Technologický postup
Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a opečeme na oleji (můžeme též upéct v konvektomatu na 180 °C po dobu 15 minut). Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu. Po uvaření je zakápneme citrónovou šťávou a smícháme s na kostičky nakrájenou a na másle orestovanou cuketou. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať a promícháme.Podáváme teplé.
Poznámka
Alergeny: 1,4,7
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Filet ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Sůl Lagris | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Pepř černý celý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Olivový olej | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Špagety podravka | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Šťáva ze 2 citrónů | 150 | 30 | 120 | 24 | 120 | 24 |
Máslo | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Cuketa | 400 | 365 | 320 | 292 | 320 | 292 |
Petrželová nať | 20 | 15 | 16 | 12 | 16 | 12 |
Diskuze