem smíchaným se zakysanou smetanou.Podáváme chlazené, můžeme dozdobit nasekanou petrželkou.
Poznámka
Alergeny:1,4,7
Hmotnost 1 porce: 100 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Cizrna Lagris | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Filety ze sumečka afrického | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Podravka Natura Na ryby | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Olej | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Ledový salát | 200 | 190 | 160 | 152 | 160 | 152 |
Cherry rajčata | 100 | 90 | 80 | 72 | 80 | 72 |
Červená cibule | 50 | 45 | 40 | 36 | 40 | 36 |
Zakysaná smetana | 40 | 40 | 32 | 32 | 32 | 32 |
Ajvar jemný Podravka | 60 | 60 | 48 | 48 | 48 | 48 |
Krutony bezpříchuťové | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Podravka Natura - přísada do jídel | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Diskuze