Přeskočit na obsah
Dýňové pyré – příloha

Dýňové pyré – příloha

2018-01-03_2017-01-09_logo-VIS140

Tento recept a dalších 2860 receptur je součástí modulu Receptury a normování v programu Sklad.

Technologický postup

Dýňovou dužinu zbavíme semen a vláken, podle potřeby oloupeme (dýně hokkaido loupat netřeba, ostatní druhy dýní se loupat musí) a pokrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, ale čtvrtinu vývaru z dýně ponecháme. Brambory zároveň uvaříme v osolené vodě, slijeme a společně s dýní rozšťoucháme. Přilijeme ponechanou část vývaru z dýně. Společně vyšleháme spolu s ohřátou smetanou, opepříme a dosolíme.

Poznámka

Alergeny: 07 Mléko

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Brambory loupané 1200 1200 960 960 960 960
Pepř mletý 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Sůl 20 20 16 16 16 16
Smetana na vaření 250 250 200 200 200 200
Dýně 1400 1400 1120 1120 1120 1120

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se