Technologický postup
Dýňovou dužinu zbavíme semen a vláken, podle potřeby oloupeme (dýně hokkaido loupat netřeba, ostatní druhy dýní se loupat musí) a pokrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, ale čtvrtinu vývaru z dýně ponecháme. Brambory zároveň uvaříme v osolené vodě, slijeme a společně s dýní rozšťoucháme. Přilijeme ponechanou část vývaru z dýně. Společně vyšleháme spolu s ohřátou smetanou, opepříme a dosolíme.
Poznámka
Alergeny: 07 Mléko
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Brambory loupané | 1200 | 1200 | 960 | 960 | 960 | 960 |
Pepř mletý | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Sůl | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Smetana na vaření | 250 | 250 | 200 | 200 | 200 | 200 |
Dýně | 1400 | 1400 | 1120 | 1120 | 1120 | 1120 |
Diskuze